31-01-2011, 13:35
|
|
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
|
|
חבר מתאריך: 01.01.06
הודעות: 53,831
|
|
קצת על אוכל של תרבויות אחרות...
איפה? יפן (אוסקה בעיקר)
מה? דג הפוגו (Fugo Rubripes), קרוב משפחה רחוק מאוד של ה"אבו נפחא", מכיל בתוכו רעל הקטלני ביותר - כמות הרעל בדג ממוצע עשויה לקטול כ-30 אנשים בוגרים, אם הוא לא ייחתך נכון. תאורטית אין סיבה לחשוש. הטבחים עוברים אימונים ולימודים מקיפים.
--------------------------------------------
איפה? סקוטלנד
מה? ערב ההאגיס- המרכיבים המסורתיים של האגיס הם חלקי פנים קצוצים של כבש (ריאות, כבד, לב) מעורבים עם בצל, קמח שיבולת שועל, שומן-כליות, תבלינים, מלח וציר. את התערובת דוחסים לקיבה ומבשלים כשלוש שעות.
ב-25 בינואר, הוא 'ליל רובי ברנס', נערך הטקס המסורתי של אכילת המעדן האפרפר. ההאגיס שופע הכולסטרול מוכנס לחדר על מגש של כסף, כשמצדדיו נושא הוויסקי הרשמי ונגן חמת חלילים.המוזמנים שותים כוסות 'גלנפידיך' משובח, ואז נועצים את ה'דירק' (הפיגיון הסקוטי המסורתי) וחושפים את תוכן הנקניקיה המנופחת.
--------------------------------------------
איפה? תאילנד- לופ בורי
מה?
תושבי העיירה לופ-בורי,שהם בודהיסטים כולם, מאמינים שהקוף הוא חיה קדושה. אחת לשנה, בסביבות נובמבר-דצמבר, הם עורכים סעודה מיוחדת להם. שולחנות שלמים מלאים אורז מבושל בדלעת, סלטי פירות, טאנג- יוד (ממתק תאי צמחוני) וכו' נפרשים במיוחד לקופים.
קודם לאירוע הקופים באים לבלות קצת בעיר ולהתפנק על ידי האדם.
--------------------------------------------
_____________________________________
|