לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-07-2010, 21:47
צלמית המשתמש של benny.zhit
  benny.zhit benny.zhit אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.01.09
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי DeepSpace שמתחילה ב "מה שעצוב זה שזו לא בדיחה אלא..."

ומה בדיוק אתה רוצה להוכיח בכותרות שהבאת?
בכותרת הראשונה מצויין "צעיר פלסטיני" - מה מפריע לך? שציינו שהוא צעיר? אם היה כתוב סתם "פלסטיני" זה היה בסדר?
בכותרת השניה (שהגיע מערוץ 7 - פורטל חדשות שקשה להאשים בשמאלנות) - מצויין שהצעירים הם מאום אל פאחם. אתה מכיר הרבה יהודים שגרים באום אל פאחם?
הכותרת השלישית - מדברת על צעיר טורקי. הוא גר בטורקיה, ברור שהוא טורקי! מפריע לך שציינו שהוא צעיר?!
בכותרת הרביעית - אמנם לא מצויין בכותרת עצמה שמדובר בפלשטיני (כי הרי מלא יהודים מגיעים למחסומים ומצהירים שיש להם פצצה...), אבל זה מצויין כבר בשורה הראשונה של הכתבה.

בקיצור, אני ממש לא מבין מה אתה מנסה להוכיח בקישורים שהבאת.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-07-2010, 15:05

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי אזרח מן השורה שמתחילה ב "1) זה לא שבתחילה כל מה שידעו..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי אזרח מן השורה
1) זה לא שבתחילה כל מה שידעו היה רק שאיזה צעיר ממוצא לא ידוע היה מעורב ברצח/שוד/פשע אחר, ורק לאחר פרסום ההודעה גילו שזה במקרה ערבי ולא טרחו לפרסם הודעה חדשה בגלל הפרט השולי, אלא מראש כשפרסמו את ההודעה ידעו שמדובר בערבי.

2) מוזר שכאשר מדובר בערבים יהיה כתוב צעיר אבל אם היה מדובר בחרדים או מתנחלים זה היה כתוב באדום ענק.

1. אני יודע, וזה טוב מאוד. אין שום סיבה שייצנינו שמדובר בערבי, כמו שאין סיבה שייצינו אם מדובר באשכנזי או מזרחי.
2. לא ראיתי שזה קורה בהקשר למתנחלים. כאשר מדובר בחרדים אכן נהגים להגדיש את זה, וזה מגעיל בעייני, וגם ציינתי את זה באשכול אחר לפני כמה ימים. אם אין קשר ביו החרדיות של הפושעים לפשע, אין שום סיבה לציין שהם חרדים.

ישן 14-07-2010, 21:01
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי benny.zhit שמתחילה ב "נעצר "מחבל יהודי": חשוד ברצח פלסטינים"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי benny.zhit
הוא לא באמת מחבל (על פי האישומים, כמובן), או שהוא לא באמת יהודי?
או שאלה לא באמת מרכאות...

כותרת YNET מנוסחת עפ"י האג'נדה של האתר. שים לה כי מתחת לכתבה יש תגיות 'מתנחלים' / /שב"כ

מעל לכתבה שלאחר רצח אריק קרפ הי"ד התנוססה הכותרת: "חשד ללינץ' בצפון ת"א: גופת גבר נמצאה במעגן" [כלומר במקרה קיימות עדויות של אם ובתה שהוטרדו ע"י ערבים ושצפו בחלאות מעם ה'צעירים' חובטים באביהם הלא צעיר ונוטלים אותו ואת חייו עימם. לפי שעה זהו רק 'חשד' ובטח לא משהו שקשור ללאומים שונים]. מתחת לכתבה ההיא יש תגיות: חברת החשמל/גופה/רצח. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3762041,00.html

הכותרת סותרת את עצמה והניסוח הנכון בYNET היה צריך להיות משהו כמו: "חשד לרצח ע"י מחבל יהודי". כאן הכותרת אוחזת בשתי הקצוות - מרשיעה ומזכירה כלאחר יד את ה'חשד'. יתכן והמרכאות נועדו להגן מפני דיבה במקרה ויזוכה או שלא יוגש כתב אישום. אם אכן רצח ואם עשה זאת בהיותו קטין - עורכי דינו יוכלו להערים שפע של קשיים על התביעה [ראה מקרה רוצחי דרק רוט ששמם לא התפרסם גם לאחר שהיו בגירים ואחד מהם פשע שוב בחופשתו]
ישן 14-07-2010, 22:03

כן, אין ספק שזה מה שניתן להבין מדברי [אם ממש רוצים להגן בכל מחיר על כבוד הטרור הערבי]
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי benny.zhit שמתחילה ב "א. הכתבה השניה היא מ2009. ב...."

