25-04-2011, 17:43
|
|
|
חבר מתאריך: 18.03.10
|
|
תשובה משביעת רצון
ובכל זאת יש לי כמה שאלות והערות.
לפי MegaPixel ה-G דווקא מכילה טבעת פוקוס ידנית ואוטומטית.
מצטער על הבורות, מה זה וינטגינג?
בכתובת, שקישרתי אליה למעלה, שמתי לב להבדל נוסף. ל-G יש מנוע אולטראסוני לעומת ה-D שאין לה. מה זה מנוע אולטראסוני?
בנוסף לזה, שמתי לב עכשיו שלכל העדשות האלה יש קרופ-פאקטור. האם הוא ניתן לשליטה דרך המצלמה? נראה לי שכן, כי זה נראה מוגזם לצלם כל הזמן בקרופ-פאקטור כזה.
דרך אגב, אני לא מתכוון כרגע לקנות שום עדשה. אני עדיין בשירות צבאי בלי גרוש על התחת. אני רק מנסה ללמוד כמה שיותר על גופים ועל עדשות, כך שכאשר אני אגיע למעמד הקניה, יהיה לי מספיק ידע טכני בשביל לבצע קניה כמה שיותר יעילה עבורי.
תראה, בינתיים אני מצלם עם D5000 (צבאית) ועדשת קיט. לפני זה גם השתמשתי בה עם 18-200 של סיגמא. אחרי די הרבה זמן שאני עובד עם המצלמה הזאת, הגעתי למסקנה שלא כדאי שה-SLR הראשונה שלי תהיה מצלמת כניסה, כי אני כבר מרגיש את כל החסרונות שיש בה. אני צריך מצלמה יותר חזקה מבחינת צילומי לילה ושתהיה יותר ארגונומית (מכיוון ש-D5000 לא מספיק ארגונומית, אני נוטה לשנות פרמטרים מסויימים במצלמה, כמו WB, ISO וכו' לעיתים רחוקות, כי זה דופק לי את רצף הצילום). אני גם צריך עדשה איכותית עם מנוע פוקוס מהיר, כי לעבוד עם פוקוס איטי זה סיוט.
השורה התחתונה היא שבתור התחלה אני מוכן להשקיע יותר על הגוף של המצלמה מאשר על העדשות, ואני מוכן להתפשר על עדשה אחת בלבד.
|