02-07-2010, 17:54
|
|
|
חבר מתאריך: 02.07.10
|
|
מעבר מג'וב לקרבי
שלום,
התגייסתי בתאריך 10.1.10 לח''א. עשיתי טירונות 02, לאחר שסיימתי עברתי לבסיס תל נוף שם אני משרת כעת. אני לא מרוצה מהתפקיד ואני מעוניין לעזוב, מאחר שאין משהו אחר בחיל שמעניין אותי אני רוצה לעבור לקרבי. אני חייב לציין, אני לא מורעל בטירוף לקרבי אבל יש לי סיבות טובות. אני מחפש לתרום באמת ותפקיד שיעניין אותי, אני לא מחפש הכשרה מטורפת ורמת סיכון גבוהה במיוחד. לפיכך, ממה שקראתי, החילות שמתאימים לי לתיאור פחות או יותר הם תותחנים, שריון, נ''מ ואיסוף קרבי. שום דבר לא הלהיב אותי במיוחד אבל איסוף קרבי (לוחם רגלי) נשמע לי קצת יותר מעניין מהשאר.
יש לי כמה שאלות על איסוף קרבי, אשמח אם מי שיודע או מי שהיה או מי שנמצא יענה לי בכנות ובאובייקטיביות בלי לעדן את הדברים כמו באתר של מז''י.
השאלות הן בנוגע ללוחם אסוף רגלי (רובאי 04)
1. איזה נשק מקבלים? יש תוספות לנשק?
2. קראתי על המסלול אבל אם אפשר לקבל הסבר על המסלול מנקודת המבט שלכם, הוא קשה במיוחד? מה שתוכלו לספר לי על המסלול...
3. מה היציאות במסלול? מה היציאות בסדיר ?
4. מה הסיכוי שלי להתקבל לגדוד במרכז אם אני גר במרכז? אני יודע שהגדודים נמצאים בסדיר בבסיס קבוע, מה הת''ש בבסיס?
5. מה נדרש מלוחם איסוף רגלי?
שמעתי שהוא צריך להיות קר רוח, אינטיליגנט, בעל יכולת להסתגל לשינויים מהירים בשטח, זה נכון?
כל העניין של הניווטים, טופוגרפיה ושימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים קצת מרתיע, יש לי חבר בצבא שאומר שזה לא קל. זה קשה? מסובך?
6. אני יודע שנדרש מהלוחמים לעבור סיווג ביטחוני, מה הסיווג הנדרש? איך אדע אם אני מתאים?
7. הבנתי מהפורום של החיל שלא עושים פעילות בט''ש של מעצרים, מארבים, שמירות וכ'ו...אלא את הפעילות הייעודית שזה תצפיות וגם מבצעים מיוחדים, זה נכון??
הבנתי ש60% מהחיל בנות, יש הרבה שיתוף פעולה איתן?
8. בחל האיסוף אני מעוניין להיות רק לוחם רגלי, לא להתפשר על משהו אחר, יש מצב שלא יתחשבו ולא יתנו לי את זה? במקרה כזה מה אני עושה?
9. הסטיגמות על החיל לא ממש טובות, מה אפשר לספר לי על אופי החיל (מורל, גאווה), על הפעילות, על חוויות, אם יש אנשים ומפקדים טובים (אני יודע שבכל מקום יש ויש אבל עד עכשיו בכל מקום שקראתי אמרו למשל ''בשריון יש אנשים איכותיים'' מה לגבי האנשים בחיל האיסוף?). כל מה שניתן לספר לי, ככה להרעיל אותי...ובבקשה בלי פנטזיות, רק דברים נכונים.
10. יכולים לדרוש ממני חתימה על וויתור פז''ם במעבר מח''א לאיסוף קרבי?
11. אני יודע שלכל גדוד יש סיירת. מה ההבדל בין הגדוד הרגיל לסיירת? (הכשרה,פעילות,דרישות...)
אני לא נעול, אשמח אם תעבירו לי כמה שיותר מידע (אמין ונכון בבקשה) על החילות שציינתי למעלה בכלל ועל חיל האיסוף הקרבי בפרט (תעזרו בשאלות). אם יש תפקיד אחר שאתם חושבים שמתאים את מה שאמרתי למעלה, תמליצו לי.
תודה מראש, זה באמת חשוב.
נערך לאחרונה ע"י shimi10 בתאריך 02-07-2010 בשעה 18:19.
|