10-06-2011, 17:16
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.11.02
|
|
בהנדסת חשמל אתה לומד להתעסק עם חשמל/מתמטיקה/פיסיקה/מחשבים וכו'.
בכלכלה אתה לומד להתעסק עם כלכלה/כספים/מניות/שוק ההון וכו'.
מנהל אפשר להיות גם בתור בוגר תואר בהנדסת חשמל וגם בתור בוגר תואר בכלכלה.
נראה שכיוון העסקים מושך אותך, אך תפקיד ניהולי מעוור אותך.
הסיכוי שתסיים תואר כלשהו, בפרט מנהל עסקים, לרבות כלכלה, ותיהיה למנהל הוא אפסי.
הצבת תפקיד ניהולי כמטרה היא בהחלט מעשה ראוי, אך נראה שהדבר משפיע לך על הדרך.
אם תלמד כלכלה, אין הכרח שהדבר יביא אותך לתפקיד ניהולי. ככל הנראה, הדבר יביא אותך לתפקיד שעוסק בתחמים שציינתי קודם לכן, וגם זה מוטל בספק.
כלומר, אם אתה רוצה להיות מנהל, עליך להחליט באיזה תחום. כלכלה, הייטק, תרופות, חינוך וכו', כפי שאני רואה את הדברים, עלייך ללמוד את התחום, להשתלב בתעשיה, ובמקביל ללמוד ניהול אם תרצה להתמקצע ולהעשיר את הידע שלך (יכול להיות שכשתגיע לתפקיד ניהולי בתחום בו אתה מתעסק - תראה שאין לך צורך בלימודים נוספים. רוב המנהלים במשק לא למדו מנהל עסקים).
המכללות מסנוורות את עיני הסטודנטים לעתיד בשיווק אינטנסיבי ומושך ("מה הקשר בין דני, שלמה, יוחאי, גיל, מתן ..... ? הם מנהלים בכירים במשק וכולם בוגרי המכללה למנהל", "תמיד חלמת להיות מנהל? הבינתחומי הרצליה מזמינה אותך ליום פתוח..." וכו'). אני לא מאמין בקיצורי דרך, ואני חושב שהמציאות מחזקת זאת. גם אתה, בתור מעסיק, לא היית מעסיק מישהו שזה עתה סיים תואר בניהול לתפקיד ניהולי אצלך בחברה בלי נסיון או ידע רלוונטי.
לסיכום, כלכלה יכול להיות תואר מאוד מעניין. אתה צריך לבחור אם אתה הולך ללמוד את זה או לא על סמך התשובה לשאלה: האם הנושא הזה מעניין אותך?
(ולא על סמך: "אני רוצה להיות מנהל, מי שעוסק בכלכלה הוא בד"כ מנהל ונראה שזו הדרך המובטחת לניהול").
זכור, מנהלים יש בכל תחומי החיים, והדרך הבטוחה יותר להגיע לתפקיד ניהולי היא טיפוס בסולם ההיררכיה שראשיתו בתפקיד שדורש ידע בתחום הרלוונטי.
נערך לאחרונה ע"י Shai בתאריך 10-06-2011 בשעה 17:27.
|