16-02-2011, 14:58
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
זיקוק אלכוהול ע"י חום (שזו שיטת הזיקוק הנפוצה ביותר) מנצלת את העובדה שאלכוהול מתאדה בטמפרטורה נמוכה יותר ממים.
התהליך כולל חימום מיכל המכיל את הנוזל המותסס (שמכיל בין 4-12 אחוז אלכוהול) לטמפרטורה בה האלכוהול מתאדה ועיבוי האדים לאחר מכן לקבלת נוזל המכיל אחוז גבוה של אלכוהול.
הסכנות הן:
א) אדי אלכוהול הינם דליקים ביותר. השילוב בין מקור חום המכיל אש גלויה ו/או מקור חום שהפעלתו/כיבויו גורם לניצוצות (לדוגמא, גוף חימום חשמלי) יכול להיות מסוכן. אם יש מגע בין אדי האלכוהול ובין אש או ניצוץ, התוצאה עלולה להיות מאוד לא נעימה.
ב) האלכוהול אותו אנו שותים נקרא אתנול. בתהליך התסיסה נוצרים סוגי אלכוהול שונים, כולל מתנול, שהוא רעיל ביותר (גורם לעיוורון ומוות). טמפרטורת האידוי של מתנול קרובה למדי לטמפ' האידוי של אתנול, וזיקוק לא נכון עלול לגרום להגדלת אחוז המתנול בתוצר המזוקק.
סיבוך:
צריך ציוד מתאים, לרוב דוד נחושת שיכיל את הנוזל המותסס, מקור חום ניתן לשליטה מתחתיו, צינוריות בהן יעברו האדים אשר צמוד אליהן צינוריות בהן זורם נוזל קריר (לדוגמא, מים קרירים) על מנת לגרום לעיבוי אדי האלכוהול חזרה לנוזל ובצד השני כלי אליו יטפטף האלכוהול.
אפשר למצוא בחנויות ציוד ליין מזקקות, אם אני לא טועה מדובר בהשקעה של כמה אלפי שקלים, אין לי מושג לגבי עלויות בניית מתקן כזה באופן עצמאי.
|