10-06-2010, 12:54
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
|
|
יש אולי מקום להזכיר לקורא הישראלי שארגון הPKK לענפיו לא באמת יישם הפסקת אש עם השלטון הטורקי מאז מעצר אוצ'לאן (וההסתערות על הקונסוליה שלנו בברלין) ב-1999.
לפחות בין 2004-2006 ידוע לי כי היו חודשים בהם הגיעו ההתקפות באזורי דרום מזרח טורקיה לרמות של למעלה מעשרה הרוגים בחודש לצבא הטורקי ומבצעים הכוללים שימוש במסק"ר ואף סיוע מטוסי קרב בתוך שטח טורקיה נגד יעדי PKK.
הדפ"ן הכורדי היה מגוון, מהחדרת שיירה צבאית מזוייפת אל מחנה צבאי טורקי ותקיפתו מבפנים ועד מיקוש צירים ותקיפות בצוותים קטנים של מחסומים טורקיים,נקודות משטרה ורכבים צבאיים\משטרתיים.
נדמה לי, אם זכרוני אינו מטעני, כי אחד מחודשי השיא היה בשנת 2006 בו נהרגו כשלושים חיילים טורקים בסך הכל באירועים שונים.
חשוב לישראלי לדעת כי הכורדים נאמדים בכעשרים מליון איש רק בטורקיה מתוך אוכלוסיה של כשבעים מליון, זאת על פי חלק מהמקורות הטורקיים ונכון לשנת 2006. מתנהלת שם מלחמה באש קטנה מזה זמן רב.
לא יהיה נכון לחשוב שעכשיו מתלקח שם משהו שקודם לא היה.
אגב, בהתאי (HATAY) הנקראת גם אנטקיה בפי חלק מהטורקים, יש קהילות יהודיות ונוצריות עד היום, וחומוס טוב מאוד... (בלי התבלין של היהודים, אם ניגשים אליו נכון)
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
|