18-10-2014, 20:43
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,950
|
|
סיפור ארוך
האיחוד האירופי היה משגשג ומוצלח בפני עצמו עד שברית המועצות התפרקה,
בשלב הזה, מערב גרמניה אוחדה עם מזרח גרמניה, מה שבעצם גרם לצמיחה המהירה של גרמניה.
שאר המדינות, ניסו להתחזק ע"י הגברת מכירות מזרח אירופה, העברת הייצור לשם, והסטת ההשקעות לשם, כל זה בא על חשבון רוסיה, שעד אז מילאה תפקידים אלו.
התנגדות רוסיה למהלך הובילה לצירופן של מדינות מזרח אירופה לאיחוד (מדובר במעבר חד--צדדי שמפסיק את האיומים מצד רוסיה לכל הסכם סחר בודד).
לאחר צמיחה מהירה בשנות ה90 התחילה דעיכה כלכלית,
כשהדעיכה הדמוגרפית הצפויה באירופה רק החריפה את המצב.
זה הוביל למדיניות שמעודדת הגירה ממזרח אירופה, ממדינות חלשות שאנשים רצו לעזוב אותן.
הציפיה הייתה שתהיה נהירה של עובדים צעירים שיעבדו קשה ויעלו את התוצר, וישתלבו בעתיד בתרבות המדינות המרחות.
כל זה הוביל לצירוף מדינות חלשות לאיחוד, מדינות שלא באמת עמדו בדרישות היציבות הנדרשות,
אז בעזרת תרומות והלוואות נדיבות והתעלמות מההונאות והתרגילים הפיננסיים צרפו אותן.
ואז הכל התפוצץ:- מדיניות ההגירה הובילה להגירה מואצת - אבל לא רק מאירופה אלא באופן הולך וגובר ממדינות אלימות מאסיה ואפריקה. היגרו אנשים שנהנו מאוד מההטבות שנובעות מתושבות אירופית, אבל ממש לא רצו להיות אירופים, ובאופן יחסי עבדו פחות מהאזרח המערב אירופי, בזמן שהציפיה הייתה לעובדים צעירים שיעבדו קשה והרבה.
- מדיניות ההשקעה במזרח אירופה נתקלה במציאות - שבה הלוואות נדיבות שקיבלו מדינות חלשות התגלו כהשקעות מפוקפקות, ואם אותן מדינות יקרסו, הן יגרמו לקריסת גופים פיננסיים גדולים שהשקיעו בהם (בלחץ ממשלות מערב אירופה). אז במקום למשוך את ההשקעה מגדילים אותה.
- מדינות מערב אירופה שהלכו לכיוון של הגדלת ההטבות הסוציאליות נהפכו לפחות תחרותיות, והרווחיות שלהן נשחקה ככל שההצלחה של מדינות עולם שלישי גדלה. מה שאומר שכשהגיע המשבר העולמי - הן כבר היו במשבר קשה, והתקשו לייצר משרות חדשות.
- נוסף על הכל, המדיניות שהצילה אותן ממשבר שנות ה2000 היה מדיניות של פזרנות תקציבית. הנסיון הזה נכשל לחלוטין במשבר הנוכחי, מה שאומר שמדינות רבות במערב אירופה נכנסו למשבר פיננסי קשה.
- ולבסוף: ההייפ הירוק שהצליח לסחוף את אירופה גרם לנזקים עצומים. באירופה המפלגות הירוקות הן מאוד חזקות, והרבה מדינות שפכו הון עתק לתחום.
הבזבזנות הגדולה הייתה בתחום החשמל: סגירת תחנות פחמיות והטלת מס כבד על הקיימות, מניעת שדרוג ופתיחה של תחנות גרעיניות ואפילו דחיפה לסגירתן, והשקעה של הון עתק בתחומים נסיוניים שכשלו לחלוטין לספק כמויות חשמל שמתקרבות להבטחה: חשמל סולארי - גם במדינות שסובלות ממחסור באור כמו גרמניה, חשמל רוח בהיקפים שגורמים לבעיות וללא מציאת פיתרון לבעיית התזזיתיות (שיש גם לחשמל הסולארי), וגורמות לקטל המוני ציפורים, והכי גרוע: ייבוא של עצי יערות, כדי לשרוף אותם באירופה במקום פחם (שיש עליו מס כבד).
התוצאות הן צורך בהשקעה גדולה כדי להקים תחנות חשמל חדשות, בזבוז גדול על שריפת דלקים יקרים, תלות בגז שמגיע מרוסיה, זינוק אדיר במחיר החשמל, והפסקות חשמל בזמני שיא הצריכה, שצפויים להתגבר משמעותית ולגרום להרוגים רבים.
|