20-05-2011, 12:22
|
|
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
|
|
חבר מתאריך: 06.12.04
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי assaf tolko
ביטיס... אני חושב שאתה מתמצא בהיסטוריה צבאית הרבה יותר טוב ממני וגם אתה יכול לספור על יותר משתי ידייך את כמות השבויים הישראלים שנרצחו ע"י שוביהם במלחמות ישראל, שלא היו חלק מארגון טרור אלא ממדינות ריבוניות - שלא לדבר על כמות השבויים הישראלים שתנאי השבי שלהם לא עמדו בהסכמים שציינת.
היו מקרים של הוצאות להורג, אבל ככלל, חיילים שנשבו יכלו לצפות לחזור. עם זאת, מעניין מה חשבו לוחמי מעוז מסויים שהיו מודעים לכך שבמעוז לידם החיילים הוצאו להורג...
אני לא מוכן להרוג אף אחד, לא תפקידי כחייל בסיטואציה הזו (ביא אם חפ"ש או מח"ט) לעשות שיקולים מערכתיים-מדיניים שכאלה. בשביל זה יש לנו ממשלה, בשביל זה יש לנו כנסת, בשביל זה יש גופי מודיעין, בשביל זה יש משאל עם והשד יודע מה עוד - זה התפקיד שלהם להתמודד עם השאלה הקשה הזו, וכפי שאתה רואה מכך שגלעד בשבי 5 שנים, התשובה לא כזו פשוטה. אתה לקחת לעצמך כאן את תפקיד השופט, חבר המושבעים והתליין.
להטיל את האחריות על מישהו אחר זה בריחה. במצב כזה, אין לך את הזכות לטעון כנגד נוהל שטוען שצריך לעצור חטיפה. משהו אחר כן החליט על כך, ובשביל זה יש את הנוהל הזה. ואגב, אם אתה חושב שזה לא שיקול שכל מג"ד ממוצע צריך לעשות, אתה טועה. רק שמפקד טוב ימנע ממך כחייל את שיקול הדעת. ההוראה בעבר היתה ברורה - ירי עד שהחטיפה נעצרת. אין שיקול דעת.
אישית אני מאמין שיודעים (או שידעו בשלב מסויים) איפה הוא מוחזק ושהיה צריך לנסות ולחלץ אותו גם במחיר הרוגים נוספים וגם במחיר חייו שלו, כי גם אני לא חושב שלשחרר את שליט מצדיק להחזיר את המחבלים שהחמאס רוצה, אבל את זה אני אומר כאזרח ובדיעבד עבור המקרה של גלעד שליט - אני לא מסכים עם ההכללה שאתה עשית.
אז עדיף להרוג אותו ועוד כמה חיילים, מאשר רק אותו? עדיפים חמישה הרוגים מאשר אחד?! אתה שומע מה אתה אומר? עדיף להרוג אותו עם עוד כמה אח"כ מאשר להסתכן במותו מיד?!
חיילים שהחזרנו בחילופי שבויים במלחמת ההתשה לא שבו להילחם ולהרוג לנו חיילים ביום כיפור? אלה כללי המשחק... ואת המשחק הזה משחקים הרבה מלפני שקמה המדינה.
|
חיילים אלה לא מוגנים ע"י האמנות, והם ברי מוות. מה שעושים עם זה, זה סיפור אחר.
הסיפור הוא פשוט, והוא סיפור של מחיר. במצב בו אני אשלם בעוד הרוגים, לא משנה מה אני אעשה, אני לא רואה הגיון לא לסכן את אותו חייל.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
|