לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-11-2010, 02:15
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.03
זה מדהים אותי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב "רה"מ התקפל: מציע לשביעייה הקפאה ל-3 חודשים"

כשהוא עמד על שלו אז הם כתבו שהוא מסכן את המדינה, שהוא נטול דרך, שהוא מוביל את ישראל
לשפל חדש. כשהוא כן מסכים להקפאה נוספת (בסך הכל שלושה חודשים והוא "התקפל!"), אז הוא
שוב יוצא זה שהכניס את הזנב בין הרגליים וויתר.

תסלחו לי אבל גם וויינט וגם שאר שונאי נתניהו - ביבי לא ויתר ולא נעליים. בסך הכל עשה מה שהיה
עושה ממילא, פשוט השיג כל מיני דברים מהאמריקנים לפני שנתן את החודשים האלה. נתניהו הוא
לא מטומטם וזה שמציגים אותו כטמפון לחוץ ודחוס זה אמנם נחמד לעיתונים ולקמפיינים של בחירות,
אבל זה רחוק מהמציאות.

בטח יותר עדיף מציפורה המגוחכת שלא הייתה לה מילה אף פעם ואיש לא לקח אותה ברצינות.

עכשיו מה שהולך להיות מחר יהיה עוד יותר מצחיק: השמאלנים בראשות קדימה יגידו "ביבי שוב
התקפל" למרות שהם דווקא קראו לו כן להמשיך בהקפאת הבנייה, ומנגד, הימין הקיצוני יגיד גם
שנתניהו התקפל כשהוא בעצם לא באמת התקפל אלא נתן עוד שלושה חודשים בסך הכל תמורת
הבטחות מהאמריקנים.

יאללה ציפיל'ה, תגידי כמה ביבי הורס את המדינה.

נערך לאחרונה ע"י EtEoR בתאריך 14-11-2010 בשעה 02:21.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-11-2010, 05:32
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
כאשר מוצגת עמדה של "גבר גבר" אין ברירה אלא להתקפל
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "זה מדהים אותי"

1. אכן, ראש ממשלה מחוייב "לעמד על שלו" כאשר ישנן בידיו הצעות/רעיונות ברות מימוש. "עמידה על שלו", ללא כל תוכנית או גרוע מכך על סטיכיות, שאינה מובילה לשום מקום, אז הוא מסכן את המדינה. עמדתו ה"נחרצת", היא זו שהביאה לצורך בהכרזה על הקפאה הראשונה בתולדות מדינת ישראל.
2. כאשר עולים "גבוה גבוה" אין ברירה אלא להתקפל ולרדת מן העץ והקפאה גוררת הקפאה.
3. נכון, שעל פי הפרסומים, הוא השיג כל מיני דברים מהאמריקנים. דברים שהיה יכול להשיג, גם ללא "סחרור" והליכה על הסף. לאמריקאים, עדין יש ענין בישראל חזקה ובבטחון שיש להם רגל מוצקה על אדמתנו.
4. העובדה שכל המחנות טוענות להתקפלותו של ביבי, מוכיחה שאכן הוא התקפל.
מבחינת "השמאלנים בראשות קדימה יגידו "ביבי שוב התקפל" למרות שהם דווקא קראו לו כן להמשיך בהקפאת הבנייה" והוא עמד בתוקף שלא יהיה המשך להקפאה.
מבחינת הימין נתניהו התקפל לעומת הכרזתו, שלא ישנה את החלטת הממשלה בנושא הקפאה, כהוא זה.
5. למרות שאינני חושב שהמשך הבניה המסיבית היא "חוכמה" ישראלית גדולה, ביבי היה "מת" לשמר את היקף הבניה כפי שהייתה בתקופת שלטון אולמרט-ציפי.
הישגו של ביבי יוכל להיות אם יוכל לשמור על המשך בניה בשכונות היהודיות המובהקות בירושלים (כולל אלו שהוקמו לאחר 1967) ובגושי ההתנחלויות הגדולים והסמוכים לקו שבית הנשק, כולל גוש עציון. המשך הקפאה כוללת יהיה כישלון, לא רק מנקודת ההשקפה של הימין.

