לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-06-2011, 16:28
צלמית המשתמש של DRagonRage
  DRagonRage DRagonRage אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.02.05
שלח הודעה דרך ICQ אל DRagonRage
לוח אם אהוב נשרף מחפש מחליף עמיד.

ואי מזמן לא כתבתי פה ונחמד לראות שיש פה קהילה גדולה וחביבה!
שלום לכולם, כמו שאפשר לקרא מהכותרת נשרף לי הלוח, כן בדקתי שזה הלוח (העשן יוצא ממנו) כנראה כתוצאה מקצר הנגרם מאבק.
בכל אופן זה היה
dfi lanparty ut x58-t3eh8
לוח אהוב ויקר בשילוב עם ספק כוח
enermax 350W tomahawk
האמת שיש לי חשש שבגלל שהספק לא הספיק נוצרו הבעיות - לא מספיק חשמל בעליל (3 הארדיסקים + צורב + כרטיס קול עם 2 חיבורי חשמל והלוח המפלצת) בכל אופן, אני צריך לוח אם חדש וספק חדש -
חשבתי על הספק: Enermax MODU87+ 500W (EMG500AWT) 500W PSU
יש דברים טובים לאמר עליו, מגבילות זולות ויציבות ? ובכללי אולי אחד אחר שיתאים יותר טוב ללוח האם שאני עוד לא סגור עליו, אולי:
ASUS P6T WS Professional (X58) i7 Nehalem - ATX
התקציב לא חשוב למרות שאני לא מוכן להוציא יותר מאלפיים על תענוג ההחלפה וכמובן שהתוכניות לקנות עוד שלישיית זיכרונות (6gb kingston) הלכה לפח,
בכל אופן מה שאני מחפש בלוח אם שיהיה יציב, כמה שיותר USB ושיהיה לו כפתורי און וריסט און בורד,
דבר נוסף: איך האנשים פה אתם מתמודדים עם האבק? יש לי יאם פילטרים במארז, ואני מעביר לחץ אוויר מידי פעם אבל זה לא עוזר, איך מערכות קיררור המים קיום מבחינת יחס עלות ויעילות,

נערך לאחרונה ע"י DRagonRage בתאריך 18-06-2011 בשעה 16:33.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 19-06-2011, 03:38
  The_Equivocator The_Equivocator אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.02.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי DRagonRage שמתחילה ב "לוח אם אהוב נשרף מחפש מחליף עמיד."

אנרמקס זה סתם מותג עם תהילת עבר, לא שווה את הכסף, סיסוניק, או HEC, הם בחירה עדיפה.

ציטוט:
דבר נוסף: איך האנשים פה אתם מתמודדים עם האבק? יש לי יאם פילטרים במארז, ואני מעביר לחץ אוויר מידי פעם אבל זה לא עוזר, איך מערכות קיררור המים קיום מבחינת יחס עלות ויעילות,

נראה לי שאתה חיי בסרט(יש כאן עוד כמה כאלה בפורום), אצלי יש חתול בבית והפרווה שלו זה כלום מול האבק שלך, איך אני מסתדר? פותח את המארז פעם בשלושה חודשים, ושואב את האבק עם שואב אבק רגיל, פעם בשנתיים, מחליף את כל המאווררים(עניין של 100-150 ש"ח). מחשב בוודאי כזה שמורכב מחלקים איכותיים זה דבר עמיד למדי, רוב התקלות הפאטליות שקרו לי אי פעם במחשב קרו באשמתי.

הסכוי שמרוב משחקים ופתיחות מיותרות של המחשב, אתה תהרוס משהו גבוהה בהרבה מהסכוי שהאבק יהרוס אותו(למשל לי פעם קרה בתקופה שהייתי מתעסק יותר מדי אובססיבי עם המחשב, שהכנסתי את הכבל של הספק ללוח קצת עקום==> הזרם משתנה, ולאורך זמן הלוח נשרף, ובאמת אחרי כשלושה שבועות מאחת ההתעסקויות המיותרות, הלוח נשרף(וכאשר פתחתי ישר ראיתי את הסיבה, הפלסטיק שך החיבור היה שרוף קצת).

