לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-12-2010, 12:22
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
ואני רוצה לשלם רק 15% מס הכנסה, על כל מדרגות השכר
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Bimler שמתחילה ב "המסתננים נגד מדינת ישראל בת"א: "רוצים להישאר""

מוטב שיבין הישראלי הממוצע כי בעוד המסתננים הם בחזקת "הגנב" פה, הרי שהשמאל הקיצוני הוא מי שבאופן שיטתי משאיר לגנב דלת פתוחה, מחבל באזעקה ודואג שהגנב ישוחרר גם אם נעצר, ויחזור לגנוב.

עכשיו כולנו יודעים שגנבים, כמו לדוגמא זונות, היו לכל אורך ההיסטוריה: בטוח שאפילו בפרהיסטוריה. תופעת "האנשים מבפנים" המסייעים לגנבים, לעומת זאת, אינה תופעה שקיומה מחוייב המציאות. צריך לחזור ולדקלם, גם אם מאוד לא נעים לשמוע: חלק נכבד מהצרות כדוגמאת המסתננים הנוחתות על כתפי הישראלי הממוצע מצתלבות בצומת אחת מאוד מסויימת: השמאל הקיצוני הישראלי, והפטרונים שלו בחו"ל. אי אפשר להלחם בעצם קיום תופעת הכנבים, אבל אפשר במקביל למלחמה בגנבים עצמם, לקיים מלחמה ממוקדת במי שבוחר לסייע להם בניגוד לכל הגיון, פשוט כי יש למוח הסוער שלו איזה צורך פסיכופטי לחזות במראות של הרס חברה.

המסתננים הם בעיה

השמאל הקיצוני הוא אוייב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-12-2010, 14:50
  Bimler Bimler אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.08.06
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Block שמתחילה ב "הבעיה האמיתית היא שאף אחד לא נותן פתרון"

איזה קשקוש. הסתננות זה מושג יאה ומתאים לחבורת פושעים שחצתה גבול למדינה אחרת במטרה להערים על השלטונות ולהינות מהפריווילגיות השמורות לאזרחי מדינות מערביות. העובדה שמסיעים אותם באוטובוסים, אינה פוגמת בדרך בואם לארץ שהינה בבחינת פשע מבחינה אובייקטיבית. הסעות האוטובוסים אינן אלא פיתרון של רכי לב המעודד זרמים רבים של מסתננים אחרים לבוא לכאן.

שום מדינה מערבית אינה מאפשרת לזרים לאנוס את חוקי ההגירה שלה ולכפות עליה הישארותם. יש לכך סיבות טובות מספיק והגיע הזמן שהממשלה תאכוף את החוק ותגרש את הבלתי רצויים מכאן, בכדי שהנשים בערד יוכלו לשוב וללכת בביטחה בלילה ושאר שכונות וערים ברחבי הארץ יזכו לביטחון האישי אשר נגזל מהם.
ישן 24-12-2010, 15:13
צלמית המשתמש של Block
  Block Block אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.11.05
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי Bimler שמתחילה ב "איזה קשקוש. הסתננות זה מושג..."

המשפט האחרון שלך ממש לא במקום.

בדיוק חיזקת את הנקודה שלי. בגלל חוסר ההתערבות של הממשלה בעניין והטלת האחריות על אלה שמתמודים עם מקרים כאלה מדי יום כמות האנשים שמגיעים לגבול גדלה כי השמועות רצות על כמה שטוב פה ויש פה עבודה.

כשלמישהו מהסמרטוטים בממשלה יהיה אומץ לטפל בעניין כראוי נוכל אפילו להרוויח מהתופעה.

אני מזכיר לך שתופעת העובדים הזרים ממדינות המזרח לא החלה בגלל שהתאילנדים שמעו שחסר בישראל כח אדם בחקלאות אלא בגלל קבלנים ישראלים. זה מה שכפה את הישארותם בארץ באופן לא חוקי לאחר שנישאו לישראלים והולידו ילדים. אם לא יהיה פתרון לעניין יש אנשים שישמחו לנצל את ההזדמנות ולעשות קופה על חשבון עובדים ישראלים.
ישן 24-12-2010, 16:51
  Bimler Bimler אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי Block שמתחילה ב "באמת יפה מאוד. ראש הממשלה..."