אין גם ספק שהגנתך על כבודו של פעיל תנזים שנעצר בגין כוונת העברה של חגורת נפץ היא מעשה נאצל המעיד על עומק מוסרי.

לאן תוליך החברה היהודית את החרפה ולאן ידרדרו יחסינו עם הערבים חסרי האינדיקציות אם בכל פעם שיעצר פעיל תנזים בגין הברחת חגורת נפץ בעיצומה של מתקפת טרור - הוא יכונה 'מחבל' בטרם חילוט הפסק בעליון.

מה שמוזר הוא שדווקא אתה ששת להעתיק את כותרת YNET אודות 'מחבל יהודי' בטרם משפט. האם זה אומר שיהודים לדעתך ניתן וצריך להרשיע ללא משפט?

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 14-07-2010 בשעה 22:06.
ישן 15-07-2010, 07:23

בחיי היום יום - אני משתדל שלא.
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי benny.zhit שמתחילה ב "אני לא שש להגן על פעילי..."

אבל למלחמה בה מצוי עמנו מול הערבים יש כללים משלה. המרחם על אכזרים סופו שיתאכזר לרחמנים [או שיעשה עסקים טובים עם כסף סעודי וארופאי]. כללי המוסר חייבים להיות שונים וכפולים כאשר עוסקים בחלאה יהודית שדוקרת נערים במועדון מטעמי אלכוהול ואלימות ובחלאה ערבית העושה אותו דבר במצוות ארגון מסודר הרואה בהשמדת המדינה יעד.

אני חושב שלשנינו במידה רבה יש מוסר כפול: האחד לעמנו והשני לאויבנו. ההבדל הוא שאצלך כף הרחמים נוטה כמעט תמיד לצד שמנגד.

שים לב שהדיון שלך בכותרת לא עסק בסייג על מחבלותו של פרלמן - אלא על המרכאות.

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 15-07-2010 בשעה 07:26.
ישן 15-07-2010, 14:15

בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "בחיי היום יום - אני משתדל שלא."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי .ישראלה היפהפיה
אבל למלחמה בה מצוי עמנו מול הערבים יש כללים משלה. המרחם על אכזרים סופו שיתאכזר לרחמנים [או שיעשה עסקים טובים עם כסף סעודי וארופאי]. כללי המוסר חייבים להיות שונים וכפולים כאשר עוסקים בחלאה יהודית שדוקרת נערים במועדון מטעמי אלכוהול ואלימות ובחלאה ערבית העושה אותו דבר במצוות ארגון מסודר הרואה בהשמדת המדינה יעד.

אני חושב שלשנינו במידה רבה יש מוסר כפול: האחד לעמנו והשני לאויבנו. ההבדל הוא שאצלך כף הרחמים נוטה כמעט תמיד לצד שמנגד.

שים לב שהדיון שלך בכותרת לא עסק בסייג על מחבלותו של פרלמן - אלא על המרכאות.

אני משתדל מאוד שלא יהיה לי מוסר כפול, ומועד בעניינים כאלה לעיתים רחוקות.
נכון שלא מחיתי נגד העובדה שהכותרת במידה מסויימת מרשיעה את פרלמן, עוד לפני ששפטו אותו, אבל לא מחיתי גם כשעשו זאת לערבים, ולכן המוסר שלי אינו כפול.
אתה לעומת זאת מצהיר בכך שאתה לא שופט בצורה שיויונית, אלא מתוך נקודת המבט שלך ומהצד שלך כיהודי וישראלי. גם אני עושה זאת לעיתים, אך כשאני עושה זאת, אני עושה זאת במודע, ולא מתיימר לומר שהמוסר לצידי.

ישן 15-07-2010, 15:14

אוו..אנחנו מתקדמים וכבר הגענו ל'מודע'.
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי benny.zhit שמתחילה ב "[QUOTE=.ישראלה היפהפיה]אבל..."

