06-12-2010, 09:51
|
|
מנהל פורום מערכות הפעלה - הרובע המייקרוסופטי.
|
|
חבר מתאריך: 07.10.04
|
|
מעט בעייתי ליצור משתמש כזה, זה לא ימנע מהתלמידים שלך לבצע runas עם ההרשאות של המשתמש הזה ולהתקין כל שעולה על רוחם במחשב, צריך לחפש משהו חכם יותר...
את 2 הבעיות שלך פתרתי לפני מספר שנים דווקא (לצערי אין לי את הקוד המקורי, אנסה לשחזר חלקים ממנו בשבילך אם זה קריטי),
בגדול - הפתרון עובד ככה: יצרתי אוביקט com+ שרץ עם הרשאות אדמיניסטרטיביות על השרת שיודע לבצע ניתוק בכוח מרחוק של המשתמשים, החלק היפה הוא שמי שמריץ אותו לא צריך להיות בעל הרשאות אדמיניסטרטיביות בכלל, ככה שתוכל לעשות מן תחנת שירות כזו שממנה אפשר יהיה לבצע logoff בכוח למחשבים (אפשר להוסיף אפילו בדיקה שהניתוק יבוצע רק אם המחשב locked).
לגבי הבעיה השנייה, זה פתרון מעט פחות טוב לבי"ס (כי לא עובדים שם ממש מסודר), בכול logon של משתמש תרשום בסכימה (תחת אותו אובייקט עם הרשאות, כמובן) שהוא מחובר ובכול logoff תוריד את הflag הזה, עכשיו כשמישהו יתחבר, תפעיל לו ב logon script (או בכול 10 שניות או משהו) בדיקה אם הוא מחובר למחשב אחר, אם כן - קרא לאובייקט של הניתוק בכוח ותעיף אותו.
הפתרון עבד על חלונות 2003, אני לא יודע אם נתנו לו משהו מובנה ב2008 למרות שהשדות המתאימים קיימים בסכימה (לא הייתי צריך להרחיב אותה)