02-07-2010, 08:25
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
נידמה לי שהעיתונות התורכית לא בדיוק צברה נקודות זכות של אמינות בשבועות האחרונים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Segmany שמתחילה ב "דיווח בטורקיה: בן אליעזר רמז בשם ישראל, כי היא עשויה להסכים להתנצל ולפצות את משפחות"
למרות שעד לעניין המשט אני בספק גדול אם להרבה ישראלים היה בכלל מושג מה טיבה של העיתונות התורכית...
למרות שבן אליעזר ידוע היטב בחיבתו להגיד שטויות ולהתרועע עם טייקונים וגדולי עולם תוך השתטות על חשבון מדינתו, אני בספק מאוד גדול אם יש ממש בידיעה הזאת, וכולי תקווה שזו עוד ידיעה שניתן לפתור כ"פרי הדמיון המזרחי". גם אם נתניהו וברק היו חפצים בהתרפסות כזאת, הרי שמבחינת האינטרס הישראלי, ובטח כאשר היחסים עם תוריכה החליקו במורד עוד זמן רב לפני משט הפרובוקציה, זה מעשה שלא יעשה. אני לא מצליח לחשוב על תועלת אמיתית - כזאת שעומדת ביחס ישר לנזק שיגרם ישירות מצעד כזה - שיכולה לצאת לישראל מנקיטת מהלך שכזה: לא לישראל עצמה, וגם לא מכך שהלגיטימציה של ארדואן והכנופיה שלו באזור ובעולם תקבל חיזוק (מאחר וכרגע הוא חשוף לביקורת רבה, ומעורר חששות, ולא משום שהמבקרים הם אוהבי ישראל אלא כי הם רואים את טובתם הם).
כמה אירוני: היינו "בני ברית" ואפילו "בני בית" אצל התורכים שנים לא מעטות, ומעולם לא שמענו/למדנו עליהם כל כך הרבה כמו מאז המשט הזה. מה הפלא שכל כך הרבה ישראלים תופשים את הראש ושואלים "מה קרה?" - הרי שנים לא סיפרו להם שהברית עם תורכיה היא Business Matter ושהתורכי הדתי, וגם החילוני, אין לו סיבה טובה לחבב את ישראל או היהודים.
נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 02-07-2010 בשעה 08:30.
|