10-04-2011, 17:55
|
|
מנהל משבראש, בלשנות, תכנות ויהדות
|
|
חבר מתאריך: 04.06.06
|
|
|
ב-"מאגר המונחים" של האקדמיה ללשון אין התייחסות לנושא, כך שלא נראה לי שישנה הכרעת "תקינות"
עם זאת, "במה" ו-"בימה" שניהם תקניים
במילון אבן-שושן שלי שתי הצורות מופיעות, אולם מעניין לציין שהוראת "בימאי" מופיעה שם לתיאור עובד בימה, ולא director (לדוגמא עובד בתאורה וכו', מדובר במילון ישן)
לעומת זאת, הוא מוסיף את המילה "בים" שהיא כ-"במאי" (המבוגרים יכולים עוד לזכור שימוש במונח זה)
עוד מעניין לציין שלפיו להבדיל מהמילה "במה" שהיא תנכית, המילה "בימה" שאולה מיוונית..
לגבי השאלה השנייה שלך, למרות שהמשקל "פעאי" שייך לשרשי השמות מגזרת ל"ה, כאן השורש הוא בכלל בו"ם, היינו מגזרת ע"ו.
בכל מקרה משקל השם לא בהכרח מעיד על צורת הפועל, יכולת באותו אופן לשאול האם במאי בומה (כמו שבנאי בונה)
אני לא חושב שבימאי נופל לאיזשהו משקל ברור, לדעתי הוא בא כשילוב של "במאי" ו-"בימה", ולכן לא מובן לי איך ברור לך ש-"בימאי מביים" לפי צורתו.
עריכה: עוד מקרה של תגובה שנשארה בטאב פתוח עד שמישהו אחר כבר השיגני נכנס לסטטיסטיקה.
עריכה 2: מצאתי עכשיו במאגר המונחים של האקדמיה שדווקא הצורה "בַּיָּם" שא"ש ציין נקבעה כתקנית בשנת 1940, וזה כתרגום למילה producer שכיום מיתרגמת לרוב ל-"מפיק".
נערך לאחרונה ע"י ShoobyD בתאריך 10-04-2011 בשעה 18:13.
|