כבוד לקאובוי הממושקף, וחסד עם שיר פחות מוכר של Deep purple
נתחיל עם ג'ון דנוור, שאמנם יום השנה למותו הטראגי בתאונת מטוס יחול רק ב-12 באוקטובר, אך
בא לי לעשות כבוד לזמר הקאנטרי הנפלא הזה כבר עכשיו. נתחיל עם שיר הפרידה הבא, שמקבל
משמעות מצמררת משהו לאור נסיבות מותו של הזמר:
לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.
ועכשיו, תדמיינו שאתם בארה"ב, ארץ האפשרויות הפתוחות, ונוסעים לכם נסיעה ארוכה ב-High way
בווירג'יניה המערבית, או אולי בקולורדו כאשר מן החלון משתקפים לנגד עיניכם הרי הרוקי...דמיינתם?
יופי, עכשיו האזינו לשיר הבא:
לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.
נעבור לשיר האהבה הסוחף והנפלא הבא, שאותו כתב ג'ון כשישב על פסגת "הר הפעמון" באספן, קולורדו, ונזכר שם בחברה שלו, ועל שמה נקרא השיר, ואליה הוא גם הוקדש: "השיר של אנני" (Annie's song), שיר זה הצליח רבות במצעדי הפזמונים בארה"ב כשיצא ב-1974, וכיכב בחתונות רבות שם, וקראתי שפעם אף השמיעו את זה בהלוויה של אדם שמאוד חיבב את השיר הזה!
ונסיים ב-Deep purple. כולכם מכירים את הלהקה הזו, שהיא מן הגדולות שבלהקות. וכמובן שאתם מכירים את השיר "Smoke" שהוא קלאסי, אבל...האם הכרתם את השיר הגדול הבא, שנקרא
"Anthem" ?? השיר הזה הוא מ-1969, והוא פשוט מאסטרפיס לדעתי! יצירת מופת! הקשיבו איזה יופי, אנשים!:
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי s27 שמתחילה ב "כבוד לקאובוי הממושקף, וחסד עם שיר פחות מוכר של Deep purple"
מדוע אתם חושבים ש"Smoke on the water fire in the sky" של "Deep purple" הצליח כל כך,
ואילו "Anthem" לא? כלומר - מה יש ב"smoke", שהוא הפך לכזה להיט?
ולשיר הנוסף של ג'ון דנבר: אנחנו חוזרים במנהרת הזמן כמעט 40 שנים אחורה!
בתאריך 24 באפריל 1971, יום שבת, התקיימה בוושינגטון הבירה עצרת מחאה נגד מלחמת וויטנאם.
המוני משתתפים נלהבים, רוח מנשבת. ג'ון שלנו עומד מול קהל ההמונים, ונותן ביצוע מרגש לשיר מחאה ידוע שנקרא: "אתמול בלילה היה לי את החלום הכי מוזר", ובחלום הזה, בני האדם מחליטים סופית להפסיק להלחם זה בזה ולחיות בשלום. הנה השיר הסוחף:
נערך לאחרונה ע"י רומק בתאריך 28-08-2010 בשעה 12:19.
סיבה: לבקשת הגולשת
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "אני מעדיף את הגרסא של ג'וני..."
סורי שיפ, אבל ג'וני קאש אינו כוס התה שלי
חוץ מאולי בשיר הבא, שהוא קאבר לשיר המפורסם של ספריגנסטין "I'm on fire", הכרתי את הגרסא
של קאש לשיר הזה כשעבדתי פעם ב"שילב", והשיר היה ברשימת ההשמעה של השירים שהושמעו בחנות!
היו שם כל מיני קאברים הזויים לכל מיני שירים...
נפלא! אהבתי! שני קאובויים גדולים חוברים להם לשיר לכת כ"כ אמריקאי ויפה! קבל לייק!
זוהי פשוט פיסת ארכיון נפלאה!
טוב, מודה, אני מתחילה לחבב את ג'וני קאש...כן, קל לשכנע אותי, מודה ועוזבת ירוחם
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי yanivdror שמתחילה ב "אני גם מאוד אוהב את הביצוע שלו"
vera lynn
הלהקה האהובה עליי היא פינק פלויד, הזמר האהוב הוא ג'וני קאש.
פינק פלויד הוציאו את השיר vera בחומה, הסרט והאלבום מתחילים גם אם שירים שלה (ולפעמים גם בתחילת הופעות היה מתנגן שיר שלה לפני שהלהקה הייתה קוטעת אותו)
זה השיר האחרון באלבום האחרון שיצא לג'וני קאש כשהוא עוד היה בחיים, בסוף המופע לזיכרו שרו את השיר כל המשפחה שלו, החברים והזמרים שבאו להופיע.