המערכת הפוליטית פועלת לא פעם על בסיס ההנחה שהתקשורת היא מייצג דיעותיו של הציבור או לחילופין מנווטת דעת הציבור. המערכה שהממשלה מנהלת כנגד המסתננים היא חרף מאמצים ממושכים להשחרת פני רה"מ והשרים. אני מניח שאתה זוכר מה עשו מביבי ואלי ישי כשהחליטו לגרש עובדים זרים על ילדיהם כשאשרות העבודה שלהם פגו, נכון? אתה זוכר את הכותרות בעיתונים?

עכשיו, האם אתה זוכר איזו הפגנת תמיכה בצעדי הממשלה מצד אזרחים? עצומה בפייסבוק? משהו? כל מה שפוליטיקאי שמנסה להשיב לנו את מדינת ישראל מקבל, הוא מבט זועף ופתטי של יונית לוי בפריים טיים, מהסוג שהפנתה לאלי ישי כשהתלוננה כלפיו משל הייתה איזו שיכורה סרוחה בבית מרזח פריזאי של המאה ה19, שהוא התעסק יותר מדי ב"ילדי העובדים הזרים" ופחות בשירותי הכיבוי וההצלה.

אז במצב דברים זה, מי אשם? הפוליטיקאים שנחטפים כבני ערובה, התקשורת שניכר כי היא משולה ללהקת כלבים עזובים שבה כל פרט יודע מה מצופה ממנו אוין מקום לדיעה אחרת ולשיח תרבותי, או שמא האזרחים שלא טורחים להניד עפעף כשמדובר בעניינים רציניים מעין אלה?
ישן 24-12-2010, 17:53
צלמית המשתמש של Block
  Block Block אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי Bimler שמתחילה ב "המערכת הפוליטית פועלת לא פעם..."

את אלי ישי לא מענין בכלל שהעובדים הזרים תופסים עבודות של ישראלים, אלא העובדה שהם יחד עם בני מיעוטים נוספים מהווים איום על מדינת ישראל כמדינה עם רוב יהודי. כמובן שהוא מאיים על פרישה מהממשלה ובאמצעים נוספים שינקוט אם ביבי לא יתערב בעניין ויפעל לגירושם. ביבי כבנאדם אינטרסנט יירתם למשימה בלי להניד עפעף. אם כבר הזכרת את השריפה אז אני לא קונה את זה שאלי ישי פעל רבות כדי לשפר את איכות מענה הכבאים במקרים כאלה, כי כנראה שזה לא נשוא מספיק חשוב בשביל לאיים בפרישה מהממשלה.

אני מעדיף שבמקום להגיע למצב שצריך לגרש את העובדים הזרים, לגבש החלטה שתמנע את כניסתם לארץ ללא שליטה ופיקוח מלכתחילה.

גם ככה התקשורת תמיד תוציא אותם רעים כי מה לעשות זה מה שמביא את הרייטינג גם אם דעת הקהל הרווחת שונה לחלוטין.
ישן 24-12-2010, 18:59
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
הכל ידוע ומעט מאוד נעשה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Bimler שמתחילה ב "המסתננים נגד מדינת ישראל בת"א: "רוצים להישאר""

