08-06-2010, 14:44
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
אני לא מדבר על אמירות מפוצצות, אלא יותר על האמונה של האדם הפשוט
כלפי האדם הפשוט - לדוגמא משהו מקביל לאמונה שפעם הייתה להרבה ישראלים, ועדיין יש לחלקם, שכל יהודי אמריקאי שופע דולארים שהוא יכול לשפוך בלי חשבון. בתורכיה היו אנשים שהסתבכו עם זרועות הבטחון בגלל כל מיני אי הבנות (ואני לא מדבר על נמלי תעופה, אלא סתם על אנשים שהשכירו יאכטה ונסחפו קרוב לאיזה אי מול רודוס), ומכן נקלעו עמוק לבוץ. זה הרבה פעמים מעיד לא רק על אטימות המערכת, אלא גם על גישה של האדם הפשוט (והקצין הזוטר/מש"ק הוא סוג של אדם פשוט) שרואה באופן דמוני את ה"זר".
בירדן, לעומת זאת, "חציתי קווים" המון פעמים במקומות שמעוררים חשד ויש בהם נוכחות כוחות בטחון, ובפעמים שכוחות בטחון הגיעו למקום, היה לי הרושם שהם אנשים די שקולים והגיוניים שמאמינים לסיפור שלי ש"לא ידעתי שבכביש הערבה אסור לרדת למקומות X ו Y" (מה שהיה נכון עד ללפני כמה שנים), מכירים במידה זו או אחרת את הישראלים, ויודעים שהם מין פורעי חוק בשגגה כרוניים, ושאו שאין להם כוונות זדון, או שפשוט מאמינים ש"לא ככה הם עושים עבודה עויינת". גם באתרי התיירות שם, שבהם יש המוני אנשי בטחון מכל הסוגים, כאשר איזה אמריקאי חוצה גבולות ומטפס לאן שאסור, שוטר הפארק עשוי לקנוס אותו, או לעכב אותו, בעוד שמהישראלים "יורדים", אחרי אזהרה מילולית בסגנון "אני יודע שקשה לכם, אבל תשתדלו לא לטפס לקבר אהרון בלי תיאום, בחושך". בתורכיה נתקלתי בלא מעט חשדנות כלפי ישראלים שהסתובבו היכן שנחשב קרוב למחוץ לתחום, וזה היה ב"ימים הטובים".