האמת היא שלא כל כך ראיתי על גבי הפורום התיחסות 'מחמירה' שלך לצד השני. כנראה שגם לא גילית ערנות רבה לדברי שכן איני מסתיר את איבתי לעם שקם להשמידנו. לא מעצם היותו עם אחר אלא מעצם מזימתו העיקשת.

אם נמשיך מכאן ל'תת מודע' - האם יש לך הסבר כיצד זה בארץ שבה רוב מכריע של פעילות הטרור והאלימות על רקע לאומני ודתי ורוב יחסי של הפעילות הפלילית מתרחשים ע"י אלה שבעזרת נציגיהם מכריזים השכם והערב על זיקתם והזדהותם עם מדינות וארגונים חמושים שמדיניותם המוצהרת היא השמדנו - אתה מוצא את עצמך דרך קבע בעמדת סנגורו של הערבי?

אני סבור כי מעשינו כמדינה אשר נועדו למען חיותנו הינם מוסריים מעצם מטרתם ומעצם הנסיונות המוקדמים שנעשו בעבר למניעת האלימות. אם אתה מכיר בבעיתיות שהוותרות יהודי חי בין הירדן לים רק בסיס פציפיזם הרי שאתה מכיר גם בכך שחייך כאן הם חלק מהשענות על אותו מוסר כפול ובכל זאת תוקף את חפצי החיים ביהירות כצופה מהצד.

אם כך, סיכמנו כי מוסר כפול כלפי האויב הוא הכרח ושנינו מפעילים אותו. ומה עם מוסר כפול כלפי בני עמך אתה?
ישן 15-07-2010, 01:53
  מיכאל חי מיכאל חי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.04.10
עדכון:כך הסית השב"כ לרצח
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי benny.zhit שמתחילה ב "נעצר "מחבל יהודי": חשוד ברצח פלסטינים"

לידי ערוץ 7 הגיעו חלק מהתמלילים החושפים את התנהלותו של איש השב"כ בפרשת חיים פרלמן. השב"כ המליץ: להניח מטען ברכבו של ראאד סלאח. "שרות הביטחון הכללי ניצל את מצבו הכלכלי של חיים פרלמן ושילמו לו 1500 ש"ח לפגישה", כך אומרים מקורביו של פרלמן בתגובה למעצרו ע"י שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל.

לערוץ 7 הגיעו הלילה תמלילים החושפים את התנהלותו של סוכן שירות הביטחון הכללי במגעיו עם חיים פרלמן. תמלילים אלה הם מתוך שיחות שהצליח פרלמן להקליט במפגשיו עם סוכן השב"כ.

באחת השיחות מנסה סוכן השב"כ להוציא לפועל "מופע זיקוקין בכפר ערבי" - פרלמן נשמע דוחה את הרעיון. "תלך עם האנשים הנכונים והדבר יצלח", מבקש הסוכן.

בשיחה אחרת מנסה לדחוק סוכן השב"כ בפרלמן כי יוציא פיגוע נגד ראש התנועה האיסלאמית, ראאד סאלאח, "ניסע לאחד הכפרים בצפון... אחד כזה כמו ראאד סאלח נותן בו צורר רוב הסיכויים שהוא ייהרג... אתה נותן לו במפוצלים (לא ברור ע"ב). רוב הסיכויים שהנהג ייהרג. אתה צריך לפרק מחסנית או להניח מטען באוטו", אומר סוכן השב"כ.

בשיחה נוספת עולה סוגיית המשט לעזה, "אלה על המרמרה הייתי הורג את כולם", אומר סוכן השב"כ לפרלמן. בשיחה נוספת אומר אותו סוכן "על פגיעה בטאלב באסנע אני מוכן לשבת בבית סוהר".