ישן 14-11-2010, 06:43
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
החבילה הזו כלל וכלל לא מגוחכת ואל תקל בעיניך צליחה של 'שנת אובאמה' נוספת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב "רה"מ התקפל: מציע לשביעייה הקפאה ל-3 חודשים"

אלה ההצעות האמריקאיות לפי עידן יוסף בNFC:
http://www.news1.co.il/Archive/001-D-253945-00.html
  • ישראל תתחייב להשעיה נוספת של הבנייה למשך 90 יום;
  • ההקפאה תחול על כל בנייה חדשה שהחלה ב-26 ספטמבר, מועד תום ההקפאה הראשונה שנמשכה עשרה חודשים;
  • ההקפאה לא תחול בירושלים.
  • ארה"ב מתחייבת שלא לבקש הארכה נוספת של ההקפאה;
  • ארה"ב מתחייבת כי בשנה הקרובה תטיל וטו על כל הצעת החלטה נגד ישראל במועצת הביטחון של האו"ם ובפורומים אחרים;
  • ארה"ב תתנגד באו"ם לכל הסדר מדיני כפוי על ישראל, לדה-לגיטימזציה של ישראל, להכרה חד-צדדית במדינה פלשתינית ולכל פגיעה בזכותה של ישראל להגנה עצמית.
  • ישראל תקבל 20 מטוסי קרב מתקדמים מדגם אף-35 בנוסף לאלו שישראל אמורה לקבל, שווי העסקה: 3 מיליארד דולר (בתוספת 20 המטוסים שהובטחו - סך-הכל 6 מיליארד דולר);

לכולן משמעויות אסטרטגיות העולות על בניה בת 3 חודשים ביהודה ושומרון. ירושליים מופרדת כבר בשלב זה מ'החבילה'. יש ערים בגוש דן בהן שיעור תנופת הבניה והגידול השגרתי לא עולה בד"כ על זה של יו"ש בעת ההקפאה. ערים אלה מתקיימות היטב ומשגשגות...

אם יאותו הערבים לנהל מו"מ אמיתי במטרה אמיתית להסכם שיכובד - מה טוב. ואם יודיעו על סרובם לכל מכל וכל מאחר וירושלים אינה כלולה בהצעת ההקפאה האמריקאית - תוותר עם החבילה, הווטו והמטוסים.

ווטו במועצת הבטחון ומטוסים בחיל האוויר זה חשוב. חשוב מאוד אפילו לטובת ההרחבה של מיגרון.

מנקודת מבטי - ישראל היא דווקא זו המצויה בצד 'המרוויח'. צד נייטרלי מוכן לתת לנו תמורה מוחשית למשהו שהוא בגדר דחיית עשיה שלנו ל3 חודשים. אני מניח כי גם חלוצי יו"ש וגם השמאל הרדיקלי האנטי ציוני כגון שלום עכשיו ובצלם יסכימו שפער בניה של שנה וחצי וביהודה ובשומרון יכולה המדינה להדביק בחצי שנה אם יהיה צורך בדבר.

ישן 14-11-2010, 15:42

הסבר
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "ועכשיו דן, הגיעה השעה שתסביר לנו מהם "גושי ההתנחלויות הגדולים"..."

אריאל היא מושא לדיון בעת המו"מ.
אפרת נתנת להכלל כחלק אינטגרלי של גוש עציון - גוש שלדעתי צריך להלל בתוך גבולות מדינת ישראל.
חברון ובנותיה אינן חייבים להיות כלולים - הם לא בגדר יהרג ובל יעבור. יש להבטיח סידורי גישה ותפילה חופשיים. באופן שמערת המכפלה תתפקד כפי שהיא מתפקדת כיום ויובטח שלומם ובטחונם של המבקרים בה.
קרני שומרון, בית-אל ועפרה - אינם נכללים בשטחים, שיש לותר על הסדר כל שהוא בעבורם.

