לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-09-2010, 13:09
  ilanb ilanb אינו מחובר  
אילן בן-נון. מומחה לקליעה וצליפה, מדריך ירי בכיר ומאמן קליעה ספורטיבית

חבר מתאריך: 17.03.05
דרוש ניעור רציני לחיל השלישות

1. ביום הכיפורים האחרון נותרו משפחות רבות של חללי המלחמה מ 1973 בבדידותן.
במהלך כל השנים שעברו מאז המלחמה ההיא דאגו יחידות לשלוח ביום הזכרון מבקרים למשפחות החללים. השנים חלפו המבקרים התבגרו ו "נפלטו" ממערך המילואים. אלו שהביעו נכונות לשמר את הקשר עם משפחות הנופלים "נודבו" לשרות מילואים. השנה - יוק !! הם לא הגיעו !! למה? תקופת ההתנדבות תמה וקצינות הקישור לא חדשו להם את ההתנדבות. גרוע מכך ישנה הנחיה מגבוה להקטין את מספר המתנדבים (כנראה שמישהו חושש שהם יקבלו הטבות שאינן שוות כלום) גם כאלו שנחוצים ליחידה נגרעים לפתע כי מפקד מרכז גיוס או קשל"א נתן הנחיה לצמצם וקצינת הגישור גרעה מבלי לוודא קודם עם המג"ד או המ"פ.
ישנה מן הנחיה שלישותית למעט בחריגים - כך שהאלפון חשוב יותר מהשבצ"ק וקצינת הקישור תחת לתת שרות למג"ד. נותנת שרות לטיפסולוגיה ולקציני השלישות.

ממשפחות אלו נגזל דבר החשוב ביותר לו הן מצפות שנה שלמה : "שיהיה להן עם מי לדבר"

2. תנועת כו"א גם לאחר שאושרה מסורבלת ולוקחת זמן רב. 7 חודשים נראה לכם זמן סביר ?
בזמן הזה קצינת הקישור הפולטת ש"נמאס" לה מחריגים פולטת את המועמד להעברה ו משחררת אותו. והיחידה הקולטת נאלצת לנדב אותו מחדש למילואים. עם מהלך מסורבל של טפסים.
אני מדבר מניסיון ולצערי יש לי הרבה יותר מידי דוגמאות (מילא אחת אני מדבר על עשרות)

3. סטודנטים שמלאו את מכסתם (לפחות 10 ימים) זכאים למלגות - עד היום צה"ל טרם העביר את רשימת הזכאים. אז אפשר לקשקש מהחרמון עד פתח תקווה על הוקרה למילואימניקים. אבל בפועל חיל השלישות של צה"ל תוקע אותם עמוק. נמאס מימי הוקרה למילואים - במקום לתת להם פשוט את מה שמגיע להם מתוך הוקרה יומיומית.

נראה לי שחיל השלישות צריך ניעור רציני מאד.

א. יש לחייב קצינים אגמיים בתפקידי רוחב שלישותיים (הם מבינים את הצרכים)
ב. אולי להביא חברה ארגונית מבחוץ שתתוה דרך פעולה נכונה.(כמו שעשו בנושא החסכון)
ג. יש לבצע את הבקורות על פי השבצ"ק שהציב המפקד ושהאלפון יתאים אליו.(לא ההפך)
ד. יש לקבוע זמן מכסימלי לכל פעולה - אם לא תבוצע תוכרז כאי עמידה במשימה.
ה. כל יחידה שלישותית תצא כיחידה אחת לחצי שנה למשימת אבטחה (ע"מ להבין את המושג הקפצה ומענה מיידי)
ו. כל יחידת משנה שלא תעמוד במשימות שלישותיות 1. תוזהר 2. ינקטו נגדה האמצעים הבאים :
2א. רתוק היחידה לבסיס עד השלמת המשימה, מגוריהם יהיו באהלי סיירים והם יאכלו מנות קרב.
2ב. המפקד הממונה עליהם יורד בדרגה. (אם לא ימדו במועד ההארכה שניתנה להם לתיקון בזמן הריתוק)

נראה לי שרק ניעור המערכת וההבנה שהיא אמונה על מתן שרות למפקד בשטח ולא לטפסים יביאו לשינוי המיוחל.

הגיע הזמן שמערכת השלישות תחדל להיות גורם מכשיל ומעכב בצה"ל.

