11-05-2010, 20:32
|
|
|
חבר מתאריך: 13.08.06
|
|
ייתכן ובקבוק יין אדום ואנטריקוט בבטן גרמו לך לכתוב תגובה מבלי שהבנת את התוכן לו אתה מגיב. עם כל הכבוד, אני לא ארצה להגיע למצב בו מי מאיתנו מתחרה עם השני באשר למי מכיר טוב יותר את גילמן (למי איכפת בכלל? אני מניח שהגעת להישגם גבוהים יותר בחייך שבהם אתה יכול להתגאות ועליהם אתה יכול לפרט את ידיעותייך) דוגמת גילמן הייתה בכדי להדגיש נקודה. ואכן, לפחות ממה שאני שומע וממה שאני רואה, אחוז הפנאטים הרדקלים בגילמן אינו גבוה כל כך בימנו (אני לא יודע מה היה בזמן בו אתה היית שם), אך הוא בהחלט גבוה יחסית למקומות אחרים באת"א.
הכללה היא חלק מתרבות הדיון, כשיש איזשהו בסיס מוצק לכך. למשל, אתה יכול להכליל ולומר שמחבלים הם ערבים. אתה יכול לומר שהערבים פרימיטיבים. את יכול לומר שתל אביבים הם שמאלנים ביחס לשאר האוכלוסיה. לכל ההכללות הללו יש ביסוס סטטיסטי שניתן לבדוק על נקלה.
חרף כל זאת, לכתוב בהכללות על מוסדות לימוד של ילדים ולהציגם כמחנות גידול לנוער חד"ש ועל כן לבטל את הרלוונטיות של המוסד שלהם בעולם בו הנושאים הנלמדים במוסדות הללו כבר זוכים לחוסר הערכה מוחלט (מהסיבה הפשוטה שהם לא נחשבים לרווחיים במיוחד), זוהי פעולה שעיקרה באמוציונאליות צרופה שלא מתבססת על דבר זולת ההיקש שאתה ולוקלוק עשיתם על פיו "אומנות (משהו שמאלני כזה)+ הפגנה כלשהי נגד המשהו אומנות זה = אני, כאדם לאומי, צריך להתנגד לשהו השמאלני הזה". גישה זו נראית לי מטופשת לחלוטין כיוון היא מחטיאהאת המטרה.
כשאתם פועלים כך, לא רק שהדיון עצמו הופך לשטחי לחלוטין, אלא שהנושא העיקרי בכלל לא זוכה להתייחסות: אפליה מתקנת שדורשים תומכי הדגנרציה החברתית שהתראיינו שם, רק משום שלא מקבלים את הילדים שלהם לשם. כך שבמקום להתעסק בעיקר, יצא קצפכם על הטפל. הרי מדוע להתייחס לנושא ברצינות כשאפשר לפרסם עוד איזו הלצה צינית באשר לשמאל, שאיש מהקוראים לא יזכור בעוד יומיים?
|