כמובן שבמו"מ, צריך לשאוף להישגים מירביים, כאלה שיבטיחו את בטחונה, שלומה וקיומה של מדינת ישראל וגם יבטיחו אפשרות להקמת מדינה פלסטינאית, המסוגלת להתקיים מכוח עצמה, לידנו.
ה"פחד" הגדול שלי הוא, שהפלסטינאים ירימו ידים לכאורה ויסכימו לותר על ריבונות כל שהיא ועל הקמת מדינה עבורם ובזאת יהפכו את מדינת ישראל למדינה דו לאומית. אם כל הישובים שהזכרת, יוותרו במקומם ועוד יורחבו - לא יושג יעד הממשלה של שתי מדינות לשני עמים.
ישן 15-11-2010, 09:12
  אינקה אינקה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.01.09
אמור נא לי.
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "הלואי וההקפאה תביא לסוף דרכן של ההתנחלויות ה"קיקיוניות" הפוגעות בכל הסדר"

מה תעשה אם פינוי אפילו של כל חלקיק של יישוב יהודי מרחבי יו"ש יביא לנו מהצד השני העתק מדוייק מעזה?
(דבר שהוא לא-בלתי-סביר לאור הנסיון הקודם)

מה תעשה אם תיווכח שהערבים לא עובדים עליך בעיניים כשהם אומרים בריש גלי שכל הסדר הוא שלב בדרך לגירוש היהודים מת"א, ירושלים וכל מקום אחר על פני ארץ ישראל?

מה תעשה אם תיווכח שכמו בכל הפעמים הקודמות, שום הסדר לא כובד ע"י הערבים והטרור רק התגבר ונהיה רצחני יותר ויותר?

להתווכח איתך עכשיו מה נכון ולא זה חסר טעם. ממילא גם אם תסכים איתי (או אני איתך) זה לא ישנה שום דבר. רק מעניין אותי מה תגיד אם נגיע ליום הזה (ואני לא בטוח שלא נגיע אליו לצערי)

רק אל תגיד לי אחרי שיגורשו כל היהודים מיו"ש אם יירו רקטות יהיה לנו לגיטימציה וניכנס בהם. את בלבולי המוח האלו כבר שמענו לא מזמן.

נ.ב.
הייתי מצפה ממך לטיפת יושר והגינות ולומר בקול גדול שאין מה לדבר על עקירת יהודי אחד מביתו עד שלא מטפלים כראוי בעקורי גוש קטיף שנזרקו לכלבים.
קודם שידאגו להם כמו שצריך, אח"כ אפשר לדבר הלאה.
חבל שאתה מדבר גבוהה בשם אהבת האדם, ללא הבדל דת גזע ומין אבל בפועל אותה "אהבה" מתגלה במקרים מסויימים מאוד (בעלי הבדל דת וגזע).
ישן 15-11-2010, 11:14

אני אומר לך
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי אינקה שמתחילה ב "אמור נא לי."

1. השיבה הביתה מעזה לא הייתה תחת הסדר ובטחונות בינלאומיים - זו הייתה פעולה חד צדדית שלנו.
2. לאור הנסיון הקודם א. חשוב מאד, שכל פעולה תעשה בהסכם ובשלבים. כאשר, שומרים בקפדנות על בצועו בשלבים - ללא מעבר לשלב הבא ללא השלמתו המלאה של השלב העוקב. ב. חשוב שיהיה גיבוי בינלאומי (לא של האו"מ) להסדר ולפקוח על בצועו.
ג. במידה וההסכם יחייב פנוי אזרחי מדינת ישראל (מה שאינו מקובל עלי) ו/או החלטה חד צדדית (שהנסיבות יחייבוה), החזרתם הביתה של אזרחי מדינת ישראל תתבצע בשלב הראשון וחיילי צה"ל וכוחות הבטחון, בתקופה מאוחרת יותר, לאחר שהיציבות בשטח תוכח.
3. קביעת גבולות הקבע הוא מענינינו ומענינינו בלבד. הערבים יכולים להגיד כל מה שהם רוצים. אגב גם אצלנו ישנם כאלו המכריזים הכרזות בלתי רציניות וחסרות כל מימוש.
4. נגד טרור יש להלחם בחומרה ולהגיב תבונה באופן מידי וכואב. לא צריך לחקות 8 שנים ול"חטוף" קטיושות עד שמגיבים. גם לא צריך להגיב מן המותן ולהסתבך.
5. ההסדר או אי הסדר חייב להיות כזה שיבטיח את בטחונה של מדינת ישראל.
צה"ל וכוחות הבטחון יודעים לעשות זאת גם מתוך גבולותיה של מדינת ישראל.
6. הדבר הכי גרוע יכול להיות הוא שלא יהיה הסדר. בכל מקרא ניתן "לשפר עמדות" ולהבטיח בטחון והמשך קיומה של מדינת ישראל .
7. באשר למוחזרי גוש קטיף - נעשה להם עוול בל ישוער. למרות שיש להם יד בהווצרותו. חוסר שתוף הפעולה מצידם והתנגדות לכל פתרון היה בעוכריהם והעוכרינו. יש להתחשב בדרישות במוחזרים - אבל גם לזאת ישגבול.
היום כאשר נשמעים קולות, לאפשר כבר כיום לאלו הרוצים לחזור הביתה ולסיע בידיהם להתבסס - הם מושתקים ונדחים על הסף. למה ומדוע ? אדרבא שיאפשרו לכל מי שרוצה לחזור ושלא יכלאו אותם בשטחים הכבושים כנגד רצונם.