קראתי את הפרוטוקולים של ועדת כנסת שדנה ממש בימים האחרונים בבעיית המסתננים. הסכמתי לגמרי עם מה שנאמר שם ביחס לפיתרונות הנדרשים-שילוב של בלימת הכניסה באופן פיזי על ידי גדר והפחתת המוטיבציה להכנס על ידי קנסות גבוהים למעסיקים כך שלא ישתלם להם להעסיק מסתננים. השאלה כמובן היא מדוע בפועל נעשה כל כך מעט בנידון.
וכפי שנאמר כאן-המסתננים לא ממלאים שום צורך אמיתי בידיים עובדות. הם לא אנשי מקצוע מהסוג חסר התחליף שמייבאים לעיתים לישראל ולמרביתם, לפחות כמו לישראלים, אין את אתיקת העבודה של התאילנדים או הפיליפיניות אשר יכולה לענות לצורך החריף תמיד בידיים עובדות בחקלאות ובסיעוד. כך שרובם עובדים בעבודות ניקיון וכד', שאפשר היה להסתדר בקלות בלעדיהם. אבל למה לא להעסיק אותם ולחסוך כמה גרושים?
ישן 25-12-2010, 17:05
צלמית המשתמש של Block
  Block Block אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "לעובדה שאותם מסתננים הגיעו קודם כל למצרים ורק אח"כ לישראל יש תפקיד חשוב בשאלה האם הם"

אם איכשהו אותם פליטים היו מגיעים לארה"ב זו היתה חובתם לקלוט אותם ולתת להם מקלט.

איך מספר מצומצם של פליטים (פליטים בלבד ולא מחפשי עבודה) ישפיע על הרוב היהודי בישראל והפיכתה למדינה רב לאומית??? בעניין הזה יש מפיק בעיות עם הערבים.

ושוב, במקרה של קליטה מסודרת ניתן להנפיק אשרות לזמן מוקצב והגברת הענישה למעסיקים המעסיקים עובדים זרים באופן לא חוקי.

בינתיים נשמעו רק תירוצים בעניין מחלות מידבקות והשתלטות דמוגרפית כשמדובר גם לפי דבריכם במספר מועט של אנשים. הכל בשביל לסלק את "כהי העור המזיקים" מהארץ (וזה במילים עדינות) תוך התעלמות מוחלטת ממה שקורה בחוץ.
ישן 25-12-2010, 17:12
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
כלומר, אם ישראל היתה מעמיסה את הפליטים על מטוסי אל-על לארה"ב, אזי על ארה"ב היתה חובה
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי Block שמתחילה ב "אם איכשהו אותם פליטים היו..."

לקלוט אותם ולא להחזיר אותם לישראל?

אם כן, הרי זה פתרון מצוין לבעיה, מדוע שלא נאמץ אותו?

כרגע המצב הוא שאותם ארגונים שאמונים, לכאורה, על טובת הפליטים עורכים קמפיינים נגד גירוש העובידם הזרים, שהם, ללא כל ספק, מהגרי עבודה לכל דבר (כולל עובידם זרים שהגיעו כחוק לתקופה מוגבלת ואותה תקופה נגמרה), ולכן לא ניתן להפריד בין שתי הסוגיות (בנוסף לקושי לזהות כל מסתנן אפריקאי ולהחחליט האם מדובר בפליט או מהגר עבודה).

נושא המחלות המדבקות מבית אלי ישי שווה ערך כקליפת השום מבחינתי ולא על כך יקום או יפול הטיעון המרכזי נגד קליטת כל אפריקאי שחצה את הגבול המצרי-ישראלי.

ישן 25-12-2010, 17:14
  Bimler Bimler אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי Block שמתחילה ב "אם איכשהו אותם פליטים היו..."

ושוב, אתה מתעלם מהאמת העובדתית שיש להם מחנות פליטים והם בטיפול האו"ם. על כן אין שום חובה מוסרית או חוקתית לקבל אותם - לא באירופה, לא בארה"ב וקל וחומר שלא פה. מה גם שמדובר במאות אלפי גנבי גבול שכבר כיום גורמים לנזק בל יתואר לביטחון האישי, למשק ולשאר אספקטים בחיי היום יום שאליהם אתה ככל הנראה לא חשוף (כמו לנורמות בינ"ל למשל).

זה באמת מתחיל להיות מגוחך שאתה משתמש בפעלים כדוגמת "צריכים" וכיו"ב, רומז שאנחנו גזענים וכל זה מבלי שאתה נותן ביסוס פשוט לשאלה "למה"? למה ליצור תקדים ולקבל כאן מהגרי עבודה, שעזבו את מחנה הפליטים שלהם והגיעו לכאן בכדי להינות מפירות ההצלחה של כולנו?

