10-12-2010, 16:05
|
|
|
|
חבר מתאריך: 09.12.06
|
|
מה שאני הולכת להגיד לא ישמע מאד תומך, אבל אני מקווה שתאמין לי כשאני אומרת שמה שאני הולכת לכתוב לך זה רק מאכפתיות ורצון לעזור לך.
זה מאד קל לתלות את האשמה בכך שלא נתנו לך חינוך ומשמעת לחיים, ובכך לגלגל את האחריות מהכתפיים שלך. אני חושבת שהמשפט הזה שלך, יחד עם המשפט הזה:
ציטוט:
ולא בא לי לקחת אחריות על עצמי, להפסיק עם אתרי הפורנו, לקבוע לעצמי שעות שינה קבועות (ב10 או 11) ושעות ללמוד ולעשות משהו בחיים אפילו לניקיון החדר, הגילוח וציחצוח השיניים אני לא מקדיש זמן
|
הם הבעיה האמיתית שלך.
בן אדם שלא רוצה לעזור לעצמו, ומחכה ל"פתרונות קסם" שיפתרו לו את כל בעיותיו בצרידת אצבע, לא יצא בחיים מהמבוי אליו הוא נקלע. אתה צריך להפסיק לחשוב על כמה שאין לך חשק לכלום, כמה שאתה רוצה שינוי אבל לא יודע איך, או פשוט לא רוצה להתחיל להתאמץ בשביל זה. אתה צריך לקחת את עצמך בידיים. להתעשת. אתה אדם מבוגר, תיקח אחריות לחייך, כי אף אחד לא ייעשה זאת במקומך.
צא מהמחשב, הרשם למסגרת שתתמיד בה, מכון כושר, קורס, קבוצה בעלת תחום עניין משותף שנאספת פעם בשבוע, התנדבות, סדנאות - לא חסר - ותתמיד בה. תעסיק את עצמך, אפילו הרשם לסדנה לפיתוח מודעות עצמית או משהו בסגנון, אם קשה לך לבד ואתה זקוק לדחיפה חיצונית. רק צא.
החיים הם מה שאתה עושה מהם. הגיע הזמן לשנות גישה. עכשיו. כשאתה עוד צעיר. אחרת תחייה הרבה זמן בתחושת דכדוך ומועקה. אם לא תשקיע בעצמך, איך אתה מצפה שאחרים ירצו להשקיע בך?? ואם באחרים עסקינן - לא טוב היות האדם לבדו, ואני ממליצה לך באמת ובתמים לנסות להתגבר על חוסר התקשורת עם אנשים. אולי אם תכנס למסגרת חברתית עם עוד אנשים, זה יעשה לך טוב. בין אם בהתנדבות ובין אם בסדנה לפיתוח אישי.. רק אל תכנע ותקבל את חוסר התקשורת כמשהו שאין מה לעשות איתו.
אולי עכשיו זה נראה לך לא נוח, ומעצבן, אבל בן אדם, אתה חייב להפסיק לרחם על עצמך. לא תצא מזה שום תועלת.
שיהיה לך המון בהצלחה. חשוב שלא תוותר לעצמך!
שבת שלום ומבורך! יעל.