מקורבי פרלמן טוענים הלילה כי "השב"כ חצה את כל הגבולות ולא בפעם הראשונה. יש הבדל בין לשלוח מדובב לבין לשלוח אדם שיקרא למעשי רצח". לדברי המקורבים, שרות הביטחון הכללי בלחץ מאחר וקלטות המתעדות שיחות אלה מופצות וכי אינו מצליח לשים ידו עליהן. http://www.inn.co.il/News/News.aspx/206884
ישן 15-07-2010, 15:08

בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי מיכאל חי שמתחילה ב "[QUOTE=benny.zhit]די מצחיק..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי מיכאל חי
יש הבדל דק שבאמת קשה להבחין בו אז אני אעזור לך,במקרה של השב"כ לא פורסם מי האיש לא תמונתו ויתכן שמדובר ביותר מאדם אחד,כמו כן יש הקלטות של הדברים ומה שהבאתי הוא רק תימלול קטן של חלק מהדברים,מה שבעצם מטיל ספק יותר גדול בקשר למניעים של השב"כ לעצור את האיש והופך את הכותרת המגמתית ששמת באשכול לעוד יותר מגוחכת.

לא פורסם שם של אדם ספציפי, זה אומר שמותר להכפיש ארגון שלם?!
אם היית רוצה לפקפק במניעים של השב"כ היית יכול לכתוב בכותרת שקיים חדש שהשב"כ עשה כך וכך, אבל אתה ציינת את זה כאילו זו עובדה, וחרצת דין.
תחליט, או שמותר לפרסם כותרות מרשיעות לפני שהיה משפט, או שאסור לפרסם כותרות מרשיעות לפני שהיה משפט. אתה לא יכול לאחוז בחבל בשני קצוותיו.

ישן 15-07-2010, 15:43
  מיכאל חי מיכאל חי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.04.10
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי benny.zhit שמתחילה ב "[QUOTE=מיכאל חי]יש הבדל דק..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי benny.zhit
לא פורסם שם של אדם ספציפי, זה אומר שמותר להכפיש ארגון שלם?!
אם היית רוצה לפקפק במניעים של השב"כ היית יכול לכתוב בכותרת שקיים חדש שהשב"כ עשה כך וכך, אבל אתה ציינת את זה כאילו זו עובדה, וחרצת דין.
תחליט, או שמותר לפרסם כותרות מרשיעות לפני שהיה משפט, או שאסור לפרסם כותרות מרשיעות לפני שהיה משפט. אתה לא יכול לאחוז בחבל בשני קצוותיו.
אין שום צורך במשפט על מנת להביא תימלול של הקלטה שמוכיחה את הטענה בכותרת שחור על גבי לבן,וההקלטות נמצאות בידי יותר מעיתונאי אחד,לעומת זאת הכותרת שאתה הבאת היא שיקרית מגמתית ומרשיעה אדם ספיציפי(לא בתור ארגון ולא בערפול) שתמונתו מפורסמת בראש חוצות (בפרט שנעצרו כמה אנשים לפניו בקול תרועה רמה על עצם אותם חשדות ושוחררו בכל דממה דקה) וכל זאת לפני משפט. יחי ההבדל הקטן.
ישן 15-07-2010, 15:34

בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי אזרח מן השורה שמתחילה ב "אמרת שזה לא בסדר שהציגו את..."

בילבלת את עצמך, ועכשיו אתה מנסה לבלבל אותי?

- אני כתבתי כותרת שאומרת X.

- באו אנשים ואמרו לי - "למה אתה כותב X בכותרת? זה לא בסדר! זו כותרת של עיתונות שמאלנית ובלה בלה בלה"

- אמרתי להם שזו הכותרת ששם העיתון, ושאותו עיתון שם גם כותרות שאמרות Y (שזה כמו X רק נגד ערבים במקום נגד מתנחלים), כך שגם אם הוא לא בסדר, הוא לא בסדר לשני הצדדים באותה מידה.

אז עכשיו אתה אומר לי שזה לא בסדר שיצאתי נגד כותרת Y?! אני בסך הכל הבאתי דוגמה שאומרת שעושים את זה לשני הצדדים.

רוצה את עמדתי?
העיתונות לא צריכה להרשיע אף אחד לפני שנשפט. לא ערבי ולא יהודי.
למרות זאת, העיתונות עושה את זה כל הזמן ולכולם, כי זה מוכר.
רוצה עיתון שלא משחק במשחקים כאלה? תקרא הארץ - הכותרת שם:
"המשטרה בדיון בהארכת מעצרו של חיים פרלמן: חשוד ב-4 מקרי רצח ו-7 ניסיונות רצח"
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1179839.html
בלי מחבל, בלי יהודי, ובלי הרשעות לפני המשפט.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:06

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר