18-10-2010, 11:40
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
ביקורת על מסעדת NG.
ובכן, לזוגתי התחשק בשר, אבל בשר טוב, לא איזו קציצה עשויה מבשר שמקורו עלום דמתקראת "המבורגר".
אז החלטתי לקחת אותה למסעדת NG (בשבילי זו חוויה חוזרת, בשבילה פעם ראשונה) בצהרי יום הקודש, דמתקרא "שבת".
מדובר במסעדת בשרים חביבה ששוכנת לה בנווה צדק בתל אביב בבית אבן וידועה גם כאחת המגישה נתחים גדולים במיוחד.
לאור לקחים מהעבר, החלטנו להגביל את עצמנו למנה ראשונה אחת, על מנת שלא לשבוע מהמנות הראשונות ולא לסיים את העיקירות (או יותר נכון, לסיים ואז להרגיש רע).
הפור נפל על מנת פטה כבד עגל עם פטריות פורטבלו, כמהין וריבת בצל.
קיבלנו קערית סופלה מלאה בפטה כבד, עליו ממרח פטריות פורטבלו וכמהין, פינכה עם ריבת בצל ולידם סלסלת לחם אגוזים מהבילה.
פטה כבד עגל הוא גס יותר במרקמו ועשיר יותר בטעמו מפטה כבד עוף, השילוב בין לחם האגוזים, הפטה, הפטריות וריבת הבצל היה מצוין, אם כי בשלב מסוים העדפתי פשוט להתענג על הפטה ללא לחם.
התלבטנו אם לחלוק נתח פורטרהאוס (היה במשקל קילו, 1.2 קילו ו-1.4 קילו) שמכיל נתח פילה ונתח סינטה עם עצם שמפרידה בינהם, או שכל אחד יזמין לעצמו סטייק אישי.
בסופו של דבר הוחלט על סטייק אישי וחברתי התענגה לה על סטייק אנטריקוט 330 גרם שנצלה בחמאה, ואני לקחתי סטייק דאבל טי-בון טלה במשקל 600 גרם (כ-420 גרם בלי העצם) שנצלה ללא חמאה כי מדובר בנתח שמן יותר.
שני הנתחים הוזמנו ברמת עשייה מדיום (נתחים שמכילים שומן כמו סינטה ואנטריקוט מומלץ לא לעושת מתחת למדיום על מנת שהשומן ימס) ואכן הגיעו ברמת העשיה המבוקשת.
הבשר היה רך, עשיר בטעמים, ושקדנו בהנאה בפירוקו.
אני אפילו חרגתי ממנהגי וכירסמתי היטב את העצם במנה שלי.
הבשרים הגיעו בתוספת עלי מנגולד ואפונה סינית צלויה שהיו מרעננים, ופירה תפוחי אדמה ובטטה שהיה קצת מאכזב, אבל מי מתיחס לתוספות כאשר על השולחן מונח בשר כה טוב.
חברתי שתתה בירת חיטה חביבה ממבשלת ליבירה. מדובר במשבלת בוטיק שהוקמה בחיפה ב-2007. הבירה היתה מרעננת, מעורפלת, וסליחה מראש לכל אלו שחושבים שניתוח בירה זו פלצנות, היה לה ניחוח שהזכיר בננות.
אני התאכזבתי לגלות שנגמר להם ה-IPA של דאנסינג קאמל, אז הסתפקתי ביין מרלו של בראבדה שהיה מצוין.
לקינוח חלקנו טירמיסו שהיה מצוין.
סה"כ יצאנו בחשבון של כ-500 ש"ח, לא זול, אבל קיבלנו תמורה הולמת.
שמחתי לגלות שגם אחרי יותר מ-3 שנים שלא ביקרתי במסעדה, היא שמרה על הרמה שלה.
|