09-12-2010, 16:19
|
|
|
חבר מתאריך: 09.12.10
|
|
כיתת כוננות אש פרטיזנית
שלום לכולם,
לאור המאורעות האחרונים בכרמל, אני וחבריי לשכבת הגיל (קצת אחרי אמצע שנות העשרים) בקיבוץ החלטנו להקים מעין כיתת כוננות אש פרטיזנית בקיבוץ.
אנחנו מתגוררים בקיבוץ שנמצא באיזור מועד ביותר לשריפות (כבר היו הרבה אירועים קטנים יחסית בעבר) וכשראינו את ההתנהלות של מכבי האש והמשטרה בכל הנוגע ליישובים שעמדו בסכנה או נפגעו, זה די צרם לנו. בעיקר כל הסיפורים של חבר'ה צעירים שסיפרו איך כפו על כולם להתפנות בכוח מבלי שייכנסו בפועל כוחות כיבוי לתוך היישובים (לא באים אליהם בטענות, אבל רוצים לדאוג לעצמנו), ורק אלה שהסתננו פנימה למרות הפינוי, הצליחו באמצעים די פשוטים כמו צינור גינה או דליי מים להגן על הבתים שלהם משריפה, לעומת בתים אחרים שעלו באש דווקא בגלל שננטשו לחלוטין.
אנחנו כאמור לא מדברים כל כוח שיתערב חלילה בפעולות כיבוי הצלה או יפריע למי מהגורמים הרשמיים, אלא רק רוצים להתכונן לתרחיש קיצון כזה שבו מפנים לחלוטין את היישוב כאמצעי בטיחות והבתים נחשפים לסכנה מוגברת בגלל נטישת היישוב וחוסר פעילות של כוחות כיבוי ביישוב מבחירה (זהירות מופלגת) או שלא מבחירה (שמיכה קצרה וכו').
אנחנו יודעים שהעניין נכנ סלתחום אפור מאוד, כי חייבים להשמע בכל עת להוראות כוחות הביטחון, אבל המציאות היא קצת מורכבת יותר ואנחנו לא רוצים להגיע למצב שבתינו עולים באש רק בגלל "מציאות מורכבת". דיברנו על זה עם הקב"ט של הקיבוץ שמופקד גם על נושא כיבוי האש ושאלנו אותו אם הוא יכול לעזר לנו לארגן כוח אלטרנטיבי כזה אבל הוא, כנראה בצדק, אמר שלא יכול לשתף פעולה עם משהו כזה.
ישנן כמובן גם הדילמות הפילוסופיות של עד כמה כדאי להסתכן כדי להגן על בית, אבל זה דיון שניהלנו בינינו כבר. הפרוטה נמצאת בכיסנו ויש לנו את האמצעים להצטייד ואפילו לרכוש ידע. העניין הוא שאנחנו לא מצליחים למצוא שום מוקדי ידע "אזרחיים" שאפשר להיעזר בהם. חשבנו על דברים בסיסיים כמו קניית מסיכות מגן למניעת נזק משאיפת עשן, מצבורי מטפים, ציוד מכני כמו משורים וכו' לגיזום מיידי של עצים וצמחייה ליצירת אזורי חיץ סביב בתים, ואפילו חשבנו על צינורות כיבוי שמתאימים להתחבר להידרנטים, אבל קשה לי להאמין שיהיה לנו איפה לרכוש כאלה. בכל אופן, אני מקווה שהרעיון די מובן, אנחנו רוצים לייצר עוד קו הגנה אחרון על הבית באמצעים פשוטים ונגישים.
יש למישהו רעיונות כיצד אפשר להניע את זה או לגבי מקורות ידע וציוד ?
|