16-05-2010, 17:45
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
כמה פעמים יוצא לך לפגוש ח"כ?
לעניין מעמדו של שופט, אני מניח שלא צריך להוסיף. אני גדלתי בבית של "עובדי ציבור", ומבין המבוגרים שהיו קרובים אלי היו לא מעטים כאלה (רופאים, אחיות, מורות). בגיל 8-18 הייתי מהבודדים שלא הייתה לו תשובה ל"מה אתה תעשה כשתהיה גדול", אבל אני כן זוכר את עצמי חושב (בהתבסס על ההשוואה בין מאמץ VS תגמול של אותם מבוגרים, לעומת מה שראיתי לגבי מקומות עבודה של הורי חברים שהיו אנשי סקטור פרטי) ש"כשאני אהיה גדול" אין סוכוי בעולם שאכבול את עצמי אי פעם למסלול הכשרה שבפועל, או על פי חוק, יחייב אותי להיות נותן שירות בישראל. זו הסיבה שלא יצאתי לקצונה, למרות לחצים שאף אחד מסביבי לא עמד בהם, וזו הסיבה שלא היה סיכוי שאי פעם אעבוד במקצוע המחייב הכשרה ארוכה ויקרה, ואשר מחייב אותי ל"קוד" מסויים מבחינה אתית/חוקית שבמסגרתו אני חייב לעמוד בשורת כללים/חוקים, בעוד שכלפי איש לא חייב דבר. כל ההתנדבויות/פעילויות שלי "למען" תמיד היו כאלה שאינן מחייבות התחייבות ארוכת טווח: הייתי מש"ק בכיר בשירות צבאי שתפקד "על תקן" מעבר למה שהיה מקובל, התנדבתי והדרכתי והובלתי, אבל תמיד במסגרת כזו שניתן יהיה לעשות "פוס" בכל רגע בלי לזרוק לפח שום הכשרה יקרה, או זמן יקר שלי שהוקדש להכשרה זו.