בקיצור להתעניין בחומרה מדי פעם זה טוב, ספק איכותי זה טוב, להשקיע במחשב יותר מדי זה מטומטם, לקנות ספק 600W כאשר אתה צריך נניח 450W זה לא רק מטומטם, זה גם עולה לך ביוקר מדי חודש(ע"ע חשבון חשמל).

נערך לאחרונה ע"י The_Equivocator בתאריך 19-06-2011 בשעה 03:53.
ישן 19-06-2011, 04:04

בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "אנרמקס זה סתם מותג עם תהילת..."

תגובה מעניינת, למה בידיוק אתה מתכוון כשאתה אומר שאני חי בסרט?
אני קונה מחשב ממיטב כספי, מצפה שהוא יהיה עמיד.
לא רוצה לפתוח אותו אפ לו פעם אחד, מבחינתי לסגור אותו בקיר עם בטון. לא אוהב לכבות אותו ומעדיף לא להריץ עליו מערכות הפעלה עם נטייה לזליגות זיכרון - בקיצור אני חושב שהסברתי את עצמי.
לגבי החלפת המאווריים - רעיון מעולה. לגבי חברת הספק - יש לך דיעה יותר עיניינית? סיסוניק? HEC ? מה היתרונות שלהם , יש מקום לראות השוואת של יציבות מטח ועמידות?
לגבי קירור מים - כאשר אתה מקצר את כל הסטאפ שלך למאוורר אחד או שתיים זה מעלים לך את נקודות אגירת האבק.
לשאוב את המחשב שלך יכול להיות רעיון רע מאוד - ברור לך שאתה עלול לשאוב ג'אמפר נכון?
מה דעתך על לוח אם מומלץ?
בקיצור תודה על תגובתך אשמח להמשך דיון.

ישן 19-06-2011, 10:53
  The_Equivocator The_Equivocator אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.02.04
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי DRagonRage שמתחילה ב "תגובה מעניינת, למה בידיוק אתה..."

ציטוט:
תגובה מעניינת, למה בידיוק אתה מתכוון כשאתה אומר שאני חי בסרט?
אני קונה מחשב ממיטב כספי, מצפה שהוא יהיה עמיד.
לא רוצה לפתוח אותו אפ לו פעם אחד, מבחינתי לסגור אותו בקיר עם בטון. לא אוהב לכבות אותו ומעדיף לא להריץ עליו מערכות הפעלה עם נטייה לזליגות זיכרון - בקיצור אני חושב שהסברתי את עצמי.

לזה שאתה דואג לכך שיש אבק.. אין בזה שום דבר מדאיג, כל זאת בהנחה שהמעבד שלך הוא לא פרסקוט, או איזה אטלון ישן משנת ה..,
באופן אישי אני דואג לרכוש כ.מסך פסיביים(זה הרכיב שבאמת מתחממם, ושם האבק קריטי), מעבר לכך לא יקרה כלום אם תנקה את המחשב פעם בחצי שנה, או במקרים קיצוניים(חתול פרוותי שאוהב להתחכך במארז אז פעם בשלושה חודשים).

ציטוט:
לגבי החלפת המאווריים - רעיון מעולה. לגבי חברת הספק - יש לך דיעה יותר עיניינית? סיסוניק? HEC ?

כן, יצא לי לעבוד עם כמה מאות מחשבים, והמסקנה מכל הספור היא שאני לא נוגע במסכי LG, ולא קונה ספקי אנרמקס(כמות התקלות בלתי מתקבלת על הדעת)

ציטוט:
מה היתרונות שלהם , יש מקום לראות השוואת של יציבות מטח ועמידות?

