01-07-2011, 21:24
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
הודעות: 2,932
|
|
נכון בעיקרון. אבל- כל משקל שנישא על הגב, הכתפיים, הזרועות ואפילו על הראש (דמיין ערבייה עם כד או מגש פיתות על הראש) מכביד קודם כל על החוליות והדיסקים שביניהן בעמוד השדרה, ורק אחר כך מועבר לאגן ולרגליים (ולקרקע לבסוף).
לעומת זאת, חגורת מתניים טובה, מהסוג שפוגשים בתרמילים גדולים לטרקים, אמורה להיות מותאמת על ידי המשתמש כך שתיסגר סביב המותניים, על עצמות האגן שבולטות במותניים ומעט מעליהן. באופן זה, הרגליים עובדות כמערכת שגם נושאת את המשקל וגם משככת את השפעתו על השלד באמצעות מפרקי הקרסול, הברך והירך. הגב למעשה מתפקד בתור עמוד שאליו מצמידים את התרמיל על מנת שלא ישחק לצדדים. אם תרצה, בדומה לאופן שבו קושרים שתיל למוט שתקוע צמוד לו באדמה על מנת שלא יישמט הצידה ויגדל עקום!
פשוט צריך לדמיין ולהבין שכל מה שנישא מעל האגן אין לו על מה להישען חוץ מעמוד השדרה ואין זה כלל משנה כמה חזקים שרירי הגב או הזרועות, הם הרי מעוגנים לשלד, והשלד הוא בסוף מכלול הכתפיים וכלוב הצלעות שמחובר לעמוד השדרה, בקטע שמעל האגן. בקיצור, כל העולם על חוליה ודיסק. החיים שלך בלאפה...
אין לי פתרון לכל סוגי הווסטים שלנו, הבעיה נעוצה בך שלעתים ציוד החייל הישראלי לא מתוכנן לפי השיקולים שפירטתי כאן, כך שנסיונות לכפות עליו התאמות כאלו עלולים להיכשל.
מנסיוני האישי, הווסטים החדשים, אלו עם תיק הגב הפריק עם הסקוצ'ים ניתנים להתאמה כך שהמשקל יישב על המותניים. בוודאי אפודי החי''ר הישנים יותר.
_____________________________________
אם אתה מחזיק ביד ענף זית דק, כדאי מאוד שביד השנייה תהיה לך חרב חדה וגדולה.
(הפרשנות שלי לרעיון שמאחורי סיכת המ"מ)
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
נערך לאחרונה ע"י רגב06 בתאריך 01-07-2011 בשעה 21:32.
|