אני לא מאמין שיש לך ולו טיעון אחד רציונלי שיחזק את תפיסתך, שאני בטוח שהייתה משתנה לא מעט לו גרת בשכנות לאותם "כהי עור", כהגדרתך, בערד או בשכונת התקווה, כשאתה לא יכול לאפשר לילדים שלך לצאת לשחק בחוץ.
ישן 25-12-2010, 17:43
צלמית המשתמש של Block
  Block Block אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי Bimler שמתחילה ב "ושוב, אתה מתעלם מהאמת..."

למה לעזוב את מחנות הפליטים? עצם העובדה שזה נקרא "מחנה" כבר לא מעודדת להישאר שם.

אני לא גר ליד אותה קבוצת אוכלוסין אך איני עושה אפליה בניהם ולבין כל קבוצה אחרת. לצורך העניין יש מקומות בהם ילדים "לא יכולים לצאת החוצה לשחק" כי מישהו החליט לשים לבנת חבלה ולחסל ראש מאפיה מסוים. לא חסרים נפגעים חפים מפשע מאירועים שכאלה.

גם עניין הזיהוי של הפליטים לא כל כך מסובכת כל עוד מתעסקים בזה בפועל. ראשית, חובה להציב מחסום מגודר בגבול ישראל-מצרים. כל מי שיגיע וירצה לעבור יצטרך להיות מוכר בתור פליט. לאחר מכן יוכל לקבל עבודה לפי הצורך ברחבי המדינה. תסכימו איתי שזה יצמצם את כמויות המסתננים באחוזים גבוהים, לפי דבריכם שאחוז הפליטים שמגיעים לגבול הוא קטן ביותר.

ופה אנחנו שוב נוגעים בעניין הנכונות והאומץ שיש לממשלה לטפל בעניין תוך התעלמות מתגובת התקשורת. ג כך אם יגרשו את כולם התקשורת תיכנס בראש הממשלה, אז למה לא לעזור מי שאכן מגיעה לו עזרה?
ישן 25-12-2010, 19:26
  משתמש זכר -TsAcHi - -TsAcHi - אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.01.08
הגיע הזמן להעיף לאלתר את האיום הדמוגרפי, הכלכלי, הבריאותי והקרימנלי הזה

אין שום סיבה בעולם שהמדינה הכי קטנה בעולם (או השניה הקטנה) תהייה מרכז הפליטים העולמי של אפריקה. יש את האו"ם שמום שמדינת ישראל משלמת לו מאות מיליוני דולר
בשנה ומתפקידו לטפל להם בבעיות ולדאוג להם.
אני בטוח שלממשלה שלנו לא תהייה בעיה לשלוח כמה עזרה הומניטרית שסודן ,אריתראה ושכנותיה צריכות אבל, יש לנו קו גבול ברור ומדיניות הגירה ברורה.

הייתי ברחוב קרליבך אתמול בקורס ברמנים ונדהמתי.. יצאתי להפסקה לדקה! דקה! וגל של איזה.. נשבע שאני לא מגזים.. 60-70 מהגרים בלתי חוקיים מאפריקה עברו לידי.
תל אביב משנה פניה,אילת וערד כבר מזמן שינו פניהם ובקרוב גם אצלכם מהחלון בבית..

נערך לאחרונה ע"י -TsAcHi - בתאריך 25-12-2010 בשעה 19:30.
ישן 26-12-2010, 11:25
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
ישראל לא צריכה לשלם דבר ולא צריכה לקלוט דבר
בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי -TsAcHi - שמתחילה ב "הגיע הזמן להעיף לאלתר את האיום הדמוגרפי, הכלכלי, הבריאותי והקרימנלי הזה"

לא מבין מאיפה בכלל מגיע ההגיון המחשבתי הזה...

