19-06-2011, 21:20
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.11
|
|
חש"ן מחלותיו... זה די מצחיק למען האמת - במסלול, כשהמפקדים היו מהדור שעוד גדל בצמ"פים ברמת הגולן (מחזור ראשון בתולדות החטיבה שלא עשה צמ"פ ברמה"ג), לימדו אותי (תותחן מקור) את הפקל בע"פ, כי לך תדע מה ייקרה ולמה, ורשמית בכל השיעורים, כל המט"קים קצינים ומדריכות הבטיחו לי שזהו הפק"ל.
הגענו למבצעית, וטראח קו כחול. ואז פתאום בטן לבנון יאדה יאדה.
לאחר עוד כמה שנות שירות, קורס קצינים, כמה תהפוכות חוזרים לקו שריון, ומה סחבק מקבל? "תעמיס בטן לבנון". חשבתי שאני כבר מלומד ויודע את החומר, אמרתי "מה הבעיה בכלל?" ואז הסתבר, שאיזה רמ"ד בתח"ש ישב וחשב איך להצדיק את המשכורת והחליט לשנות את הפק"ל!
רמ"דים בצה"ל נמדדים ע"פ כמות הניירת שהם מייצרים לפל' המבצעיות, ולא ע"פ החוכמה של ההחלטות שלהם. טנקי צה"ל היו שנים בלבנון, גבול סוריה וגזרות אחרות, ויחד עם זאת, כולם נוטים לשכוח זאת, לזקור את אפם ולחשוב שהאמת אצלהם. כמה ישראלי מצידם
שיעשו פק"לים חדשים כמה שבא להם - מבחינתי בסדר גמור, עד שאני/אחרים ישלמו על הטמטום בחייהם במלחמה הבאה. רק שיעשו טובה - שידפיסו את זה על נייר עבה, ינמל"צו וידביקו עם מסקנטייפ שקוף על דופן שמאל, שכשנצא לקרב, השמאלי יידע מה לעזעזאל הולך מסביבו. יותר מידי פעמים עמדתי מול ביקורת, אחרי סדרת הכנות גדודיות (ושליחת שאילתות על עדכונים תו"ליים וכו'), כשהקצין שבדק את הטנק נכנס לדיון מעמיק עם שאר הפמליה שלו לגבי הסידור תחמושת/זיווד/שאר ירקות בטנק שלי והגיעו למסקנה שגם הסידור שלי לא נכון, גם הפקל שקיבלתי לא נכון, וגם הפקל הכי מעודכן לא נכון וצריך עבודת מטה יאדה יאדה... איזה כתב פעור החליט לעשות אייטם מעבודת מטה רגילה של מקשנ"ר, ואתם נדלקתם
|