23-06-2011, 15:41
|
|
|
חבר מתאריך: 20.10.04
|
|
בואי אני אתן לך תשובה יותר פשוטה - זה לא מה שאתן באמת רוצות.
נתחיל עם זה שאת מתכוונת לפירוש אחר לגמרי מהמשמעות האמיתית של המילה. תקראי על זה קצת בויקיפדיה, נראה לי שיש שם ערך על ג'נטלמניות.
בגדול, הפירוש שאת מתכוונת אליו בא מספרים ובעיקר מה"אגדות" שבהם הכל יפה ונחמד. במציאות זה לא עובד - גבר שנותן את כל כולו בקשר על ההתחלה (ג'נטלמן במובן שאת מתכוונת אליו), הוא גבר שמרגיש שאין לו ערך או ביטחון עצמי ולכן לרוב יהיה הידיד האהוב שלכן. הוא לא ייצור אצלכן שום רגש של משיכה - רק אהדה, הערכה ו"איזה חמוד הוא".
שלא תביני לא נכון, אין לי בעיה עם מחוות כאלה או אחרות אבל כשהן באות בשילוב עם דברים אחרים וכחלק מ... יחס שהוא כולל גם וגם. מי מאיתנו לא פגש את הגבר ה"מניאק" שאף בחורה לא הבינה למה היא נמשכת אליו ורוצה אותו. אני בעד שילוב. בגלל זה אמרתי שדברים צריכים לזרום לזה שהגבר ישלם.
קחי את הגבר הכי "ג'נטלמני" שאת יכולה לחשוב עליו - דייט ראשון, קונה לך פרחים, בא לאסוף אותך ברכב שלא שלו, את נכנסת לרכב - הוא פותח לך את הדלת, את נכנסת למסעדה - הוא פותח לך את הדלת ונותן לך להכנס קודם, אתם מתיישבים במסעדה, הוא מושיב אותך. הוא נחמד, מקשיב ומתעניין במה שיש לך לומר, אכפתי. את מספרת לו סיפור עצוב על הכלב שלך - הוא מזיל דמעה.
איזו משיכה תרגישי לגבר הזה? לא תגידי לעצמך "הוא יהיה ידיד מעולה"?
מעבר לזה, השימוש הציני שנעשה במילה "ג'נטלמן" על מנת לשונרר, לסנג'ר ולגרום לגברים להפוך להיות הכלבלבים שלכן גורם ,לי לפחות, לסלידה מאוד חזקה מהמושג הזה.
אה כן, את מדברת עם מישהו שכשהיה בבית ספר היה פותח לילדה שהוא אוהב את הדלת לכיתה, כשהיא הייתה עוברת. הייתי כזה בעברי. קצת מוגזם האמת, אבל התפכחתי ומצאתי את האמצע.
באהבה כמו באהבה אין חוקים.
|