לו היה בא אליך מחר בבוקר מישהו, פקיד הבנק בוא נגיד, ומודיע לך שמעכשיו בנוסף לכל המיסים הרשמיים שאתה משלם ישירות או בעקיפין (מע"מ, מס הכנסה, ביטוח לאומי, מס בריאות, אגרה) יש גם "מלווה מרצון למען המסכנים באפריקה" שירד כל חודש יחד עם "עמלת ניהול העו"ש" האם היית מקבל את זה? מאיפה בדיוק באה ההזיה הזו לפיה הכספים שלי ושלך, או המשאבים שהעבודה שלנו קונה, הם הפקר ויכולים להבזז בשם עניינים שכלל לא מעוגנים בחוק? אנשים לא מבינים שככה מתפוררת מדינת חוק? כשאתה לא מקבל מימון לתרופה מצילת חיים, אבל מגלה שתקציב הבריאות מממן טיפולים לגנבי גבול? כשאתה מעוכב בביקורת גבולות, אבל צה"ל נותן טרמפים לפושעים בגבול אחר?

איך בדיוק יש לאנשים החוצפה לטעון כנגד מי שפונה לרבנים כאשר הרשויות פשוט גאות באזלת היד שלהם? הרי כשערבים מצביעים חמא"ס, או תנועה איסלאמית, אז אפילו אנשי המרכז מצקצקים ואומרים "איזו ברירה יש לילד מרפיח פרט ללהתדרדר לשם?", אז איך לא ברור לאנשים שהתפרצות של גזענות והסתמכות על רבנים (הממסד הדתי הוא תמיד "רשת בטחון" חברתית שנכנסת לפעולה כששאר הרשויות נסוגות: או זה, או הפשע המאורגן: שניהם פורחים היכן שהאזרח מבין שאין לו עם מי לדבר) הם נגזרת של אוזלת היד הזאת, ולא משהו ששלשום בבוקר אנשים החליטו לאמץ?

כולנו גרים פה ויודעים איפה אנחנו חיים. יודעים מה לצפות שיגיד ישראלי שנראה ככה, או ישראלי שמתלבש ככה, ובואן נשים רגע בצד את ההתלהמות: אנחנו יודעים שלגזענות המתפרצת כנגד גנבי הגבול הסודאנים אין שום קשר לגזענות אחרת הקיימת פה! זו פשוט תופעה שנולדה עכשיו, לנוכח השוקת השבורה העומדת בפני מי שלא יכול למכור את דירתו, מפחד לצאת בלילה או אפילו... וזה לגיטימי ... בשכונה שלו הוא רגיל לגור עם מי שמתפלל בסגנון שלו, ולא עם זרים. גם אני חושש מהסודאנים האלה: לא מעניין אותי מה האמת, אבל הדרך שבה הם מביטים בי כשאני הולך עם הילדים, מחדרי המדרגות של הבתים המתפוררים באחד הרחובות, לא משאירה אותי שקט. מעולם לא קראתי לילדים הביתה כשאיזה חברוני צועק ברחוב "אלטיזכייע!", גם לא בשנים הרעות. אין לי שום חשש מהפועלים הסינים שמאכלסים כמה בתים פרטיים סדוקים וכשבדואים מלוד באים ל"מכון מור" וממלאים את חדר ההמתנה, אני לא מרגיש ביני ובין עצמי שום דבר שונה ממה שמרגיש כאשר יושבים סביבי "אנשים כמוני".

המסתננים הללו גורמים לתופעות שלא היו כאן קודם. זו לא שאלה של צדק, או אמת, אלא של מעשיות. השמאלנים הרי לא מטיפים "לחנך מחדש" את הערבים, אלא תמיד "מבינים" אותם (אפילו אהוד ברק אמר שלו היה נולד ערבי הוא היה מחבל...).. אז פתאום כאשר בפני ישראלים רגילים עומדת בעיה ממשית שרק שקרן יכול לטעון שאינה קיימת (="אין מה לפחד מהם"), פתאום נסגרו תעלות ההבנה במוח שלהם? או שמא הם גרים בשכונות רחוקות, ורואים מסתננים רק על קו 27 שעומד לידם ברמזור...