לא כל מה שאני יכול לכתוב, אני רוצה לכתוב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-09-2010, 22:18
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ilanb שמתחילה ב "דרוש ניעור רציני לחיל השלישות"

מלבד העובדה שאני מסכים לחלוטין עם הבעיה, הנה הבעיה בפתרונות:

א. לקציני אג"ם יש כבר ליין גדול כ"כ של תפקידי רוחב שלדעתי בעתיד הקרוב יקפלו את מעוז ונחשון לתוך להב.
באמת- נראה כאילו הפתרון הכי מתוחכם שצה"ל מצליח לחשוב עליו הוא לדחוף קצין אג"מ, אולי במקום צריך להרים את הרמה של הקצינים העורפיים?

ב. גם מיקור חוץ הוא מעין פתרון מגירה שלא תואם כל סיטואציה.
אם מודל האזרוח של הצבא ימשיך כבר יהיה בהחלט עדיף לבטל את חוק גיוס החובה.

ה. על הנייר זה מעולה, בפועל זה יגרום להשבתה מוחלטת של המערכת לתקופה לא מבוטלת בעליל, דבר שאף יחידה לא יכולה להתמודד אתו כרגע.*

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 25-09-2010, 22:54
צלמית המשתמש של NehemiaG
  NehemiaG NehemiaG אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.03.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ilanb שמתחילה ב "דרוש ניעור רציני לחיל השלישות"

בקצרה אציין כי:
1) תפקידי השלישים קשים ולא מוערכים.
2) לשים מי שלא צמח במערכת בתפקיד שלישותי זה מתכון לאסון. מי שמכיר מה גרמו פדיחות שלישותיות אמיתיות יודע על מה אני מדבר. לא אפרט.
3) קציני שלישות הם כמעט מעצם ההגדרה לא חוד החנית של קצונת צה"ל, וביחד עם קיום קצונה ייעודית נרחבת בתחום... (לח"מ חברים קציני שלישות).
4) ענישה לא פותרת כלום ובטח שלא בטווח הארוך.
5) למיטב ידיעתי היחידות מחוייבות לשלוח נציגים ביום האזכרה וביום הזכרון, לא ביום פרוץ הלחימה או ביום הטקס הממלכתי למלחמה.
6) בכל הקשור לקשר עם המשפחות, זה הכל תלוי מפקדים. לא שלישים ולא אחראי הקשר עם המשפחות.

ישן 25-09-2010, 23:36
צלמית המשתמש של amirsgv
  משתמש זכר amirsgv amirsgv אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.08.04

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ilanb
1.

א. יש לחייב קצינים אגמיים בתפקידי רוחב שלישותיים (הם מבינים את הצרכים)
ב. אולי להביא חברה ארגונית מבחוץ שתתוה דרך פעולה נכונה.(כמו שעשו בנושא החסכון)

שלישות היא איזה מוטציה - גוף שמתמקד באדם במקום בו האדם מקריב את היקר לו מכל, והמשימה גדולה מכל אחד מהחיילים. אם אתה חושב שאפשר להביא קצין אג"מ להיות שליש, אתה טועה. בדיוק כמו שלא תשלח אותו להיות קצין חימוש או קצין תחזוקה. המעטפת היא מקצוע.
הפתרון שלי הוא עוד הכשרה ועוד הכשרה והפסקת הטיפשות הקרויה "מסלול יעודי" המוציאה קצין מטה בתוך שנה וחודשיים.
אפשר להעזר בגורם חיצוני וזה רצוי.

...
ה. כל יחידה שלישותית תצא כיחידה אחת לחצי שנה למשימת אבטחה (ע"מ להבין את המושג הקפצה ומענה מיידי)
חצי מהם ציליגרים ועם פטורים ...
ו. כל יחידת משנה שלא תעמוד במשימות שלישותיות 1. תוזהר 2. ינקטו נגדה האמצעים הבאים :
2א. רתוק היחידה לבסיס עד השלמת המשימה, מגוריהם יהיו באהלי סיירים והם יאכלו מנות קרב.
שוב - חצי מחזיקים בפטור מלינה בבסיס או רגישות לגלוטן או אלוהים יודע מה ...

נראה לי שרק ניעור המערכת וההבנה שהיא אמונה על מתן שרות למפקד בשטח ולא לטפסים יביאו לשינוי המיוחל.

הגיע הזמן שמערכת השלישות תחדל להיות גורם מכשיל ומעכב בצה"ל.
הלוואי והבעיה הייתה רק שם ...

גלריה: www.pbase.com/amirsgv

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:42

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר