29-08-2010, 17:54
|
|
|
|
חבר מתאריך: 17.03.07
הודעות: 11,647
|
|
אז ככה, בהתאם להק"א 33.0501
(הפ"מ כבר מזמן לא בתוקף)
סמלים התנדבותיים נענדים מעל כיס שמאל ואחר כך מעל כיס ימין. מותר רק שני סמלים התנדבותיים. הסמלים יענדו באותו גובה. הבכירוּת אמנם לא מפורשת בפקודה אבל היא משתמעת ולדעתי אם מישהו ייטרח להגיש שאילתה לרע,ן משטר ומשמעת הוא יקבל תשובה שבכיס שמאל שמים סיכת יחידה/הכשרה ובכיס ימין את הכנפ"צ או היחידה הקודמת.
הסיכות האחרות היחידות שמותרות לענידה מעל הכיס (אבל מתחת לסמל ההתנדבותי) הן אותות מערכה, עיטורים וצל"שים.
סיכות התנדבותיות, למיטב זכרוני: טיס, מכונאים מוטסים, חובלים, צוללים, צוללנים, שלדג, 669, מגלן, יהל"ם וכדומה. למיטב זכרוני רוחבן התקני הוא 7 ס"מ.
סיכות של סיירות כגון גדס"ר גולני/גבעתי/נחל הן לא של יחידות התנדבותיות בהגדרתן (ניתן להשאיר בהן חייל בעל כורחו) ולמיטב ידיעתי הן אסורות לענידה מעל הכיס ובכל מקרה גודלן לא תקני בדרך כלל.
גם סיכת לוחם של גולני שנוהגים רבים וטובים לענוד מעל הכיס מקומה על הכיס (שמאל, כמובן).
יש אנומליה לעסק, והיא סיכות של צוות עזר אווירי (צע"א) שבמקור היו מעל הכיס כמו כנפי טיס, עברו כמה גלגולים ובשלב מסויים הועברו לכיסים עצמם והוקטנו לגודל סיכת מערך מסייע - משהו כמו 3 ס"מ גודל - ולפני זמן מה הוגדלו שנית לכ-5 ס"מ ואושר להם לענוד את הסיכה מעל הכיס כסמל התנבדותי לכל דבר ועניין.
מכונאים מוטסים מוזכרים למעלה מכיוון שמבחינת הפקודות הם המקצוע הלא טיסתי המוטס היחיד שנחשב להתנדבותי לחלוטין (כל אחד רשאי להתנדב אליו כמו לטיס), אם כי עם השנים הושוו אליהם גם פקחי ההעמסה.
בקרים ומפעילי כטב"מ לא נחשבים מתנדבים והסיכות שלהם אמורות - מבחינת הפקודה כמו שאני מבין אותה - להיות על הכיס ולא מעליו. אני גם מכיר בקרים שהולכים ככה.. אם כי חשוב לומר שמבחינת הפקודות היבשות והיחס בפועל בקרים מקבילים לצ"א במובנים רבים ומפעילים מרחפים איפשהו בסביבה (המפעילים ביקשו מספר פעמים לקבל מדי קבע לאחר הקורס "כמו טייסים" ולא אושר להם).
לגבי 2 סיכות מ"מ (חובלים/טיס/מ"מ, ואולי חושב שיש אחד שזכאי לשלושתן...) מותר לנוע עם אחת, על צווארון שמאל, וזהו. מה בכירה יותר - שאלה מעניינת.
סיכת סמ"בים נענדת על הכיס הימני, ואסורה לענידה על הצווארון.
כל זה מהזיכרון.. הפקודות באינטרנט לא עדכניות או חלקיות.
|