19-09-2010, 02:53
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.05.04
|
|
טוב, מעצלנות (כי זה מה שיש כרגע ליד המיטה):
המוח הנשי\ד"ר לואן בריזנדיין
הוצאת מטר, הודפס בישראל 2008.
בקצרה:
פסיכיאטרית המספרת על השוני בין המוח הגברי למוח הנשי באמצעות דוגמאות מלקוחותיה לאורך השנים.
אם נטען לא פעם כי בני שני הזוויגים זהים, ד"ר בריזנדיין מפריכה את הטענה הזו באומרה שבמוח הנשי
מתחוללים שינויים רבים כל כך לאורך היום (ולא רק לאורך החודש) בגלל רמות שונות של הורמונים ודומיהם,
שצריך להבין מה עומד מאחורי הדברים הללו.
לסיכום:
ספר מעשיר ומהנה. אני חושב שכל אחד יגלה בו מן האמת, הן מנסיון אישי והן מהתבוננות באחרות.
היום שבו התפוצץ העולם\סיימון וינצ'סטר
הוצאת דביר. הודפס בישראל 2009
הספר עוסק באסון טבע (התפרצות געשית) שהתרחשה בעת המודרנית, בניגוד למחקרים רבים על פומפיי ואסונות
אחרים שהתרחשו הרבה לפני העידן התקשורתי. האסון של קרקטואה (שם הר הגעש והאי הנושא אותו) סוקר
בכלי התקשורת של המאה ה-19 והוא מתועד היטב.
המחבר סוקר בכלל את סביבת האיים, את ההתפתחויות השונות (בעיקר טכנולוגיות) ומביא נקודת מבט רחבת היקף
על הנושא.
גדול ושמן, אבל כתוב בצורה לא רעה.
קבלו הסתייגות מספר, עם הערה לעתיד:
היסטוריה של המדע\ג'ון גריבין
הוצאת ידיעות ספרים. הודפס בישראל 2010
כשמו כן הוא, סקירה של התפתחות המדע מאז תקופת הרנסאנס ועד תקופתנו.
מן המדען הראשון (גלילאו גליליי, לטענת המחבר) ועד המדע המודרני.
המחבר סוקר את ההתפתחויות שמאז ההוגים היוונים ועד הבסיס למדע המודרני (כזה המבוסס על תצפיות ולא
רק תרגילים פילוסופים).
אני רק בראשית הקריאה, אבל הנה ההסתייגות שלי:
מישהו התעצל בתרגום הספר. הוא כתוב ללא הערות שוליים ומראי מקום!
נטען בפתיח כי הסיבה לכך היא היעדר מקורות שתורגמו לעברית, אבל מעולם לא מצאתי בכך בעיה.
הספר מגושם למדי כיוון שהרבה מההערות עברו לסוגריים בגוף הטקסט, לפעמים הערות ארוכות מאד (בנות שורה
וחצי). זה אולי סביר מבחינתי כשאני כותב הודעה בפורום, אבל ממש לא בספר בן כמעט 700 עמודים.
הם צמצמו את כל מראי המקום לרשימה ביבליוגרפית בת עמודים בודדים בסוף הספר, וזה עלוב למדי.
בספר אחר שנהנתי לקרוא (השרדותם של היפים ביותר\ננסי אטקוף), כמעט שליש ספר הוא מקורות ומראי מקום.
הוא יצא בהוצאת זמורה ביתן ואוניברסיטת חיפה. בספר הנוכחי (היסטוריה של המדע) פשוט התעצלו, או גרוע מזה
ניסו לחסוך כמה עמודים, וזה מקומם.
(אין לי כח לחפש תמונות, אבל אתם בהחלט רשאים לערוך כדי להוסיף כאלו).
אעדכן בהמשך.
|