01-08-2010, 00:17
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.11.02
|
|
נראה שיש לך לא מעט ידע בתחום, לכן, לא הייתי פוסל על הסף את הלימודים האלה.
עם זאת, דווקא בPHP, יש כל כך הרבה חומר מקוון שכל מה שאתה צריך זה לשבת על התחת, לקרוא וליישם. ועם כמות הרצון ומידת ההשקעה שלך, תתעלה שבעתיים על התלמידים הלומדים בקורס.
גם אם תחליט לשלם עשרות אלפי שקלים על הקורס, תצטרך לשבת על התחת... אז למה לא ללמוד את זה בצורה עצמאית? אני סבור שאם לומדים בצורה עצמאית, זה עשוי להיות איטי יותר אך בהחלט מובן יותר (ויתרון חשוב: זול יותר!).
למידה עצמאית מכינה אותך לשוק העבודה בצורה הטובה ביותר, לדעתי (ולדעת הטכניון הארור )...
כאמור, במקרה שלך, זה לא ברור מאליו שלא צריך ללכת למכללה, אך עם זאת, היתרונות של לימוד עצמי עולים על אלו של לימוד במכללה, לדעתי.
לכן, לסיכום אומר כי אם יש לך את כח הרצון הדרוש למשימה, הייתי מתחיל לבד (ספרים מקוונים ואתרי אינטרנט קיימים בשפע), משתדל להצמד לסילבוס של הקורס (אותו ודאי תוכל למצוא באתר של מכללת הייטק) תוך ניסוי וטעיה (!) ולהמשיך משם. אם תראה שאתה מסתדר (בלי לוותר לעצמך), תמשיך.. אם תראה שלא, תחזור לפה ונדון אם כדאי לשלם לרודפי הבצע מהמכללה (סתם , אבל הבנת את הכוונה).
לגבי שאלתך השניה, לא שמעתי על אופציה כזו.
דווקא בתור סטודנט אני יכול לומר בבטחה שקורסים (ללא נסיון מעשי) לא שווים הרבה לא רק מבחינת שוק העבודה אלא גם מבחינתך. ההבדל בין תלמיד שעבר קורס ללא תרגול מעשי לבין כזה שמימש את שלמד הוא עצום... לכן, כיוון שאינני מכיר את האופציה הזו אינני יודע אם מדובר בנוכחות בהרצאות, נוכחות בתרגולים, שעות מעבדה, מבחנים (ומה ההשלכות האקדמיות של דבר שכזה).
אני, אגב, סטודנט להנדסת חשמל-פיסיקה.