16-07-2010, 16:26
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
זו פחות או יותר המציאות שהכרתי פעם, וכיום (כשאני פיסית לא מגיע יותר
לארה"ב) משתקפת חזק מאוד ב"סאב טכסט" שאני נתקל בו. לטעמי בבסיס המיין סטרים האמריקאי הלבן-נוצרי-אירופי אינו רואה במין דחף/צורך טבעי, אלא מתייחס אליו כאל פעולת גוף מביכה/מלוכלכת ולא מוסרית (בבסיסה, לא כמשהו שחשוף לאחרים). באמריקה, כמו באמריקה, יש גם המון דרכים לעקוף טאבויים, ובדיוק כפי שכדי שלא לקבל "ביפ" בפריים טיים כשאומרים "אס-הול", אז אומרים "איי-הול" (ובינתיים "איי-הול" כבר החליפה את המקור אפילו בשפת הדיבור....), כך גם כדי לעקוף את הטאבו על יחסי מין, נוצר מין מצב אבסורדי לפיו מין נתפס בעיני חלק מהאמריקאים כמשגל "נרתיק-פין" קונבנציונלי, בעוד שיחסי מין אוראליים/אנאליים הם כאילו "עוקף יחסי מין". אני מניח שזו אחת הסיבות שרבים מאוד בעולם גיחכו למראה הפארסה של קלינטון ו"לא עשיתי סקס עם האשה הזאת", בעוד שעבור חלק מהאמריקאים זו אשכרה הייתה שאלה מדעית/אקדמית.... שמתי לב להפרדה המתודית המצחיקה הזאת עוד כשהייתי נער, ופגשתי אמריקאים יהודים ראשונים, אבל שנים אחרי זה קראתי פעם מאמר שבעצם תיאר מציאות נפוצה מאוד של בחורות שעקב עכבות תרבותיות נמנעות מיחסי מין "נרתקיים", אבל חוגגות על סוגי יחסי מין אחרים, ואפילו היו המון הריונות עקב כך.
עוד דרך, של מי שמצוי בקשרי עבודה מול אמריקאים, להתוודע ליחס האמביוולנטי למין, זה כאשר אתה מצוי בהתכתבות אי מייל מאוד אינטנסיבית עם שותף לעסקים/לקוח - הרבה פעמים אדם בוגר, רציני שאפילו עשו עליו פעם שליש כתבה בוולסטריט ג'ורנל. ואז יום אחד הוא בטעות מכניס אותך לאיזו רשימת תפוצה אישית שלו, או סתם מקליד כתובת של חבר והאאוטלוק/בלאקברי שלו משלימים לכתובת שלך, ואתה מקבל מין ספאם שהוא מפיץ בין החברים שלו, בחצי מהמקרים בעל תוכן מיני, ואיכשהו תמיד הנושא/גרפיקה הם מאוד, איך לומר... הזויים בשביל אדם בגיל/מעמד כזה, ומזכירים יותר מה שתצפה למצוא אצל ילדים בני 13, כולל ההערות האישיות שהוא הוסיף. זה קורה לי כמה פעמים בשנה.
אגב כל הנ"ל כאילו בכלל לא נוגע לאמריקאים אפרו, או היספאניים או ממוצא לטינו (אני מניח שאפשר למצוא עכבות דתיות, אבל לא כאלה תסביכים).
נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 16-07-2010 בשעה 16:30.
|