29-12-2010, 01:04
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.01.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Bimler
כישלון הבנתי אופייני לאנשי שמאל.
אין מדברים בשפות זרות בנסיבות מעין אלה המפורטות לעיל, מסיבה פשוטה והיא שאם מדברים אזי הדמות הסמכותית בחדר מעוניינת להבין על מה. אף גורם סמכות לא מעוניין במצב בו מדברים עליו בשפה זרה, מבלי שהוא יכול להבין על מה.
|
אז אני אפנה אליך את אותה שאלה ששאלתי כבר באשכול הזה, ולא קיבלתי עליה תשובה -
היה לי בבית הספר מורה למתמטיקה שהרוסית שבפיו הייתה טובה בהרבה מאשר העברית, והרבה מהדברים שתלמידים אמרו זה לזה בכיתה, הוא לא הבין. היו בכיתה כ-75% דוברי רוסית, שיכלו לדבר ביניהם גם ברוסית. האם היה לגיטימי מצידו לאסור על דיבור בעברית בכיתה? אחרי הכל הוא הדמות הסמכותית, וחשוב שהוא יבין, לא?
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Bimler
הקשקוש הטיפשי באשר לשפה הערבית כשפה שנייה במדינת ישראל, הוא חסר חשיבות - כל עוד אין חזקה על כל אזרח ללמוד ערבית ולדעת אותה על בוריה, אזי אין שום ממש בטענה הזו. לא מדובר בשטות שמאלנית הדורשת ייצוג שווה וכיו"ב, אלא בפרשה פעוטה של היגיון פשוט.
|
הקשקוש הטפשי הזה הוא החוק במדינת ישראל, בין אם זה מוצא חן בעיניך ובין אם לאו. אגב, אין גם חזקה על כל אזרח ללמוד עברית ולדעת אותה על בוריה, כך שלפי ההגיון שלך גם העברית היא לא באמת שפה רשמית בישראל...
נ.ב.
אני ממליץ לך בחום להתבטא בצורה יותר צנועה. זה שאנשים לא מסכימים איתך, זה לא אומר שיש להם כישלון הבנתי, שהם קשקשנים, או שהם מדברים שטויות. הבעת דעות בצורה מתלהמת, מציגה אותן באור מגוחך ופוגעת רק בך.