27-11-2010, 15:25
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
|
|
מסעדת "אלבמה" באיזור התעשיה של נתניה
ילדי היקרים, שיודעים היטב את חיבתי היתרה לאוכל, ובמיוחד לבשרים טובים, החליטו לארגן לי ארוחה כלבבי לרגל יום הולדתי. הפור נפל על מסעדה קטנה באיזור התעשיה של נתניה. הקונצפט שלהם מינימליסטי למדי: הזמנת מקומות מראש בלבד, ארוחת בשרים בלבד, ללא שום דבר נוסף כמעט. אתה יכול להביא יין או כל שתיה אחרת מן הבית. אין דמי פתיחה, ואפשר לקבל שתיה קלה מן הפיצוציה שליד (המלצרית עושה עבורך את הקניה - 10 ש"ח לבקבוק משפחתי של שתייה קלה!). התיישבנו, ואת פנינו קבל בעל הבית = איש הגריל = המלצר הראשי (אתם כבר מבינים שהצוות מצומצם, רק עוד מלצר ומלצרית). הוא הסביר את העקרונות הפשוטים של המקום: "לא מגישים כאן פיתות, לחם, חומוס או פרגיות". את המילה האחרונה אמר בכזאת שאט נפש שממש שימח אותי. גם בעיני זו מילה שהורדה לזנות: הכינוי של עוף צעיר קבל מימד של מותג המייצג בסה"כ בשר עוף תחתון ללא עצמות, ומזה עוד עושים ""סטייק""!! (שימו לב למרכאות הכפולות). מן התפריט אפשר להזמין כל סוג של בשר, אך ניתן גם להזמין ארוחה הרבה יותר מעניינת בשיטת ארוחת הטעימות. המחיר - לפי הכמות, בין 100 ל- 160 ש"ח לסועד. אם רוצים בשרים קצת חריגים כגון טלה, כבש, אווז, דגים או חלקי פנים - יש להזמין מראש.
המקום מרוהט ומקושט באופן מזערי, מאחורי הדלפק עומדת לה מעשנה גדולה מוסקת בפחמי עץ, וגריל פחמים.
לשולחן הגיעו סלט רענן וקערת תבשיל שעועית עם בשר בקר. טעים מאד, אבל כבר הזהירו אותנו לא להתפטות כדי לא להיסתם על ההתחלה.
הסלט הזה שימש אותנו לרענון החך בין מנה למנה, בנוסף ליין האדום שהבאנו איתנו.
הבשר הראשון שהגיע אל שולחננו היה נתח אסאדו צלוי היטב, שמן ונימוח, ושהדיאטה תתחיל מחר!!
תוספת תפוחי האדמה הצלויים היתה טובה, ופרט לה - לא הוגשו יותר תוספות. לטעמנו - גם לא היה צורך בכך.
צוואר לבן (וזה עונה לכל מי ששואל על עניין הכשרות...), רך בתיבול עדין ולא משתלט.
כמנת ביניים הוגש "העלז'לה" - עור צוואר של עוף במילוי בשר. ככה. לא שזה היה רע חלילה, אלא שאני רגיל למילוי שונה לחלוטין מן הבית. אבל - שוב - לא סבלנו סבל קשה מנשוא...
שפונדרה - חטא שמן. רשמתי לפני להכניס את זה לרשימת החטאים לקראת יום הכיפורים הבא.
נתח קצבים - צליו טוב, ולעיס למדי. מי שלא משוגע על בשר אולי פחות יאהב את הנתח הזה. לטעמי - ה"בשריות" המודגשת שלו טעימה מאד.
סטייק יען עם חרדל מעורב בחזרת. טוב מאד! משהו בין הודו קצת גס לבין בקר.
פילה לבן. תובל בפלפל שחור בלבד. לא הייתי מתנגד לקצת טימין ו/או מרווה.
למרות האמור לעיל - זה מה שנשאר:
הקינוח (אחרי שהרמנו ידיים והודינו שאיננו יכולים להגיע למקסימום המנות שהמקום מציע...) תה, קפה, ודברי מתיקה.
הנזק, כפי שאתם רואים (לשלושה סועדים ממולאים היטב) - נסבל בהחלט. כבר אכלתי במקומות בהם אתה משלם סכום כזה רק על מנת בשר אחת.
הבחוץ לא מעיד על הבפנים.
האם נחזור? סיכוי טוב שכן.
נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 27-11-2010 בשעה 15:32.
|