לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-04-2011, 21:22
  משתמש זכר oxcart oxcart אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.02.08
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "הגלגול בזפת ובנוצות הוא כי לא..."

זה שהלכתי במשך שלוש שעות בגשם עד שמצאתי את המציאה הזאת זה עונש מספיק? חזרתי מגולגל בחול ובוץ, מה שנקרא "שניצל". אבל ברצינות, לפעמים לא ברור לי מה מעצבן יותר - שרשור שמקפיץ אשכול ישן ולאף אחד לא ברור למה, או פתיחת חדש.

גם אני הייתי משוכנע שזה משהו טרום-צה"לי. המראה של החייל - הקסדה שלו, הפאוצ'ים התלויים על החגורה, הספק-רובה ספק-מקלע המיושן - נראו לי מתאימים לסביבות שנות ה-30 או ה-40. בינתיים מצאתי באתר שמוכר כל מיני ממורביליה צבאית סיכה זהה, ושם טוענים שמדובר ב"סיכה ישנה מאוד של בוגרי קורס כושר קרבי", אין לי מושג למה הם מתכוונים. מה שאני כן לוקח מהאתר ההוא, זה שמיקמתי את הסיכה על העוקם. החייל אמור לטפס במעלה גבעה, ולא כפי שצילמתי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-04-2011, 10:04
  משתמש זכר oxcart oxcart אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.02.08
תודה - אתה צודק!
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי רועי 357 שמתחילה ב "הסיכה מזכירה את אות הכושר של..."

בעקבות ההערה שלך עשיתי חיפוש בעברית, ומצאתי הסבר באתר המצוין "נוסלגיה". מסתבר שהיו שני אותות, ארד וכסף, לפי ההישגים.
באותו עמוד מתואר גם אות הקלע, שאני דווקא זוכר מהשירות שלי. כשעשיתי בה"ד 1, הכריחו אותנו לעשות ושוב שוב ושוב את הבוחן שמעניק את האות, עד שכולנו עברנו אותו (ולכן הוא זכה לכינוי הלא רשמי "עוד תקלה"). באותם ימים (1990), ענידת הסיכה הזאת נחשבה לפדיחה איומה, ואני לא מכיר אף אחד שעשה את זה.
מה שנותן לי רעיון להפוך את האשכול הזה ל"אותות וסיכות שאף אחד לא הולך איתם". למשל, ה"פזגז", שגם זכור לי מהשירות הסדיר שלי שכולנו היינו זכאים לו (בגלל האינתיפאדה הראשונה), אך איש לא טרח.

נערך לאחרונה ע"י oxcart בתאריך 05-04-2011 בשעה 10:24.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:39

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר