17-08-2010, 10:24
|
|
|
|
חבר מתאריך: 06.04.05
|
|
וגם הש"ג בב"ח חיל הים חיפה והקורסיסט הפעור בפטרול שם שעמדו על משמרתם בזמן שרק"ק נפלו מסביבם ב-2006. הרק"ק שהרג שמונה במוסכי הרכבת נפל ממש לא רחוק מהם. איתם גם אפשר למנות את הש"ג של היב"א הצפונית ושל פיקוד צפון (ובכלל את כל ה"ג'ובניקים" של הפיקוד) ועוד רבים וטובים.
אי אפשר להתחיל להקים וועדה שתעבור על כל חיילי צה"ל אחד אחרי השני ותגדיר לכל אחד פרופיל השתתפות לפי תפקיד ומקום. זה לא יכול לעבוד כך וזה לא ראוי.
מה כן ראוי, לדעתי? לשים device על אות המלחמה, כמו עיטור לוחמי המדינה על אות מלחמת העצמאות או עיטורי הצל"ש על אותות מלחמה אחרים. כדי למנוע את פחיתות הכבוד שרואים לפעמים חלק מהלוחמים באותות "שכולם מקבלים" (וראינו לוחמים שלא ענדו את אות מלחמת לבנון השניה מסיבה זו) אני הייתי מציע להעניק איזו סיכונת לאות המלחמה שמציינת שנושא האות השתתף במשימה שהייתה חלק מפקודת מבצע קרבית. אני לא מתכוון למפ"טים המסורים שניפקו את הציוד למשימה (ומגיע להם אות מלחמה) אלא לכל מי שהיה חלק מסד"כ הכוחות שהוגדר לביצוע עצמו, וזה אמור להיות בכל פ"מ.
אם רוצים ללכת מעבר לזה - אפשר גם להעניק device כזה ע"ג אות חלק, כמו בצל"שים שמוענקים בין מלחמות, כדי לציין מבצעים רחבי היקף כמו חומת מגן ועופרת יצוקה.
|