במקור נכתב על ידי hayal pashot
קודם כל זה נושא שתמיד מאד עניין אותי (דווקא בקטע של מטוסי נוסעים, שאף פעם לא הבנתי איך המדע לא מצא פיתרון לתופעה שאם מנוע מפסיק לעבוד ,או יש קצר במערכת ההידראולית, 300 נוסעים מתחילים לכתוב צוואות ).
בוא לא נגזים. לא כל תקלה היא התרסקות עם מוות בטוח.
ניסיתי קצת לחקור את הנושא לבד, אבל עזבתי את זה משום מה.
עכשיו האשכול חידש לי את העניין,
בקשר לגודל מצנח, עד כמה שאני זוכר הקפסולות\חלליות שהוצנחו לאוקיאנוסים בדר"כ עם 3 מצנחים ,שלא היו ענקיים בצורה מטורפת.
אתה מדבר על גוף די קטן שהכיל בדוחק 2-3 אנשים
אני בטוח שמסוקי יסעור ניתן להצניח בפרופרציות סבירות.
על סמך מה אתה בטוח ? האם אתה יודע שיסעור שוקל 10 טון ריק ו-15 טון מלא ? איפה ימוקמו המצנחים, מתחת לרוטור ? מה יעיף את הרוטור כדי לפרוש מצנחים ? ואולי צריך אחד בזנב לאיזון, שלא בטוח שיש בכלל מקום לאכסן בזנב בגלל הממסר לרוטור זנב ? ואיך תפסיק את רוטור הזנב כדי שלא יקצוץ את המצנח ?
לגבי מטוסי נוסעים אם יוצרים כלוב סביב תא הנוסעים , (ובעת חירום מתנתקים מהכנפיים שעלולים לסבך המצנחים,) בהנחה שלפי פרופרציות אפולו ,יצטרכו 6 מצנחי ענק, 3 בכל קצה של הכלוב, ואולי עוד אחד במרכז , הדבר נראה לי אפשרי,
על סמך מה נראה לך אפשרי ? האם אתה מבין שהמשמעות היא נטרול ענק של שטחי מטען שיעלו דרסטית את עלויות הטיסה, ואולי גם דלק (אותו כנ"ל) ? מה יעיף את הכנפיים, מטעני נפץ ? זה יעבור רשות אזרחית כלשהי ?
מבחינה כלכלית אני מאמין ש 90% מהנוסעים במטוסים יסכימו לשלם עוד 10$-20$ עבור טיסה במטוס "ממוגן". ככה שאת עלות המשקל העודף ,והדלק הנוסף, ואפילו צמצום גודל תא הנוסעים ניתן להחזיר תוך שנים מספר. כמובן שזה יהיה יעיל רק בתקלות בגובה סביר ופחות בנחיתות או המראות כושלות.
ומי אמר לך שזה 10-20 דולר ? האם יש לך מושג מה השטחים שינוטרלו לשם המערכת שלך ? ומי אמר לך שבכלל אפשר לשים עוד דלק ? ואם ישימו עוד דלק במיכלים נוספים, מאיפה בכלל ישאר מקום למטען ?
אשמח לקבל נתונים משקל \מצנחים של קפסולות אפולו ושאר התוכניות ממי שמכיר.
|