אני שוב חוזר ואומר: מה אומר האו"ם לא ממש משנה... ממתי איכפת לנו מה אומר האו"ם? אין לי מושג למה ישראלים מלכתחילה מציבים לעצמם את האקסיומה לפיה "אנחנו חייבים פה לוותר על משהו" - אין אקסיומה כזו! תוציאו את זה מהראש. יש לישראל מספיק בעיות חברתיות שאנחנו "מחוייבים" לקבל, אם ע"י חוק השבות, אם ע"י חוקי אזרחות ואיחוד משפחות או סתם כי אלה באות מאנשים שהם כבר אזרחים פה. אלה הבעיות שאנו "מקריבים" מחיינו לטובתן, אין שום צורך לחפש עוד בעיות. אני מביט ימינה ושמאלה ופשוט לא מוצא את הישראל הזאת שצריכה פתאום להפגין נדיבות. מביט לצדדים ולא רואה שום דבר - שום כלום - שלא השגנו בעבודה קשה. אבותי היו ה"ניגרס" של מזרח אירופה. אותם ביזו ובהם בעטו. הם התקדמו תוך נשיכת שפתיים ועבודה קשה. רבים בכלל לא הגיעו לשום מקום, אבל מעולם לא קיבלו משהו בחינם. הם עמלו ובנו חברה לא רעה בכלל שמתקיימת בעיקר משום שישנו דבק סודי כמו צוף הדבורה המחבר את העם הזה למרות כל הפערים. החדרת מוסלמים אפריקאים פשוט מפוררת את הדבק הזה - הם גורם שאין לו מקום במשוואה. האם באו לכאן בנקאים מעיראק, או רופאים מרומניה - לחצי שממה הטרשית הזאת שאין בה גשם ומוקפת מוסלמים - בשביל להקים מקלט לאפריקאים? האם הקמנו "סתם עוד מדינה" או "בית יהודי?" - התשובה ברורה: ישראל נועדה להיות בית יהודי, ובו זמנית בית למי שהיה נוכח בה כתושב כאשר קמה. אפשר להתווכח לגבי מי רשאי להיות כלול בנ"ל, אבל בטוח שמוסלמים סודאנים לא כלולים בשום מנדט כזה. לא מעניין אותי לאן ילכו, גם אם למוות, משום שברור לי שאין לי יכולת לעזור להם בלי לפגוע בעצמי. וכאשר אני מוכן שיקיזו מעט מדמי - הפיסי, כלכלי או או רוחני - אני מוכן שיעשו זאת בשביל פלאשמורה, או ערבים מפורודיס שהנחל הציף את ביתם, או הזוג מטייבה שלא יכולים להכנס להריון וצריכים טיפולים סופר יקרים.... כל אלה אנשים שלא מה"מילייה" שלי, אבל אני בשמחה נותן מעצמי בשבילם גם אם ברור לי שקלוש הסיכוי שיוכלו/ירצו לתת בשבילי.

סודאנים? לא ממני בבקשה. לא מעניין אותי מי יתן, ואני אפילו לא רוצה לסייע למצוא אותו. אני מתמקד בעזרה למי שברור לי שאני יכול לעזור לו גם להשתלב, ולא רק "לעבור עוד יום" ובלי לדעת מה יקרה איתי מחר, בגללו. לא מהכסף שלי בבקשה, לא מהזמן שלי בבקשה ולא ממשאבי ה"צדיקות" שלי בבקשה. לא רוצה לתת להם שום דבר מזה. אז אל תנדבו אותי, ואל תדברו בשמי. מי שבשמי מדבר על "לתת" לגנבי הגבול האלה משול לאותו פרזיט חברתי שלוקח, ולא נותן, שלרוב אנו חושבים שאנו רואים רק בשכונות ובלבוש מאוד מסויים. אולי הוא מרוויח עצמו כסף, אבל הוא פרזיט משום שהוא נוטל מכספי ונותן אותו לאחרים שאינם חלק מן החברה הזו, ולעולם לא יהיו.

נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 26-12-2010 בשעה 11:31.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:27

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר