|
22-06-2011, 10:15
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.12.08
|
|
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "תשמע, בעולם מקביל שהוא רק טוב, המחירים פה היו שפויים"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי EtEoR
תאמין לי שגם בהפרשים גדולים יותר אני מעדיף לקנות דברים רציניים בארץ, כי יש פה את
האחראי למוצר, יש איפה להתלונן, יש מה לעשות - בחו"ל ישלחו אותי לחפש...
|
נשמה,
צר לי לומר לך, אבל כשאתה רוכש מוצרים באיביי (וזה לא משנה אם זה מגן מסך בדולר, או אייפון 4 ב1000$) התחת שלך הרבה יותר מוגן, מאשר בארץ.
קבל דוגמא:
אני לפני 3 חודשים בערך קניתי באיביי פנס טקטי של סורפייר (משהו שעולה בארץ בערך 700 שקל, לי זה עלה פחות מ50$).
חיכיתי שבועיים, ואז הגיעה החבילה.
והיה שם בכלל צין לייזר טקטי ירוק (שהאבסורד הוא שהערך שלו הוא בכלל 150$).
כשהתלוננתי למוכר שהוא שלח לי את המוצר הלא נכון, ואני להתלונן בPayPal ולתת לו פידבק שלילי.
הוא התנצל מיד, אמר לי לשמור את הצין, ולשח לי בפדקס את הפנס.
אתה מבין?
בלי קשר, PayPal מאוד עוזרים לקונים, והמוכרים מאוד מפחדים לקבל פידבקים שלילים.
והם יהיו תמיד מוכנים להחליף הכל, ולבטל עסקאות, העיקר שלא ייפגע להם המוניטין (וזה משהו שאתה לא יכול להגיד על הרשתות בארץ, שמשתינות על האזרח הקטן בקשת).
רוצה דוגמא, לארץ?
בבקשה:
ידידה שלי רצתה שאני אעזור לה למצוא DVD זול, בשביל הסרטי כושר של הDVD שלה (דווקא נראת ממש לא רע, אני לא יודע למה היא מתאמנת בזה).
בכל אופן, בדקתי את מה שהיה ברשתות השונות, ובסוף הגעתי למסקנה ש2 המכשירים הכי זולים נמצאים בKSP (משהו ממש זול של "מאג", שעולה 100 ש"ח), וב"חשמל הסיטונאי" (של פיוניר שעולה 140 ש"ח).
בכל מקרה, המאפיין הכי חשוב עבורי, היה שהמכיר יידע לקרוא צרובים (משהו שכל מכשיר DVD עלוב יודע לעשות).
כשהייתי בחשמל הסיטונאי, שאלתי את המוכר, והוא אמר לי שהוא יעבוד "כמו סוס, וזה פיוניר", וכ'ו...
אז השתכנעתי, ורכשתי את המוצר.
כשהגענו לבית שלה וחיברנו, ניסיתי להריץ את הסרט (צרוב על ורבטים ב2.4, סופר איכותי).
ונאדה, לא דובים ולא יער.
חשבתי שאוליי זה בעיה דיסק, אז ניסיתי דיסק אחר, וכנ"ל.
אח"כ בדקתי את 2 הדיסקים על המכשיר שלי בבית (ישן בהרבה משל ה"פיוניר החדש").
והם עבדו חלק.
בקיצר, מתברר שהמוכר שיקר לי, והמכשיר לא קורא צרובים.
אני החזרתי אותו לאריזה, וסגרתי כמו שצריך, ורציתי להחזיר להם אותו.
והם אמרו שזה בלתי אפשרי בגלל שהמכשיר חובר לחשמל, ואני יכול לקבל רק זיכוי של 50%.
אני צחקתי, ואמרתי להם שאם הם לא מקבלים את המכשיר, אני פשוט אשאיר להם אותו, אבצע הכחשה בחרת אשראי, ואתבע אותם בביהמ"ש לתביעות קטנות על עוגמת נפש, אובדן יום עבודה, ונסיעות, והסיפור יעלה להם הרבה יותר מ140 ש"ח.
המנהל של החנות נכנס להלם, וביטל לי מיד את הDVD" וקיבלתי ביטול עסקה באשראי.
לצערי רק ככה מבינים במדינה שלנו, ותזכרו דבר אחד - לעולם אל תפחדו לאיים בתביעה משפטית, ותמיד טוב שיש בבית לפחות עו"ד אחד :-)
נ.ב
אח"כ קנינו את הDVD של "מאג" בKSP, והוא קורא את הצרובים כמו מלך, ועובד עד היום חלק...