25-06-2005, 15:04
|
צחי בן עמי לתחום התעופה הצבאית, חיל האויר ותולדותיו
|
|
חבר מתאריך: 17.10.04
הודעות: 8,704
|
|
בתגובה
ציטוט:
במקור נכתב על ידי יוסי בכינור
כידוע, יש דיבורים על שינוי ההסכם עם מצרים, והכנסת כוח צבאי רציני ליד הגבול עם ישראל. יש מתנגדים למהלך (בראשם יו"ר חוץ וביטחון יובל שטייניץ), ויש שאינם מתנגדים.
יש לי שאלות למי שלא מודאג מהמהלך הזה:
1) נניח שהכוח המוכנס לא מהווה איום ביטחוני אמיתי. (לפי אתר דבקה - מכניסים 3,500 חיילים ו35 מסוקים, נגמשי"ם וספינות מלחמה). מה ימנע ממצרים להגדיל אותו לאט לאט, בטענות של "שינויים טכניים", " זה חיוני למלחמה במבריחים", וכו' ?
2) נניח שלא משנה לכם אם מצרים תגדיל את הכוח בגבול עד לסכנה פוטנציאלית, כי למצרים אין סיבה לתקוף את ישראל. האם מובראק יחיה לעד ? בוודאי יכול לעלות שלטון איסלאמי קיצוני, ומי שמעורה בחדשות הפנים-מצריות יודע שיש סיכוי לא רע שתעלה ממשלה קיצונית איסלמית. מה ישראל תעשה אז ?
3) מדוע מצרים מתעקשת להכניס צבא ולא משטרה ? זה לא חשוד ?
|
1. שטייניץ מתנגד בשל הטעם שהסכמים צריך לכבד ואם סוכם על כוח בהיקף מסויים - אז זה הכוח שיופעל ולא יותר ממנו. (בין השורות - זה אומר שהמצרים נושאים באחריות מלאה לכשל הבטחון בגבול מצרים וזה לא מעניין את ישראל אם כדי לאבטח את הגבול עם רפיח - לא יהיה למצרים שוטר בש.ג של טאבה). יש לכך גם יתרונות דיפלומטיים - יש את מי להאשים במצרים, וקל מאד להגיד שמצרים אינה עומדת בהסכם. מה שינטרל אותה בכל הקשור למעורבות אזורית וכו' וכו'...
2. הכוח לא יכול להוות איום בטחוני אמיתי גם אם יהיה כפול מזה. סיני מהווה עומק אסטרטגי שקוף ונצפה. יש יחידות ל משקיפים במנטרים את האזור ותנועות הכוחות שבו, וקווי האספקה הם כה ארוכים - שקל מאד לחסום אותם (מבאוויר ומהקרקע) - אין שם הגנה אוווירית - ולכן הם חשופים לחלוטין.
3. לגבי מדוע צבא ולא משטרה - כנראה הדבר נובע משיקולי כוח אדם של המצרים ומיומנות צבאית. גם כך החיילים המצרים שבסיני נראים מוכים למדי. אני זוכר שהיו מבקשים אוכל מהבט"שיות שסיירו לאורך הגבול...
4.
_____________________________________
ילדים: קל לייצר - קשה לתחזק
|