14-06-2010, 13:07
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
|
לפיד לחדשות 2: "אני מחיל על עצמי את חוק הצינון לחצי שנה אם אחליט להצטרף לפוליטיקה"
מגיש אולפן שישי, העיתונאי יאיר לפיד הודיע למעסיקיו בחדשות 2 כי במידה ויחליט בעתיד להצטרף לפוליטיקה הוא מתחייב להודיע על כך מראש ולקחת תקופת צינון בת שישה חודשים. לפיד העביר את הדברים במכתב למנכ"ל חברת החדשות אבי וייס וליו"ר דירקטוריון החברה יהודה לנקרי. לוואלה! ברנז'ה נודע כי בין השלושה התקיימה אתמול פגישת הבהרה לאור הביקורת שנמתחה על לפיד בעקבות דברים שנשא בכנס על הליברליזם הישראלי, שהתקיים בשבוע שעבר בהרצליה.
במכתב שהגיע לידי וואלה! ברנז'ה כותב לפיד: "כל מי שנכח בהרצאה והקשיב לדברים במלואם הבין שאני מדבר על ה'אנחנו' של הישראלים ולא שום 'אנחנו' פוליטי". לפיד כותב כי אינו לוקח חלק בכל התארגנות פוליטית: "הקשר היחיד שלי לתחום הוא שנשאלתי בעבר אם אני צופה אפשרות שבעתיד אלך לפוליטיקה ואמרתי שזו אפשרות דחוקה, אבל איני פוסל זאת, ככל הידוע לי מחשבות וביטויין עדיין אינם אסורים במדינת ישראל".
לפיד מוסיף וכותב: "מובן מאליו שאני מקפיד על 'טוהר המסך' ואיני נותן לדעותי להשפיע על הדרך בה אני מגיש את "אולפן שישי", כפי שיעידו כל חברי הצוות העובדים איתי וגם כל אדם הצופה ב"אולפן שישי ללא דעות קדומות".
בסיום דבריו מתחייב לפיד בפני מעסיקיו כי במידה וישנה את דעתו ויחליט לעבור לתחום הפוליטי הוא יחיל על עצמו תקופת צינון: "לאור אי הבהירות הנוכחית החלטתי להבהיר לכם שאני מחיל על עצמי את 'חוק הצינון' המצוי בשלבי דיון ראשוני ואני מתחייב שאם אחליט אי פעם לשנות את דעתי וללכת לזירה הפוליטית אודיע על כך לפחות ששה חודשים מראש, כפי שנאמר בהצעת החוק".
http://news.walla.co.il/?w=/9/1686444