זה משתנה מדגם לדגם, הבעיה שלי עם אנרמקס זה לא ה"נתונים המרגשים", אלה הנסיון הרע שלי עם הספקים הללו בשנים האחרונות.

ציטוט:
לגבי קירור מים - כאשר אתה מקצר את כל הסטאפ שלך למאוורר אחד או שתיים זה מעלים לך את נקודות אגירת האבק.

אף פעם לא עבדתי עם מערכת כזו, אבל נראה לי דבר מיותר לחלוטין(אלה אם כן אתה אובר-קלוקר או משהו בסגנון), זו מערכת יקרה, דורשת תחזוקה(יותר ממערכת קונביציאונלית), ומה גם שבעיית האבק לא בדיוק פוסחת מעליה הרי המערכות הללו באות גם הם עם מאווררים, נכון שזה מצמם את את הבעיה, אבל אני לא חושב שהמערכת הזו שווה את זה.

ציטוט:
לשאוב את המחשב שלך יכול להיות רעיון רע מאוד - ברור לך שאתה עלול לשאוב ג'אמפר נכון?

רעיון מעולה.. לוקח בדיוק 5 דקות של עבודה, אני בטוח שלחץ אוויר זה יותר אפקטיבי, אבל אין לי אחד כזה בביית, וגליתי ששואב אבק עושה בשבילי את העבודה.

ציטוט:
מה דעתך על לוח אם מומלץ?

כאן תם תחום ה"התמחות" שלי, מזמן לא התעניינתי בנושא.. יש כאן מספיק חברה שמתמצאים בלוחות שנמכרים היום טוב יותר ממני, בטוח שיישמחו להגיב.

נערך לאחרונה ע"י The_Equivocator בתאריך 19-06-2011 בשעה 11:00.
ישן 19-06-2011, 10:05
  rlsf rlsf אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 09.10.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי DRagonRage שמתחילה ב "לוח אם אהוב נשרף מחפש מחליף עמיד."

ב 2000 ש"ח יכול להיות שכדאי לך לקנות לוח מבוסס P67/Z68 ומעבד מבוסס SANDY BRIDGE ולא להשקיע בלוח חדש מבוסס X58, שמחיריהם די גבוהים ובעוד כמה חודשים יהפכו לפלטפורמה ללא אפשרות שדרוג (מהרגע שאינטל תציג את SANDY BRIDGE E, ברבעון ה 4).
אם המטרה היא להוציא כמה שפחות, כיוון שהמחשב מספק היום את צרכיך בלי בעיה, אז אפשר להסתפק בהוצאה של 1000 ש"ח על לוח האם.
אגב, איזה מעבד יש לך? זה חשוב בשביל להבין מה הצריכה של המחשב שלך.

אפשרות 1, לוח מבוסס X58:

ASROCK X58 EXTREME3
http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=7896
950 ש"ח.

אפשרות 2, לוח מבוסס Z68 + מעבד SNB:

מעבד:
[..] INTEL CORE i5 S1155 2400 3.1Ghz - BOX ₪901

לוח אם:
[..] ASROCK Z68 PRO 3 ₪683

הרכבת מחשב:
[..] הזמנת חלקים בלבד - ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי: ₪1584

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

נ.ב.
מועבר לפורום מפרטים ושדרוגים.

ישן 19-06-2011, 12:06
  rlsf rlsf אינו מחובר  
מנהל

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי DRagonRage שמתחילה ב "הי , אני מחפש משהו שיהיה עמיד..."

אני לא בטוח שאני מבין למה התכוונת, אתה אומר שאתה רוצה להשקיע עכשיו כמה שפחות או שאתה מחפש פלטפורמה שתוכל לשדרג בהמשך?
ה ASROCK X58 EXTREME3 מגיע עם 6 סלוטים לזיכרון, ככה שהוא אמור להתאים, אלא אם התכוונת ללוח השני (Z68) שמיועד לזיכרון ב DC ולא TC, ולכן מגיע עם 4 סלוטים (מה שישאיר אותך עם 2GB זיכרון לא בשימוש, אבל עם ביצועי מערכת טובים בהרבה).

