27-10-2010, 14:40
|
|
|
חבר מתאריך: 21.07.06
|
|
כמה קשה לאמץ אסטרטגיה מסודרת לשמירת סודות במחשב?
אני לא מבין מה כל כך קשה. כמה קשה לאמץ אסטרטגיה מסודרת לשמירת סודות במחשב? לבסיסים קבועים יש צרכים מסויימים וליחידות שדה יש צרכים מיוחדים. מגדירים את הצרכים, קובעים פגישות עם אנשי הרשת של תע"ש, חברת חשמל, שב"כ, אינטל, אלביט, תעשייה אווירית וצ'ק פוינט, מגדירים מה מתאים, עושים פיילוטים בכל הפיקודים ויאללה - מיישמים
מנסיון אישי בעבודה כל מסמך שאני יוצר או פותח, משנה ושומר הוא מייד ננעל ומקודד. אם אני רוצה להעביר אותו לעובד אחר אני צריך להסיר את הקידוד ואז הוא מועבר באמצעות דואר חברה או מערכת העברת קבצים פנימית. כאשר אותו עובד שקיבל את הקובץ מדפיס אותו השם של יוצר הקובץ (הצפנה ראשונה) והשם של מקבל הקובץ מודפסים בתחתית העמוד כ WATER MARK .
שמירה של קבצים נעשיית אך ורק ברשת ורק קבצים מקודדים יכולים להשמר ברשת. לכל עובד יש גישה אך ורק לתיקייה שלו. בלבד! בנוסף, לכל עובד יש מפתח מחולל ססמאות ONE TIME PASSWORD
עם ססמא שמשתנה כל 60 שניות. הדליפה היחידה יכולה להתבצע באמצעות שליחת קבצים באימייל. במקרה של צה"ל זו לא צריכה להיות בעייה מכיוון שאין אפשרות לשלוח אימייל לכתובת לא צה"לית.
אז אם חברה עם אלפיים עובדים שרוצה לשמור על הסודות שלה ומצליחה בכך אז מדוע צה"ל לא יכול? אם יש משהוא שגלאנט צריך לעשות אז זה הפרויקט הזה.