10-02-2011, 16:08
|
|
|
חבר מתאריך: 01.03.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Fang
לגבי MMRCA, יש כתבות על כך שהאירופאים מובילים בתחרות ויש כתבות על כך שהאמריקאים מובילים - נותר לחכות לחודש יולי להכרזת הזוכה בתחרות ע"י ממשלת הודו.
(אגב, קראתי שהמיג 35 פרש בגלל תקלות רבות בתהליך הפיתוח שלו, לכן הרוסקים מעדיפים להתמקד מול הודו בקיים - מיג 29K וסוחוי 30MKI)
|
כל חברה מדליפה מידע שהולם אותה, והיו כבר ספינים מכאן ומכאן, וכ"א אומר שלו הסיכוים הטובים ביותר. בפועל, אפילו אם ה"טייפון" הצטיין במהלך הניסוים יותר מאחרים (וזה בהחלט אפשרי), העיקר עוד מלפנינו, כאשר יתחילו לדבר על המחירים (מדברים על התקציב הכולל של 10-12 מיליארד דולר בלבד לעסקה), העברת טכנולוגיות וייצור בהודו, שילוב מערכות ונשק הודיים ושל מדינות שלישיות, ענייני האופ-סט (שנקבע ב-50% מסכום העסקה). האמריקאים יתקעו לדעתי בגלל הדרישה להעברת טכנולוגיות (מנועים, מכמ"י AESA), האירופאים - בגלל המחיר (למשל "טייפון" יעלה יותר מ-Su-30MKI). ישנם גם שיקולים פוליטיים שיסבכו עוד יותר את תהליך קבלת ההחלטה. רבים מצפים לסאגה מתמשכת ורבת התרחשויות וגם אני נמנע איתם.
וקיימת אפשרות קיצונית שהמכרז יתבטל לו בסופו של דבר. אם נזכור שהתוכנית לרכש המטוסים, שהתפתחה עם הזמן למכרז ה-MMRCA של היום, נועדה במקור להחליף את צי מטוסי מיג-21 המתיישנים, בתקופה שה-Tejas עוד לא היה מוכן. המועמד המוביל הייתה חברת דאסו עם המיראג'-2000. אולם מאז, בגלל הסחבת ההודית היצור של המטוסים כבר הסתיים, נחתמו הסכמים עם רוסיה לפיתוח וייצור במשותף של מטוס קרב דור 5 FGFA (שצפוי לעוף לקראת סוף העשור), וה-Tejas צפוי לקבל כשרות מבצעית מלאה בעוד שנה. יחד עם זה, מה שהייתה בהתחלה תוכנית לרכש מטוס רב-משימתי לסתימת החורים בצי המטוסים המתדלד, הפך עם השנים לתוכנית הרכש של מטוסי קרב דור 4 המתקדמים בעולם עם הרבה דרישות לא שגרתיות מסביב. והמטוסים האלה יתחילו להגיע לטייסות, ריאלית, לקראת סוף העשור ויעלו כניראה יותר מהמטוסים הגדולים והמתקדמים ביותר בחיל האוויר ההודי - Su-30MKI. כל הסיפור הזה ניראה כחסר הגיון ומשמעות, לדעתי.
בעניין תקלות במהלך פיתוח של מיג-35, אני ספקן. סך הכל מדובר בגירסה דומה מאוד למיג-29K שפותח בהצלחה וכבר נמצא בשירות חיל הים ההודי. ההבדלים, עד כמה שאני זוכר, הם במכ"ם עם אנטנת AESA (המכ"ם עצמו - אותו מכ"ם להבנתי) ומערכת אלקטרו-אופטית חדשה. הגוף כמעט זהה, המנועים זהים, החימוש - זהה, הקוקפית, לדעתי, גם זהה או דומה, וכך גם האוויוניקה.
יכול להיות שהסיבה העיקרית לבעיות היא במצב הכלכלי הקשה של חברת מיג, הרי השתתפות במכרז כזה מצריכה משאבים לא מעטים שמאוד חסרים כרגע.