ישן 14-11-2010, 08:12
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
בהנחה שמה שפורסם נכון, הרי שביבי קרס באופן מוחלט תחת הלחץ. העיסקה פשוט מחורבנת

כל מה שיהיה כתוב להלן, נכתב בהנחה שהפרסומים נכונים. אם הם לא נכונים, אז ודאי שאין משמעות
למה שאני אכתוב עליהם...

1. המטוסים לא יתקבלו רק תמורת ההקפאה, אלא כחלק מ"חבילה" שתינתן במסגרת הסכם כולל. עם כל
הכבוד, במסגרת הסדר כולל - יציעו לנו הרבה יותר מזה, וכפי שציין דן - זה יותר מתנה לפרנסי ועובדי לוקהיד
מאשר לישראל...

2. ווטו באו"ם, כפי שציין סם - לא שווה את הנייר שעליו זה נכתב.

3. לא תידרש הקפאה נוספת - את זה הם אמרו גם לגבי ההקפאה הקודמת...

4. ההקפאה לא תחול בי-ם. גם זה נאמר על ההקפאה הקודמת - ובפועל הם נזעקים בכל פעם ששמעו
שארגז חול חדש נבנה ברמות ג'...

5. התחייבות להתנגד להסדר כפוי שלא ארה"ב תיזום, היא כמובן חסרת ערך. מלבד יוזמה אמריקנית - א-י-ן
דרך לכפות עלינו הסדר. לו היה הדבר אפשרי, היה הסדר כזה נכפה עלינו לפני עשורים רבים...

בקיצור, הוא קיבל (ויודע שקיבל) גוש גדול של כלום. הוא דרש בקול גדול הכרה פלסטינית בישראל כמדינה
יהודית - ולא קיבל את זה. בכך הוא הוכיח שאפילו על קווים אדומים שהוא-עצמו קבע - הוא מתפשר.

אני מקווה שהפרסומים שגויים, כיוון שאם אינם שגויים - אז אנחנו בדרך לקריסה מדינית גדולה.
עצוב מאוד שהאיש נכנע ככה ללחץ חיצוני.
ישן 15-11-2010, 04:57

בזמן הזה, במהרה בימינו, נצטרך לקבוע גבולות בלי לקבל כלום
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב "העניין הוא שהדברים שהם מציעים..."

עצם קביעת גבולות הקבע, הוא מתת שאין שני לו. מה שיבטיח את שלומה, בטחונה, התפתחותה וקיומה של מדינת ישראל. אין לצפות למתת כל שהוא בעבור מעשה שהוא בשורש קיומנו.
ה"חבילה" האמריקאית היא בונוס נוסף וטוב שהיא מובטחת. אבל לא היא צריכה להיות הזרז - היוזמה הברוכה חייבת לצאת מתוכנו.

לכל הטוענים, שאת ה"חבילה" האמריקנית, היינו מקבלים ו/או הייתה מובטחת מימים ימימה, בכל מקרה - טעות היא בידם. יש להתייחס לפרוט החבילה, כאל מה נפסיד (תרצו תכנו זאת איום) אם לא נשתף פעולה עם האמריקאים. כבר היו דברים מעולם - של בחינה מחדש.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:34

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר