07-09-2010, 18:35
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
מגוחך כי ההקבלה שציינת היא בתחום אחד בלבד - התקן, וגם היא אינה מדויקת.
אני יכול לטעון באותה מידה שר'מסד מקביל לתא"ל בלבד מבחינת הסד"כ העומד לרשותו. מצד שני, אני יכול לטעון שרמ"ח במוסד מקביל לאלוף ומעלה מבחינת ההשפעה שלו (אגב, כמה רמ"חים יש במוסד וכמה אל"מים יש בצה"ל?). מצד שלישי, אני יכול לטעון שר'מסד ור'שבכ מקבילים בדיוק לאלוף, ולא לכל אלוף - אלא ספציפית לר'אמן, בתור ראשי הארגונים בקהילת הביון הישראלית והחברים בוועדת ראשי השרותים (עם כך הכבוד לויקיפדיה - הממ"ד, המלמ"ב ואגף המודיעין במ"י אינם שייכים לקטגוריה של שלושת הגופים לעיל).
גם מבחינת "צרכי שכר ותנאים" המצב אינו בדיוק כפי שתארת, שכן יש ארגונים שמציעים תנאים משופרים לעומת הנורמה של נציבות שרות המדינה ל"תקן" מקביל (או לדרוג מקביל).
מעבר לכך, וחשוב להבין את זה, לפחות בשב"ב ובמוסד אין דרגות, למרות גישתם של חלק מהנמצאים בשדרת הניהול בארגון (נטיה מציקה אצל אלופים לשעבר שמקבלים מינוי לארגון שאיננו צבאי, אבל חיים בסרט שהם עדיין בצבא, לדוגמה). למ"י לשב"ס מערכת דרגות מקבילה לזו של צה"ל. לארגונים אחרים (מכבי האש, מד"א, ועוד) יש מערכת דרגות קטנה יותר, אך גם שם ישנה הקבלה חזקה בין הדרגות שיש להם לחלק מדרגות צה"ל. בשב"כ אין דרגות. כמו שברשות המסים אין דרגות וכמו שבשרות התעסוקה אין דרגות. יש שם בעלי תפקידים והם עושים את העבודה שלהם. הייתי מניח שזה ברור מאליו, אילולא השאלות, ולכן אומר זאת מפורשות - בארגון בו אין דרגות כלל, ודאי שאין דרגות המקבילות לדרגות צה"ל (כמו שבחנות בה אין גבינות כלל, אין גם גבינה צפתית)
|