26-04-2011, 14:24
|
|
|
חבר מתאריך: 22.03.09
|
|
יש לי תחושה שקפצתי מהר מדי עם הכותרת בלי לעצור לרגע ואולי אף הטעיתי את הפורום הנכבד - התנצלותי. לדעתי מה שקרה כאן הוא דבר כזה: חה"א הסיני פרסם על ירי רקטות ראשון של המטוס. אתרי אנטרנט בסין ומחוצה לה לקחו את הדברים כפי שהם ופרסמו אותם הלאה. הבעייה: אכן מדובר על ירי רקטות ראשון אבל לא על ירי רקטות ראשון של המטוס אי-פעם אלא על ירי רקטות ראשון מהמטוס במסגרת קורס טיס. באתרים הסיניים אין הרבה פירוט וקשה לדעת אם זה בדיוק המצב, אבל אני מעריך שבסבירות גבוהה בכך מדובר. בקורס הטיס הסיני לא השתמשו במטוס זה עד כה לירי רקטות (הם טוענים שמדובר בהליך מסוכן מאוד לטייס, וגאים בכך שהמדריכים חיברו חוברות הדרכה שמדגישות זהירות מירבית בתפעול), וכעת הם החליטו לערוך שינוי, שהוא שינוי תפיסתי לטענתם בהכשרת הטייסים. נשאלת עדיין השאלה אם היה צורך בשינוי מטוסי האימון הסיניים לטובת העניין או שלא (כלומר, וזה לא ברור לחלוטין ממגוון גרסאות המטוס, האם בכל וורסיות המטוסים - כולל אלה שבהדרכה נטו - הייתה קיימת האופציה לריקוט).
בכל אופן, כאשר אוספים את המקורות השונים יחד כנראה שנורו 88 רקטות עם דיוק של 92.4 אחוז (לשיטתם).
שוב - התנצלותי ותודה לגיל שאילץ אותי לבדוק את הדברים יותר לעומק. אני מקווה שהפעם פגעתי טוב יותר, ואם אווכח שלא - לא אהסס לתקן.
|