24-09-2010, 22:36
|
|
|
חבר מתאריך: 18.03.10
|
|
אתה יכול לשפוט חופשי, זה לא מפריע לי, אחרת איך אדע היכן טעיתי?
בכל אופן, אם אתה חושב שהגישה שלי אנוכית, אתה לא יודע אנוכיות מה היא. כדי שתדע, אתה צריך לשמוע את הסיפור המלא על סבתא שלי.
נתחיל בזה שהיה ידוע לכולנו שהיא חולה באלצהיימר עוד מאז שהיא היתה צעירה יחסית. אני מניח שאני לא צריך להסביר לך מה זה ואתה יודע בעצמך שצריך לטפל באנשים כאלה כמו בתינוקות, לכן ההורים שלי קיבלו את סבא וסבתא שלי בביתנו למרות הצפיפות רק כדי שנוכל לטפל בסבתא שלי. לאחר מכן סבא שלי החליט להסתכסך איתנו ועזב, וסבתא שלי הלכה כמובן אחריו. במשך שנים היה איתנו בנתק מוחלט עד שהחליט פתאום לחדש את הקשר. תוך כדי חידוש הקשר הוא טיפטף לנו במשך חצי שנה כמה שהוא סובל איתה ולא יכול להמשיך לטפל בה, ושהוא עוד צעיר ורוצה להמשיך לחיות (הבן אדם בן 60+). כל זה כדי לשכנע את אבא שלי לחתום על ההעברה שלה לבית אבות. כשהשיג את המטרה שלו, ניתק איתנו שוב קשר. את כל זה עשה כמובן כדי שיוכל להיפטר מימנה ולהכיר נשים חדשות. ועכשיו הוא מחליף נשים ומשחק איתן משחקים שמתאימים לבחור בגילי. לזה אני קורא אנוכיות.
בנוסף לזה, לסבתא שלי יש שני ילדים חוץ מאבא שלי שגרים בחו"ל. שניהם לא טרחו אפילו להגיע לארץ בשביל לבדוק מה שלומה או לטפל בה. האבסורד הוא ששניהם גם מאוד מבוססים כלכלית ויכלו בקלות לקחת אותה אליהם ולדאוג לה לטיפול פרטי. הם העדיפו לטייל בכל מיני מדינות בעולם במקום לבוא לבקר את אמא שלהם. הפעם היחידה שבאו לבקר אותה, היתה כשהגיעו לאירוע של בן אדם בארץ שאפילו לא קרוב אליהם כמו אמא שלהם. וגם בתקופה הזאת לא ביקרו אותה מספיק ולא טרחו לטפל בה. לפחות הבת שלה החליטה שבמקום זה היא מעדיפה קודם לטוס לאילת ולנפוש עם המשפחה שלה כמה שבועות. אצל אמא שלה היתה רק שלושה ימים. לזה אני קורא אנוכיות.
ובאשר אלי. אני לפחות בחודשים הראשונים כן הלכתי לבקר את סבתא שלי, וראיתי איך מבן אדם בריא (פיזית) כמו שור היא מידרדרת בגלל הטיפול העלוב שנותנים לה שם. באיזשהו שלב ההורים שלי החליטו ללכת לשם בלעדי באופן מכוון ואני זרמתי עם הגישה שלהם, כי גם אני בתור נער בן 15-16 הגעתי למסקנה שעדיף לא לראות את סבתא שלי במצב הזה. רק בשביל לסבר את האוזן - היא היתה בבית אבות שנה, ותוך שנה היא הפכה מבן אדם בריא כמו שור למישהי שמרותקת למיטה (כבלו אותה ברצועות למיטה) ואין לה כבר את היכולת לדבר (פשוטו כמשמעו, לא מסוגלת להוציא מילים מהפה).
אם אתה עדיין חושב שלמרות הכל זה אנוכי מצידי, זכותך לחשוב כך. אני חושב שאנוכיות זה דבר יחסי, ואני בכלל לא בן אדם אנוכי ביחס לרפש האנושי שקיים בעולם.
|