15-09-2011, 18:36
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.10.03
|
|
מוזיאוני מלחמה בלונדון
ברובע וסטמינסטר, ליד פארק סנט-ג'יימס נמצאים חדרי הקבינט הבריטי בזמן מלחמת העולם השנייה. בחדרים אלה ישבו צ'רצ'יל, הממשלה וראשי הצבא וניהלו את המלחמה. החדרים נסגרו מיד עם תום המלחמה ונשארו כמו שהם עד שנפתחו כמוזיאון. מעניין מאוד. הנה שני דברים שלא ידעתם על חדרי הקבינט במלחמה:
1. המתכננים שכחו לבנות חדר שירותים עם צנרת לביוב ולכן כולם נאלצו שם לעשות את צרכיהם בדלי מתכת שעליו אסלה, מעין אילתור של שירותים כימיים.
2. בניגוד למה שנהוג לחשוב לא מדובר בבונקר מבוצר היטב. המבנה לא חפור כל כך עמוק באדמה וקירותיו לא יכלו לעמוד בפצצות של טונה ומעלה. ההגנה הכי טובה שלו הייתה הסודיות - אף אחד לא ידע איפה מרכז העצבים הזה נמצא.
בנוסף יש הדרכת אודיו בעברית (צ'רצ'יל היה ציוני ככלות הכל )
בלונדון ישנה גם אה"מ בלפסט - מוזיאון צף (לא הייתי שם לצערי).
ב"מגדל הלבן" של ה-Tower of London שכן מוזיאון הנשקייה המלכותית ובו תצוגה של הרבה מאוד שיריונות (כולל שריונות לוחות ושריון גותי מרשים), חרבות, נשקי מוט, רובים ותותחים. בביקור האחרון שלי שם נוכחתי לצערי שכמעט את כל השריונות וכלי הנשק הוציאו והשאירו בעיקר תצוגות אינטראקטיביות לילדים וכמה שיריונות פיקנטיים. אכזבה גדולה - מי שמחפש נשק עתיק שלא ילך לטאואר אלא יבקר במוזיאון הנשקייה המלכותית (Royal Armouries) בלידס.
אני מקווה שההערות שלי יעזרו לכם.
|