17-11-2010, 21:24
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.03.10
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
לצערי, אתה היוצא מן הכלל, וגם זה לא בטוח.
אתה חושב שהנה, התחתנת עם בחורה לא יהודיה שאתה אוהב, אבל אתה תדאג לחינוך של הבנים שלך, תשלח אותם לצבא ותגדל ילדים ציוניים לתפארת.
הבעיה, שאתה לא תעשה את זה. כלומר, אולי אתה כן תנסה, אבל סטטיסטית אתה לא תצליח. יודע למה? כי כשיש לילד הורה אחד שאינו יהודי הקשר שלו ליהדות ולישראל חלש הרבה יותר. אתה יכול להתרעם עלי, אתה יכול לטעון שאני כזען בדלן ולאומן, אתה יכול להישבע שאצלך זה לא יקרה, אבל סטטיסטית- אצלך זה כן יקרה. ואם לא אצלך, הרי שתהיה היוצא מן הכלל, והכלל הזה הוא מה שמשחיר את עתידו של העם.
|
מצטער, אבל אני לא יכול שלא לתהות - אם שני ההורים יהודיים זה מתכון לקשר חזק יותר לעם ולמדינה, מדוע יש כל כך הרבה משתמטים, אוכלי חינם ואוטו-אנטישמים?
קשר לעם ולמדינה הוא פועל יוצא של החינוך בבית ושל החברה בה גדל הילד. ילד שגדל בחברה שמקדשת את הציונות ואהבת הארץ יגדל בסבירות גבוהה להיות ציוני ואוהב הארץ ולא משנה בכלל מה דת הוריו.
אוטו-אנטישמים, אוכלי חינם ומשתמטים מסכנים את מדינת ישראל והעם היהודי התלוי בה הרבה יותר והם מה שמשחיר את עתידו של העם.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
לפי נתוני איחוד הקהילות, רק מחצית מהיהודים בגילאי 34-18 מרגישים קשר כלשהו לישראל, לעומת שני שלישים מהיהודים בגיל 65 ומעלה.
|
מה לגבי נתונים מהארץ?
כי אני מבטיח לך שילדים שיגודלו כאן יראו נטיות אחרות וסטטיסטיקות אחרות. למה? כי החברה והחינוך שונים.
אז כמו שאומרת החתימה של ביטיס: There are lies, damned lies and statistics...