במקור נכתב על ידי Lion_of_Zion
החיסרון העיקרי הוא חוסר עמידות בפני מטענים(למרות שגם את זה ניתן לפתור ע"י הוספת שיריון לתחתית הרכב והדפנות והוספת שיריון ריאקטיבי לדפנות כמו ברכבים ממוגנים ישראלים)
שריון ריאקטיבי מתכלה מטיבעו, ואילו תוספת מיגון תפגע ביתרון הבסיסי שלו, כפי שאתה מציג אותו - מהירות ותמרון
לעומת זאת היתרונות של הרכב רבים: מהירות,היכולת לנצל את הכבישים במקום שימוש במובילי טנקים,
עד כאן, הכל טוב. מצד שני, אוטובוס יניע לוחמים בכמות גדולה יותר ומהירות גדולה יותר פר יחידה
במחיר של 1.4 מיליון דולר מאפשר להוסיף לכל רכב "מעיל רוח ועדיין לשמור על מחיר שהוא כחצי ממחיר הנמ"ר ,ע"י מיגון כלוב\ריאקטיבי בשילוב עם "מעיל רוח" לכלי תהיה הגנה מצוינת מול איומי RPG ו ATGM,
אבל כל תותח או מוקש יפנצ'ר אותו עם פוטנציאל נפגעים גדול, שלא לדבר על כך שלא מדובר בהגנה הרמטית ולאורך זמן. אחרת, לא צריך יותר שום נגמ"ש כבד ושום טנק - רק אוסף של משאיות טטרה
יש אפשרות הצנחה,
הראו אפשרות להצנחה של כלי שהופשט לחלוטין מהציוד והמיגון שלו. ז"א, אחרי נחיתה צריך למתקן מיגון, חימוש וציוד אישי לפני שאפשר להמשיך הלאה
יכול להיכנס לC130
גם M-113, ואפילו שניים. המיגון זהה, העבירות דומה ולא צריך לשלם כסף - כבר יש מספיק ממנו
אבל יותר מהכול גמישות הפלטפורמה,תארו לכם כוח צנחנים שמקבל כמה סטרייקרי הMGS לתמיכה,מדובר בכלי עם כוח אש דומה לזה של טנק שיכול להכריע קרבות,
בעלות של סטרייקר אחד אני מצייד לך כמה נגמ"שים, ועדיין ישאר כסף לאימון והכשרה. מעבר לכך, אני מציע שתבחן מהו סדר גדול הגיחות הנדרש בשביל להוביל את הכוח שאתה מציע לשטח, להביא אליו את הלוגיסטיקה שהוא דורש, וכמה גיחות ידרשו בשביל להחזיק אותו לוגיסטית בנוסף על אלה שנדרשות להביא ולהחזיק את הכוח עצמו
לעומת זאת הגרסא הרגילה יכולה לשמש כרכב להתערבות מהירה במג"ב כאשר הוא מספק מיגון גבוה משל הרכבים הקיימים עם כוח אש די רציני.
למג"ב רכבי התערבות מעולים כבר עכשיו. קרקל מהיר יותר, גמיש יותר ונייד יותר. כוח אש במג"ב הוא לא חשוב - הם לא הולכים לבצע ירי במקלעים כבדים, תותחים או טילי נ"ט
לסיכום לא מדובר בכלי מושלם אבל לדעתי החסרונות שלו מדגמדים מול היתרונות
לדעתי אין לו שום יתרון מהותי על הזלדה במתאר הלחימה שלנו
ובסופו של דבר אני חושב שהיה ברור לכולנו שהנמ"ר בחיים לא יוכל להחליף את כל הנגמ"שים שיצאו משירות והוא גם לא מתאים לכל המתארים,לכן אין מדובר בתחרות לנמ"ר אלה בכלי המשלים אותו.
אתה היית מסתער על יעד עם הכלי הזה?
|