09-09-2011, 16:47
|
מנהל צו"ב
|
|
חבר מתאריך: 02.05.02
הודעות: 7,828
|
|
|
רחפנים יאבטחו את מאגרי הגז
רחפנים מתוחכמים מתוצרת התעשייה האווירית ייקחו חלק באבטחת מאגרי הגז שהתגלו מול חופי ישראל. כך יחשף בכנס לאבטחת המולדת שתערוך קבוצת טכנולוגיות בשבוע הבא
מערכת IsraelDefense [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.israeldefense.co.il/_Pics/pixel.gif] 7/9/2011
"התווך הימי של ישראל כולל אתרים רגישים רבים הנתונים בימים אלה בסכנה גדולה. מדובר במרבצי הגז, בקווי תקשורת ובמתקנים על החוף שיש להם פעילות ימית סמוכה לחוף". כך אומר אלוף משנה (מיל') אמנון בן דוד, לשעבר הממונה על האבטחה בחיל האוויר וכיום מתמחה בפיתוח ושיווק מערכות ביטחוניות.
פרטים על האמצעים שיש כיום בידי ישראל להגנה על גבולה הימי ועל משאבים כלכליים בים התיכון ייחשפו לראשונה בכנס לביטחון המולדת ואבטחה ימית שתערוך קבוצת טכנולוגיות ב-11 בספטמבר במרכז הכנסים באיירפורט סיטי. הכנס, בציון 10 שנים למתקפת הטרור וקריסת מגדלי התאומים בארה"ב, יעסוק בנושא HLS- Maritime security - לאבטחת המולדת, נכסים אסטרטגיים, כלי שיט ומתקנים ימיים.
אמנון בן דוד, יו"ר ועדת ההגוי של הכנס, אומר כי האיומים על ישראל מכיוון הים הם רבים וכבדים: "לאחרונה יש יותר תשומת לב לתווך הזה אבל אני צופה שהוא יקבל יותר משאבים בגלל האיומים הגדולים. מדובר על כלים בלתי מאוישים בים ובאוויר ועל אמצעים אחרים שלא ניתן לחשוף אותם".
לדברי בן דוד המומחים לאבטחה ימית לוקחים בחשבון גם חדירה של מחבלים לישראל דרך ספינות מטען "בכנס נדון בכל הסוגיות האלה ונציג את האמצעים שיש בישראל כדי לטפל בהן" אמר בן דוד. לדבריו, אחת הסכנות, למשל, היא החדרה של חומרים המשמשים לפיגועים המוניים דרך מכולה שתגיע לאחד מנמלי הים של ישראל.
הרחפן ETOP של התעשייה האווירית שיוצג בכנס, הוא פלטפורמה המחוברת לכבל ומצוידת בארבעה מדחפים חשמליים. המערכת מסוגלת לרחף במשך ימים ארוכים בגובה של כ-100 מטר כאשר היא נושאת מצלמות יום ולילה. הכבל שמחזיק את הרחפן במקום קבוע מספק גם את זרם החשמל למנועים של הכלי.
הרחפנים, שרק חלק מהם נחשף עד היום, יצטרפו לכמה דגמים של מטוסים ללא טייס (מל"טים) וסירות לא מאויישות שהוסבו לצורך המשימה החדשה של אבטחה רצופה של מרבצי הגז בים. מדובר במל"ט מדגם הרון מתוצרת התעשייה האווירית שצויד במכ"ם חיפוש ימי ובחיישנים אחרים וכן, בסירות לא מאוישות מדגם "פרוטקטור" שפיתחה חברת רפאל.
http://www.israeldefense.co.il/?Cat...6&ArticleID=891
|