16-12-2010, 15:50
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
מה שנראה לך, מאיר, הוא עניינך שלך, ואין לי כל כוונה לנסות ולפתור את בעיות הראייה שלך.
העובדה הפשוטה היא שבן דרור ימיני טוען בפועל במשך השנים האחרונות, פעם אחר פעם, שבוע אחר שבוע (כמעט), שאלו שלא חושבים בדיוק כמותו בסוגיות מסוימות אינם ציונים, ולא מדובר על סוגיות הליבה של הציונות.
מי שטוען דבר כזה הוא אולי ציוני, אבל הוא במקביל גם חלאה מתועבת, צבועה ומזיקה, וכמו שציונות לא נותנת פטור מכל דבר, ואינני חייל לקבל רוצח ציוני או אנס ציוני, אני גם לא חייב לקבל ציוני מהסוג הזה.
נכון יותר יהיה לומר שקבוצת השניות בהן השקעת מחשבה לפי שכתבת את התגובה שלך היא קבוצה ריקה, שכן נובע ישירות מדבריך (בלי "נדמה לי" ו"הנחתי") שאתה לא ציוני או שאתה טוען שאני לא ציוני.
הרי טענת ש:נדמה לי שעבורך הקבוצה של "ציונים שחושבים אחרת ממך, אבל לא חושבים שאתה לא-ציוני" היא די ריקה כלומר, הקבוצה הזו לא כוללת אותך (או אף כותב אחר בפורום). נתון גם שאתה חושב אחרת ממני. לכן, אם אתה ציוני (וחושב אחרת ממני), זה אומר שאתה חושב שאני לא ציוני (כי הקבוצה המשלימה - של אלה שלא חושבים שאני לא ציוני - היא קבוצה ריקה). מצד שני, יכול גם להיות שאינך ציוני, ואז המשפט אינו מתייחס אליך (ואז לא ניתן לקבוע האם אתה חושב שאני לא ציוני).
מכאן נובע בהכרח שאם אתה לא טוען שאני לא ציוני, זה בהכרח אומר שאתה בעצמך לא ציוני.
לפחות אחד מהשניים חייב להיות נכון, ויכול להיות שגם שניהם. לאיזה מהם התכוונת בדבריך?
|