03-05-2010, 21:29
|
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל
|
|
חבר מתאריך: 16.02.04
|
|
הקבילה מוצדקת, כי לא אמרו לך האם הם חפצולים למג"ח או לתומ"ת!
ואני עדיין מחזיק אצלי כמה טפסי החתמת ציוד שעליהם מילואימניקים שונים חתמו על, בין השאר,
"מראות צד לטג"ש",
"אבקת בטאלייט (עיסי)"
"מפקד מחנה",
"בית אבי המשבת למקלע אחיד גדודי"
וכמובן -
"הסכם שלום ישראל סוריה" (כמות - 1).
בכל מקרה, מעשה נורא שהיה פעם בבסיס מסויים, שם היה אפסנאי עם חוש הומור חולני קצת, וחבר שלו רס"פ של תת-יחידה חימושית, גם הוא פסיכי לא קטן.
בקיצור, כשהיה מגיע חייל צעיר, היישר מבה"ד 20, היה הרס"פ לוקח אותו לסיור, מראה לו את הבסיס, את עמדות השמירה - וגם את בלון המודיעין של איזה בסיס סמוך. "גם שם יש לנו עמדה, אל תשכח לחתום על מצנח כשתלך לאפסנאות".
החייל ההמום אכן מגיע לאפסנאות, שם מוציאים לו טופס השאלת ציוד שנראה סטנדרטי אבל כולל בין השאר את העמודה "מצנח ש"כ". האפסנאי מחתים אותו על הציוד, מגיע לעמודה, ואומר: "אה, כן, המצנח. רק רגע..." ומחטט במדפים. מוציא איזו חבילה שנראית בהחלט כמו מצנח, עם בד, מיתרים רצועות והכל, מסתכל על הטירון שכרגע כבר בהלם מוחלט, ואומר לו, "אני מצטער, לא נשאר לי במידה שלך. ממילא יש לך פטור משמירות בחודש הראשון, אז כשיגיע התור שלך לשמור שם תבוא אלי קודם", ומוחק את רובריקת "מצנח".
כל חייל שעבר את המתיחה הזו, כך טוענים, היה ניתן לזיהוי בקלות בשל המבטים החוששים שהיה מגניב לעבר הבלון כל זמן שזה היה בטווח ראייתו.
גלריית התמונות שלי
|