עם יציאת SANDY BRIDGE E בסוף השנה תתבצע גם החלפת שקע, ומעבדי הקצה העליון של אינטל יעברו משקע 1366 (בו אתה משתמש כיום) לשקע 2011.
ככל הנראה אינטל תסיים את חייהם של מעבדי ה Core i7 משקע 1366 בערך באותו זמן.
בכל מקרה, הצ'יפסט (X58) והלוחות שמבוססים עליו יצאו מהשוק, כיוון שלא יהיו עוד מעבדים חדשים שישתמשו בו.

עכשיו שמתי לב שלא ציינת גם את כרטיס המסך שאתה משתמש בו, הוא והמעבד הם הצרכנים העיקריים של הספק שלך, מה הדגם שלו?

ישן 19-06-2011, 23:31

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי rlsf שמתחילה ב "אני לא בטוח שאני מבין למה..."

הכוונה שאני לא אתקמצן על ציוד יקר בשביל להחזיק את המחשב שלי טוב ועמיד, דבר נוסף הוא שלא חסר לי בו כלום, אני מתכנן לקנות כונן SSD גדול יותר בעתיד להוסיף ראם ולהוסיף כרטיס מסך , אני לא מתכוון לקנות שוב מעבד ולוח אם בשביל להישאר "מעודכן".
עכשיו לגבי הזכרונות , אתה אומר שאם אני אשתמש רק ב 4 גיגה יהיה לי יותר טוב? למה? כאילו זה אותו הראם למה על טריפל צ'אנל יעבוד יותר לאט?
הכרטיס מסך שלי זה
ZOTAC GTX 260 gforce רציתי גיגאבייט אבל לא היה אז במלאי.
מה דעדך אדוני ? אני חושב שאני כן צריך ספק של כ 600 וואט, בהתחשב בזה שאני רוצה לחבר 4 הארדיסקים ואת כל החברים האלו ומבעתיד גם לרכוש כרטיס מסך נוסף...

ישן 20-06-2011, 12:03
  rlsf rlsf אינו מחובר  
מנהל

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי DRagonRage שמתחילה ב "הכוונה שאני לא אתקמצן על ציוד..."

אם המחשב מספיק לצרכיך אז אפשר להסתפק בהחלפה של לוח האם בלבד.
ההתייחסות לשימוש ב 4GB זיכרון היתה במקרה של מעבר לפלטפורמה חדשה (מעבד + לוח), אם אתה נשאר עם לוח מבוסס X58 רצוי להשתמש ב 6GB ב TC.

בשימוש במחשבון הספק, בהתבסס על הנתונים שסיפקת, עם כמה הנחות לגבי שדרוגים עתידיים, הגעתי להספק של 550W במקרה של 100% עומס על המערכת הנוכחית, במערך SLI הצריכה תגיע עד ל 650W, מה שאומר שכדאי ללכת על ספק באיזור הזה.
ספק ולוח אפשריים:

MSI X58A-GD65 (X58) i7 Nehalem - ATX
http://www.zigzag2000.co.il/catalog...oducts_id=14887
כמות: 1
מחיר: 999 ש"ח ( למזומן:979 ש"ח )

Sapphire Pure 625W Modular EPS Psu
http://www.zigzag2000.co.il/catalog...oducts_id=12847
כמות: 1
מחיר: 520 ש"ח ( למזומן:510 ש"ח )

סה"כ מחיר לכל הפריטים (כרטיס אשראי): 1,519 ש"ח
סה"כ מחיר לכל הפריטים במזומן שטרות: 1,489 ש"ח (2% הנחת מזומן שטרות)
מפרט זה הורכב באתר זיגזג http://www.zigzag2000.co.il

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:02

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר