25-05-2010, 04:39
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
|
|
בבקשה:
הפטריות - זה ממש קל:
קח לך פטריות שמפיניון גדולות, מוצקות ולא "פתוחות".
הוצא את הרגל (ברגליים השתמשתי לעשיית מרק פטריות - לא הופיע בתמונות, כדי לא להכביר פרטים...), וסדר את הכובעים בתבנית אפייה.
מלא בגבינות מגוררות (אני השתמשתי בגאודה פסטו, גאודה פלפל חריף וגאודה עם עגבניות), הזלף קצת שמן זית (קצת, כי הפטריות מסוגלות לספוג כמויות אדירות של שמן ואז התוצאה שמנונית מדי), והכנס לתנור של 190 מעלות לכעשרים דקות. הגש חם. ניתן לחמם שוב, אך זה קצת מאבד מן הטעם.
פשטידות אישיות:
במקרה זה עשיתי שלוש מליות, אך למעשה, הדמיון הוא הגבול.
מתחילים בבצק עלים מרודד, חתוך לריבועים, שבהם מרפדים שקעים בתבנית שקעים (שקעים גדולים, כאלה של ששה שקעים לתבנית, או תבניות פאי קטנות של חצי ליטר. במקרה זה, אפשר גם להשתמש במלאווח כבסיס, או לטרוח עוד קצת ולעשות בסיס של בצק פריך או בצק בורקס.) לאחר מילוי המלית, יש לכופף את קצות ריבועי הבצק פנימה, אך לא להדק.
מלית ראשונה: כרישה קצוצה דק על מנדולינה. אידוי הכרישה בחמאה עד לשקיפות. קרר אותה, והוסף בלילה העשויה מגבינה לבנה 5-9%, שמנת חמוצה, ביצה, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. ערבב ומלא.
מלית שניה: גבינה בולגרית 16%, מפוררת, עם ביצה וזיתים שחורים קצוצים.
מלית שלישית: נקניקיות מרגז חתוכות לפרוסות שטוגנו באיטיות עם בצל קצוץ גס, עד השחמה.
הבלילה עשויה מקמח תופח, מים, ביצה, מלח ופלפל (זה היה אילוץ מסוים, כי כרגיל אני מוסיף חלב במקום מים, וגם גבינת טל העמק, אך הפעם היה לנו אורח רגיש לחלב.).
את כל אלה הכנתי מראש, וארבעים דקות לפני הגעת האורחים הכנסתי לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות.
נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 25-05-2010 בשעה 04:42.
|